Under söndagen tar Falkenberg emot Norrköping hemma på Falcon Alkoholfri Arena. Med två segrar i ryggen är Norrköping stora favoriter till att ta hem alla tre poäng.

Match: Falkenberg – Norrköping (Allsvenskan) | Speltips: Norrköping | Odds: @1.66 | Units: 3/5 | Spelstopp: 17:30

Rygga till 1.66 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Bra kollektiv insats

Falkenberg krigar för sin överlevnad och med fem omgångar kvar att spela placerar man sig på en kvalplats med 19 inspelade poäng. Bakom sig har man Sundsvall och AFC på 16 respektive 15 poäng. Upp till säker mark och Östersund är det tre poäng. Det var inte många som trodde på Hallänningarna inför säsongen och utifrån förutsättningar och förhoppningar har man gjort det ganska bra. Inför de sista omgångarna har man kvalplatsen helt i egna händer och det känns inte omöjligt att knappa in på ett krisande Östersund.

Närmast kommer Falkenberg från kanske årets tuffaste bortamatch, serieledande Djurgården på bortaplan. Trots en ganska väntad förlust stod man för en imponerande insats. Spelarna jobbade stenhårt, speciellt tillsammans som ett lag. Matchen slutade 1-0, att förlora med uddamålet på bortaplan mot Djurgården är ingenting man ska skämmas för. Jag undrar dock man man kan upprepa samma prestation på söndag mot Norrköping. Det var många trötta ben hos Falkenberg i slutet och en sådan stark defensiv insats tar på krafterna och brukar vara rätt svår att upprepa. Matchen mot Norrköping blir även lagets tredje på åtta dagar. För ett lag som Falkenberg med en liten trupp tar det mycket på krafterna.

Jagar europaplats

Norrköping har efter efter sommarens uppehåll gått som tåget. Av lagets sju senaste allsvenska matcher har hela sex stycken slutat med vinst. I samtliga sex segrar har man lyckats hålla nollan. Poängtappet och förlusten kom mot Malmö på bortaplan, en på förhand väldigt svår match. Efter förlusten mot Malmö har Östgötarna en 3-0-seger mot Örebro och en 4-0-seger mot AFC. Trots att motståndet varit i form av ett mittenlag och jumbon är en målskillnad på 7-0 riktigt imponerande. Just nu ser Norrköping lite ut som en ostoppbar maskin, jag har väldigt svårt att se hur man inte ska vinna på söndag.

Det finns ett par punkter som jag tycker gör att Norrköping är ett av Sveriges bästa lag. För det första så är man väldigt trygga i sitt grundspel, det ser ut som att varenda spelare, från försvarare till anfallare vet vilket jobb de ska göra, målvakten Isak Petterson är just nu så bra att han borde knacka på en plats till landslaget och i lagets offensiva del har man ett flertal formstarka poängspelare.

Speltips: Norrköping

Jag väljer att spela på att Norrköping vinner. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Senaste matchen lagen emellan vann Norrköping.

  • Norrköping har två raka segrar och en målskillnad på 7-0.

  • Tredje matchen på åtta dagar för Falkenberg, tufft då man har en av allsvenskans minsta trupper.

  • Norrköping har släppt in ett mål på sina sju senaste matcher.

  • Norrköping jagar europaplats och måste ta tre poäng för att chansen ska leva vidare.

Högst odds hittade jag 27/9 kl 18:30 hos Bet365 som ger 1.66. Min investering i detta spel blir 3/5 units

Rygga till 1.66 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.