Match: Bolton-Southend (League 1) | Speltips: Bolton | Odds: 1,75 | Spelstopp: 15:59 | Spelbolag: LeoVegas

Äntligen lördag igen men tyvärr om man får säga så är det landslagsuppehåll vilket då även betyder att vi endast blir erbjudna spel i de lägre serierna. Ett fint sådant har jag hittat i engelska League 1 där serieledarna Bolton tar emot Southend på hemmaplan.

Bolton som överraskande trillade ur Championship förra säsongen ser nu ut att kanske ta sig tillbaka, åtminstone har man fått bästa möjliga starten i ligan. Man är just nu serieledare efter fem omgångar spelade med 13 inspelade poäng, 2 poäng före tvåan Bradford. Hittills har man inte förlorat en enda match, enda poängtappet har kommit i den oavgjorda matchen mot Charlton i förra omgången. Annars ser det väldigt bra ut, segrar mot Sheffield Utd, AFC Wimbeldon, Bristol Rovers, Fleetwood och så då även oavgjort mot Charlton. För att spela i League 1 så är det en trupp med väldigt hög kvalité och framförallt har man ett bättre bredd jämfört med de flesta övriga lag i ligan.

Boltons motståndare Southend är inte riktigt av samma kvalité då man endast spelat in 4 poäng på 5 matcher och ligger i botten av tabellen. Visserligen har det spelats få matcher men det brukar ofta visa sig tidigt gällande hur lagen kommer stå sig under säsongen. Det har blivit en seger, en oavgjord och tre förluster hittills, varav att man förlorat med fler än ett mål alla tre gånger. Förutom när man slog Sheffield så har man inte visat några som helst tendenser till att det är ett lag som man bör ta mot allvar, om man räknar bort deras seger så har man endast gjort 2 mål på 4 matcher, rätt illa.

Som sagt så är vi i ett tidigt skede av ligan men Bolton har redan nu visat att man är att räkna med om en plats upp till Championship. Laget har imponerat i stort sett varenda match och dessutom har man en trupp som ser högst intressant ut. Läget är nästan tvärtom hos Southend, redan nu ligger man i botten med endast 4 inspelade poäng och om man räknar bort vinsten mot Sheffield har man gjort ynka 2 mål på 4 matcher. Jag tror det ska vara klasskillnad här och det är bara ett extra plus att Bolton spelar på hemmaplan, här bör man ta en klar seger.