Match: Timrå-Almtuna | (Hockeyallsvenskan) | Speltips: Över 4,5 mål | Odds: 1,85 | Spelstopp: 19:00 | Spelbolag: 10Bet

Fredagen bjuder på ett halvdåligt utbud och därför får vi rikta blickarna enda ner till Hockeyallsvenskan för att hitta ett bra spel. Timrå tågar på bra och leder just nu serien på målskillnad före tvåan Tingsryd, även bakom Tingsryd är det jämnt.

Timrå leder som sagt serien och har sett riktigt starka ut genom i stort sett alla 13 matcher man spelat, något sämre de sista två men ändå en klart godkänd inledning. Drygt hälften av matcherna man spelat har slutat med över 4,5 mål vilket inte är jättebra men med tanke på att man släppt in 9 mål de sista två matcherna så tror jag att de kan bli målrikt ikväll. Timrå lär utan tvekan göra mål men samtidigt då försvaret svajat så kan det bli så att man släpper in minst lika många.

Bortalaget Almtuna har inlett säsongen bättre än förväntat och ligger på en femteplats med sina 21 inspelade poäng, alltså klart bättre än tidigare år. Precis som Timrå IK så har drygt hälften av matcherna slutat över 4,5 mål men idag väljer jag att bortse från det. Almtuna tror jag på allvar kan utmana Timrå idag, man har fyra raka segrar och har varit vassa framåt.

Statistiken talar för ovanlighetens skull inte för spelet men med tanke på att Timrå släppt in mycket mål det senaste samtidigt som Almtuna varit starka de sista matcherna. Jag tror både lagen löser minst 3 mål var men att förutspå vilket av lagen som drar det längsta strået känns omöjligt att veta. 10Bet ger oss 1,85x pengarna på över 4,5 mål, ett odds som verkligen inte går att blunda för!