Daniel Jacobsson|28 oktober, 2022, 14:43

Jag väljer att spela på Chelsea i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Chelsea har en lång obesegrad svit under Graham Potters ledning.

  • Graham Potter vet spelare till spelare utantill i Brighton – och helt ärligt är spelsättet inte helt olikt.

  • Brighton gjorde en fantastisk prestation mot Liverpool i De Zerbis debut, men sedan dess är det nattsvart.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Mycket på spel

Roberto De Zerbi tog över efter Graham Potter när han bytte Brighton mot Chelsea i början av säsongen. Nu har det gått ett gäng omgångar sedan dess och det är en betydligt ljusare historia för den nya Chelsea-managern än den nya Brighton-managern. Roberto De Zerbi står kvar och stampar i Liverpool-prestationen under hans debut i Premier League, men det känns mer som en positiv och snabb effekt nu än att De Zerbi vore det helt rätta för klubben. Någon som ser ut att vara rätt för klubben är Graham Potter som Chelsea fått en rejäl stabilitet under såhär långt.

Ett speciellt möte såklart. Det kommer bli speciellt för samtliga parter i den här matchen och De Zerbi, klubben och deras fans vill inget annat än att sätta dit Potter och Chelsea här. Jag tror på något helt annat och känslan är att gästerna står på en helt annan plats under sin nya tränare än hemmalaget. Oddsen står dessutom ganska jämt inför mötet och då är sidan och valet helt givet i mitt tycke.

Stabilitet

Chelsea är fortsatt obesegrade under Graham Potters ledning och nu har han även hyllats av före detta tränaren Thomas Tuchel i veckan. Efter dubbelmötet och segrarna mot Milan satte man sig i en bra position för Champions League och säsongen i sig och därmed säkrade man även avancemanget i veckans möte med Salzburg. Nu är det fullt fokus på Premier League och mötet med Brighton under lördagen. Nästa veckas möte med Dinamo Zagreb betyder inte speciellt mycket efter förra veckans fastställande, därför kommer man förmodligen rotera i det mötet och inte här.

Chelsea saknar fortsatt N’Golo Kante och andra tidigare skadade spelare. Mateo Kovacic är ett frågetecken i och med sin knäskada, som han fortsatt spela med. Det skall nog inte vara några konstigheter. Chelsea har en bredd som är enorm och tillräcklig för att prestera ett starkt resultat här. Jag tycker den största poängen i det här speltipset är att oddsen står nästintill helt jämt. Chelsea är numret större, bättre och framförallt spetsigare än Brighton – och trots resande fot skall man ha väldigt goda möjligheter här. Värdet ligger på högersidan.

fotboll, premier league
|
units: 4/5 - spelstopp: 16:00
Brighton - Chelsea
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.