Daniel Jacobsson|3 december, 2022, 14:00

Jag väljer att spela på skrällchans i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • England har inte övertygat såhär långt.

  • Senegal har sett väldigt stabila ut i sin defensiv med Koulibaly och Mendy i täten.

  • Senegal har lyft sitt spel efter premiärförlusten mot Nederländerna.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Senegal +1 Asian Handicap hos MrGreen

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Inget höjdarspel

England har inte lyckats övertyga spelmässigt såhär långt. Resultaten har dock varit bättre och att ta sig vidare var inga större problem. Det var just slutspelslagen England och USA som spelade oavgjort i gruppen, men annars har Englands resa varit behaglig såhär långt. Engelsmännen har dock inte fått mycket att fungera såhär långt. Målskyttet i premiären var såklart strålande med sex mål framåt, men inget av dessa kom från förväntade skyttekungen Harry Kane till exempel. Det har fortsatt på det spåret och Kane har fått vara framspelare i ett och annat fall istället. Marcus Rashford har imponerat och ligger på delad skytteligaledning, om han får starta åttondelen får vi väll se.

Som engelsman hade jag inte varit självsäker inför mötet med Senegal. Det finns mycket att vara orolig för här och det är inte vilket landslag som helst som står som motståndare. Senegal vann AFCON – visserligen med Mane spelduglig- och skall absolut inte underskattas här. Jag har en stark känsla att England får problem med det här motståndet. Man hade tagit flera andra landslag före just Senegal här. England har haft det väldigt svårt att få igång rytmen framåt och det lär man ha problem med här också. Hur startar man ens? Oklart.

Skrällchans!

Senegal har levt upp till förväntningarna utan superstjärnan Sadio Mane. Man var mer eller mindre uträknade i gruppen när beskedet kring Bayern München-stjärnan kom tätt inpå mästerskapet. Fotbolls-VM har varit skrällarnas VM och här fortsätter det. Senegal, Afrikas bästa landslag för tillfället, kommer ställa till med problem för England och det kommer man göra både framåt och bakåt. Mane har ersatts av Diatta och Sarr såhär långt, men det är ändå Dia som spetsat anfallet såhär långt. Det är ett par namn som är relativt okända för er fotbollsälskare, men det är inga namn att underskatta bara för att det är England på andra sidan.

Senegal är väldigt skolade, kompakta och svårspelade när det stämmer. Chelsea-duon Mendy och Koulibaly sänder såklart styrka och trygghet i försvaret, vilket är oerhört tungt inför England-mötet. Där kommer Kane, Sterling, Mount, Foden – och allt vad dom heter – ha problem. De afrikanska lagen underskattas och trots att England har vant sig med klimatet påverkar även det på sitt sätt. Senegal (+1 asian handicap) spelas i det här mötet och det betyder att vi får tillbaka insatsen vid ett måls förlust för Senegal, spelet sitter vi kryss och vinst för Senegal. Kämpa!

fotboll, vm
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:00
England - Senegal
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.