Speltips:

Jag väljer att spela på seger till Lyon och pengarna tillbaka vid oavgjort. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

Lyon eller pengarna tillbaka vid oavgjort hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 2/12 kl 11.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Lyon har vunnit tre raka matcher på hemmaplan.
  • Lille är ligans absolut sämsta bortalag. Noteras för två oavgjorda och sju förluster, när de spelat på bortagräs.
  • Lyon har inte riktigt fått till det den här säsongen, men börjar successivt hitta till ett bättre spel och finare resultat. Spelet sitter i fem av de sju senaste matcherna.
  • Lyon visar upp en stark defensiv på hemmaplan, var de endast släppt in fyra mål.
  • Lille har bara vunnit två av de tolv senaste matcherna, varav sju har slutat med förlust.

Lite positivare trend

Lyon har inte riktigt kommit upp i nivå den här säsongen. Potentialen finns där, helt klart, men det saknas fortfarande en del spelmässigt, för att man ska tycka att det ser bra ut. Känslan är dock att man är på väg dit, men att det är en bit att gå. I dagsläget parkerar Lyon på en sjundeplats i tabellen och har fått med sig sex segrar, fyra oavgjorda och fem förluster. Totalt alltså 22 poäng. Inte uruselt med tanke på att man faktiskt bara är två poäng ifrån Angers på tredjeplats. Det är ett krävande och tajt seriespel, där det snabbt kan svänga uppåt eller neråt. Senast kommer Lyon från en seger borta mot Strasbourg med 2-1. I Champions League har man fortfarande chans att ta steget vidare till en åttondelsfinal. Där ligger de nämligen på samma poäng som Zenit och det hela avgörs i den sista spelomgången.

För Lyon började det inte så bra, men på senare tid har den negativa trenden vänt något. Man har bärgat fem segrar på de sju senaste matcherna och börjar successivt hitta till ett bättre spel samt finare resultat. På hemmaplan har det sett väldigt bra ut. Obesegrade i de fyra senaste matcherna, varav tre raka segrar. Dessutom visar Lyon upp en riktigt fin defensiv på hemmaplan. Det har endast blivit fyra insläppta mål på hemmaarenan. Den raka segern mot ett Lille, som inte trivs på bortaplan, känns väldigt logiskt. Och här hittar vi dessutom det fina oddset 1,49 när vi säkrar upp seger till Lyon med pengarna tillbaka vid oavgjort.

En del spelare på frånvarolistan för Lyon. Marcal är avstängd efter att ha dragit på sig ett rött kort förra omgången och han får sällskap av skadade Aouar på läktaren. Depay och Mendes riskerar att missa, då de dras med en del skadebekymmer, dock är hoppet om att dessa kommer till spel inte helt förlorat.

Bortaplan en mardröm?

När gemene man, franska fotbollssupportrar och allmänna fotbollsälskare hör namnet Lille, tänker nog de flesta på säsongen 2010/2011. Det var säsongen då de briljerade med en viss Rudi Garcia vid rodret. Där och då kammade de nämligen hem den inhemska cupen och ligatiteln. Mest tongivande i laget var Moussa Sow, som noterades för hela 25 ligamål. Laget innehöll andra tongivande spelare som Eden Hazard, Adil Rami, Yohan Cabaye och Gervinho.

På senare år har det dock inte gått lika bra för Lille. Denna säsong är egentligen ett klockrent exempel på detta. Just nu parkerar Lille på plats åtta i tabellen. Laget har spelat in lika många poäng som Lyon, 22 totalt, genom precis samma resultat – sex vinster, fyra oavgjorda och fem förluster. Det går att finna en hel del likheter, om man väljer att jämföra dessa två lag och deras hittills spelade säsonger. Däremot har prestationerna på bortaplan inte varit lika. Lille är nämligen ligans absolut sämsta bortalag. De har bara fått med sig två poäng, genom två oavgjorda, och förlorat vid hela sju tillfällen. Dessutom är deras form i nuläget inte den bästa. Lille har bara vunnit två av de tolv senaste matcherna, varav sju har slutat med förlust.

Till denna match ser man dessutom ut att få klara sig utan två spelare. Soumaoro och Weah dras med skadebekymmer och riskerar att missa.

Speltips.se ger tipset:

Lyon eller pengarna tillbaka vid oavgjort hos betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 2/12 kl 11.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.