Daniel Jacobsson|30 januari, 2023, 15:46

Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Newcastle har hållit nollan i åtta av nio matcher efter uppehållet.

  • Klasskillnad mellan dessa två i skrivande stund.

  • Underliggande siffrorna talar för ytterligare en nolla hos Newcastle.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 2,5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Otroligt stabila

Trippier, Schär, Botman och Burn är spelarna som fått ordning på Newcastles defensiv den här säsongen – tillsammans med målvakten Pope. Efter VM-uppehållet har man hållit nollan i åtta av nio matcher, där den enda matchen man släppte in mål i är i en cupmatch mot självaste Shrewsbury. Där passade man på att rotera kraftigt och det blev inget vidare resultat i slutändan. Men det gör det desto viktigare att prioritera kvällens match mot Southampton och avancera vidare. Räkna med att Newcastle tar den här matchen på fullaste allvar även när man har ledningen inför hemmamötet.

Alexander Isak är en spelare som mycket väl kan få starta här efter att han kommit tillbaka från skada. Callum Wilson startade förra mötet mot Southampton och är ytterligare en viktig spelare i den offensiva delen för det här laget. Jag tror dock att Newcastle kontrollerar det här mötet och håller tätt bakom innan man öser på framåt och avgör på det sättet. Underspelet för dagen skall vara bra.

Underliggande siffror

Det första mötet mellan Southampton och Newcastle slutade med seger för The Magpies. Nu ställs Southampton för en väldigt tuff uppgift när underläget skall vändas på resande fot. Där har man inte varit speciellt lyckosamma i Premier League den här säsongen. Kollar man till de underliggande siffrorna är man inte heller ett lag som skapar speciellt mycket ”förväntade mål” på bortaplan. Siffrorna 1.09 xG/per match i Premier League är i botten av tabellen, det samma gäller deras siffror i det första mötet mot Newcastle i EFL Cup där man noterades för 1.16 xG och det kommer man inte speciellt långt på.

Ett underpresterande Southampton kan också vilja lägga all vikt på ligaspelet efter det här. Att åka ur cupen betyder en mindre sak att tänka på, men det lär man såklart inte tänka innan det här mötet. Man kommer göra det bästa man kan av läget här. Man är aningen tunna i år dock och skall inte kunna rubba Newcastle på resande fot oavsett Premier League eller en mindre betydelsefull EFL Cup-semi. Underspelet är lysande inför mötet där jag tror Newcastle stänger ner gästerna och håller tätt.

fotboll, efl cup
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Newcastle - Southampton
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.