Över 5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 2/10 kl 19.45

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Modo har en stark offensiv och man har flera spelare som kan producera framåt

  • Vita Hästen har förstärkt med flertalet NHL-lån där poängfarlige Marcus Sörensen sticker ut

  • Modo hade stundtals problem med sin defensiv i fjol – något som jag inte tycker att man åtgärdat

  • Vita Hästen har haft problem med sin defensiv under försäsongen och man har släppt in mycket mål

  • Ingen match mellan lagen i fjol slutade med under fem mål

Plundrades efter succésäsongen

Modo stod för en imponerande säsong i fjol. Efter en lång kamp med Björklöven och Timrå i toppen blev man till slut tvåa vilket innebar en finalplats. Tyvärr blev man snuvade på konfekten och det var ett otroligt tungt besked i Örnsköldsvik. Den optimismen som andades i laget och staden har inte setts sen laget tog SM-guld 2007. Direkt efter säsongens slut plundrades man på sina bästa spelare och det är enorma tapp man drabbades av. Vad sägs bara om Adam Tambellini, Jonathan Johnsson, Patrik Karlkvist, Mattias Norlinder, ja listan kan bli ännu längre.

För Vita Hästens del var det länge tyst under stora delar av sommaren. Sen valde klubben att presentera spelare efter spelare precis innan laget gick på is. Sedan ramlade spelarna in, en efter en. Men vad sticker ut mest i den här truppen? Jo, det är alla förstärkningar man gjort från NHL. Adam Werner har plockats in på målvaktssidan. Sen har man fyllt på med Linus Högberg, William Lagesson, Simon Holmström och Marcus Sörensen. En hel del toppvärvningar som kommer spetsa till det här laget rejält. Tungaste tappet? Trotjänaren Marcus Eriksson som valt att trappa ner och Jesper Samuelsson som blir borta säsongen ut på grund av skada.

Problem med defensiven under försäsongen

Modo har börjat om på en ny kula. Nye huvudtränaren Ville Nieminen har däremot en rejäl utmaning framför sig. Modo har värvat flera nya spelare och det är mycket bra material man har att jobba med. Men kommer man överträffa fjolårssäsongen? Nej, det tror jag inte. Tvärtom tror jag Modo får en tuff säsong framför sig och laget känns lite spretigt. Men laget har fortfarande bra chans att gå långt i år baserat på vad man har för trupp. Laget känns däremot fortfarande mer offensivt inriktat, precis som det såg ut i fjol.

Här ställs man mot ett Vita Hästen som varit lite svårbedömda under försäsongen där man blandat och gett. Jag tror ändå att vi kan få se en spännande match mellan ett offensivt Modo och ett Vita Hästen som har bra tyngd framåt. Försvaret har inte imponerat hos gästerna under försäsongen och det måste man få bukt med om man vill vara med och utmana om en topplacering. Bland annat förlorade man mot Västerås för två veckor sedan med hela 8–0. Jag tror att vi kan få se en hel del mål här. Över 5 mål spelas till 1.67.

Speltips.se ger tipset:

Över 5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 2/10 kl 19.45

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.