Daniel Jacobsson|28 oktober, 2022, 14:05

Jag väljer att spela på Liverpool i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Liverpool har säkrat CL-avancemang och kan lägga allt fokus på Premier League.

  • Känslan är att Salah och andra nyckelspelare har en uppåtgående form.

  • Senast Leeds gästade Anfield slutade det 6-0.

  • Darwin Nunez spelade senast och verkar vara tillbaka och vilades dessutom sista minuterna i matchen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Vändningen

Liverpool har haft det tungt under säsongsinledningen. Resultaten och lyckan med att ha en skadefri trupp har inte gått väl ut. På det har prestationerna varit bedrövliga i många fall, vilket såklart visar sig i lagets tabellplacering såhär långt. Liverpool har under den här tiden lyckats prestera starkt i Champions League och dessutom har Premier League-svackan på Mohamed Salah inte smittat av sig i det spelet. Där har egyptiern presterat starkt och delar också den totala skytteligan i turneringen. Liverpool och Klopp har en vändning att se framemot och laget kommer klättra så småningom.

Liverpools 3-0 seger i Amsterdam under veckan som var inger självförtroende och tro inför fortsättningen. Man håller en väldigt hög nivå när det stämmer och det börjar man närma sig en jämnare form. Liverpool är numret större än det laget som väntar i helgen, Leeds gästar Anfield med fyra raka förluster och det skall såklart understrykas. Här kommer det passa perfekt med en handikappslina och det är precis den vi klickar i inför mötet. Liverpool kan ställa fram ett starkt lag här och det gör nytta.

Bedrövlig dagsform

Leeds har det tungt och står på fyra raka förluster när man reser till Anfield under lördagskvällen. Här skall man inte ha speciellt stora möjligheter att plocka poäng med tanke på den otroligt tunga form man sitter på. Saknaden av Raphinha, som lämnade för Barcelona efter förra säsongen, är stor och ersättarna har ännu inte fått ut tillräckligt med kvalitet för att hålla liv i Leeds. Dessutom saknar man en formstark anfallare när Patrick Bamford inte hittat tillbaka ordentligt efter en lång skadeperiod. Formsvackan sitter även i Rodrigo, spanjoren från Valencia, som gjorde en otrolig säsongsinledning personligt men inte alls kunnat följa upp det. Det skall tilläggas att han gjorde mål senast och möjligtvis har något på g.

Inför lördagens match är formkurvan betydande. Leeds har ingen vidare självkänsla inför det här mötet och då ser jag inget större hopp inom gruppen. Det är klart att man vet om Liverpools säsongsinledning, men jag tror att det är närmare en rejäl vändning för hemmalaget här än att gästerna skräller på Anfield. Så enkelt är det och det är väll ingen större förvåning om det blir just så. Handikappet är kanon inför det här mötet enligt undertecknad.

fotboll, premier league
|
units: 4/5 - spelstopp: 20:45
Liverpool - Leeds
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.