Jonathan Erlandsson|2 november, 2022, 12:05

Jag väljer att spela på över 2.5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Båda lagen kan behöva vinna matchen för att avancera vidare i turneringen eller Conference.

  • Bodö har gjort mål i 25 av 26 hemmamatcher under kalenderåret.

  • Linan har gått in i fem av de sju senaste hemmamatcherna för Bodö.

  • Linan har gått in i åtta av PSVs elva bortamatcher den här säsongen.

  • Båda lagen har målskyttar i kanonform.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Stark hemmaform

Bodö/Glimt tar emot PSV Eindhoven i EL gruppspelets sista omgång. Gästerna säkrade senast avancemanget till slutspelet efter att ha besegrat Arsenal hemma med 2-0, medans torsdagskvällens värdar förlorade på bortaplan i Zürich med 1-2.
Bodös förlust innebär att laget nu endast har en poängs försprång ned till Zürich i kampen om tredje platsen, som innebär spel i Conference Europa League till våren.
PSV som spelat ihop tio poäng ligger på andra plats i gruppen två poäng bakom Arsenal. Holländarna har dock bättre inbördes målskillnad, så skulle man vinna här samtidigt Arsenal inte vinner så vinner man gruppen och får en enklare resa till våren.

Bodö har haft en blytung vecka bakom sig där det visat sig att laget inte trivs särskilt bra på naturgräs. Först den sura förlusten nere i Zürich, där man ledde i paus för att sedan åka dit efter att schweizarna avgjort i den 97e minuten. Mycket roligare skulle det heller inte bli i söndagens bortafight mot Rosenborg, då man än en gång skulle tappa en ledning för att förlora. Denna gång med 2-3, i en viktig match i kampen om silvret.
Skadeläget i laget ser bra ut och laget har inga nya skador. Landslagsmannen Patrick Berg som verkligen saknades i förra veckans match mot Zürich var tillbaka i söndags och kommer att bli viktig om man skall ha en chans här.
Bodös spets hittar vi i det offensiva spelet och här har man även sina formstarkaste spelare i, Pellegrino som leder norska ligans skytteliga i överlägsen stil, Ola Solbakken, Hugo Vetlesen och Runar Espejord i kanonform.

Väldigt målglada gäster

Ruud van Nistelrooys PSV är verkligen heta för tillfället. Förra veckans 2-0 seger mot ett Arsenal som satte en stark startelva på benen var väldigt imponerande och resultatet var snarast i underkant.
I helgen tog man även en övertygande seger hemma i Holland då man besegrade Nijmegen med 3-0 på hemmaplan. I och med segern placerar man sig på en andra plats i ligan, endast en pinne efter rivalerna Ajax och känslan är att man mycket väl kan vinna ligan i år.
Lagets offensiv är enormt spetsig och både Cody Gakpo och Xavi Simons har börjat säsongen med väldigt imponerande siffror och är av allt att döma för dominanta i den holländska ligan för att bli kvar särskilt länge.
Luuk de Jong fick sin första start i helgen efter att ha gjort några inhopp efter skadan och gjorde så klart ett av målen. Sin stjärnglans skulle de Jong visa redan i förra veckans möte med Arsenal då veteranen hoppade in och blev hjälte med mål och assist.

På hemmaplan räds inte Bodö något som helst motstånd och under hela kalenderåret har man faktiskt gjort mål i 25 av 26 hemmamatcher och då har man mött lag som Roma, Celtic, AZ Alkmaar, Dinamo Zagreb och Molde.
Även PSV är bättre på hemmaplan, men även på bortaplan har man i flertalet matcher gjort flera mål och dessutom i högre grad än på hemmaplan släppt in mycket mål.

fotboll, europa league
|
units: 4/5 - spelstopp: 21:00
Bodö/Glimt - PSV Eindhoven
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.