Årets match hittills i Allsvenskan? Mycket möjligt att så är fallet när regerande mästaren AIK ställs mot för tillfället serieledande Malmö. En jämn och tät tillställning med mycket känslor förväntas!

Match: AIK – Malmö (Allsvenskan) | Speltips: Under 2,5 mål | Odds: @1.55 | Units: 3/5 | Spelstopp: 15:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Tuff förlust senast

AIK hade chansen att sätta sig i en riktigt bra sits inför söndagens match i tisdags när Norrköping var på besök på Friends Arena. Vinst då hade gett AIK möjligheten att vid vinst mot Malmö gå ikapp skåningarna. Nu gick istället Norrköping ifrån matchen med samtliga tre poäng och AIK:s läge har vänt till en måstematch. Tar Malmö med sig samtliga tre poäng här är man hela nio poäng före Solnalaget, som då troligen börjar blicka mer mot Europaspelet och öka chanserna att ta sig så långt som möjligt i det stundande Champions League-kvalet.

Än är det dock inte kört och AIK kommer att prioritera defensiven mot Malmö för att sedan satsa på att anfalla när misstag sker. Defensiven är alltid stark under Rickard Norling och hittills har man endast släppt in elva mål på de 13 matcher man har spelat i Allsvenskan. På hemmaplan ser det bra ut för vårt spel. Det löser sig nämligen i sex av AIK:s åtta spelade matcher på hemmaplan såhär långt. I de två matcherna man misslyckats att lösa det har det blivit exakt tre mål. Nästan alltid målsnålt när AIK spelar med andra ord och trots att serieledande Malmö kommer på besök tror jag inte det förändrar någonting. Med ett försvar bestående av starka defensiva kort som Karol Mets och nyligen landslagsuttagne Per Karlsson så ska mycket till för att passera.

Trummar på mot ny ligatitel?

Många lag har gjort bra säsongsinledningar i årets Allsvenska men hittills är det ingen som rår på ett Malmö som är revanschsuget efter förra säsongens misslyckande där man till sist dock räddade en tredjeplats i tabellen. Suverän serieledare med flest gjorda mål och minst insläppta mål säger en del om hur överlägsna man hittills varit. 30 poäng på 13 matcher är nästan full pott och visar på vilken klass och bredd man sitter på i truppen. Vårt spel ser också lovande ut sett till hur Malmö spelat på bortaplan. Medan målen har rasat in på hemmaplan så snittar man endast ett mål per match när man spelar på bortaplan. Hittills löser sig vårt spel i fyra av lagets sex spelade matcher på resande fot och en annan mer defensivt inriktad fotboll är det vinnande konceptet i bortaspelet.

Nu ställs också seriens bästa offensiv på sin tuffaste utmanare hittills i form av AIK:s backlinje. Här tror jag inte man vill ta några större risker, oavgjort är trots allt mer än godkänt för Malmö i den här matchen som då distanserar AIK på minst sex poängs avstånd bakom Malmö i tabellen. Dock ska vi inte glömma att nämna Malmös defensiv heller. En mer defensiv fotboll spelas som nämnt på bortaplan och bortser vi från förlusten mot Sundsvall där tre mål släpptes in så har Malmö endast släppt in två mål på sina senaste fem bortamatcher. Nolla mot både Sirius, Göteborg och Helsingborg i derbyt visar på självförtroende bakåt och jag tror därför AIK får svårt att hitta nätet här.

Speltips: Under 2,5 mål i matchen

Två starka defensiver ställs mot varandra här och jag väljer att spela under 2,5 mål i matchen. Här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • AIK löser spelet i sex av sina åtta spelade hemmamatcher.

  • Malmö löser spelet i fyra av sina sex spelade bortamatcher.

  • Malmö har endast släppt in två mål i sina fem senaste bortamatcher.

  • AIK har endast släppt in fem mål på åtta hemmamatcher.

  • Inget av lagen har råd med kostsamma misstag och defensiven kommer prioriteras.

Högst odds hittade jag 29/6 kl 15:00 hos NordicBet som ger 1.55. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.