Speltips:

Jag väljer att spela på Väsby –2. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Spela här på:

Väsby –2 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 3/12 kl 16.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Hammarby är ett av seriens sämsta lag och ligger för närvarande på en delad jumboplats ihop med Segeltorp

  • Väsby har ett lag i toppform och senaste fem matcherna har man en målskillnad på 29–10

  • Hammarby har inget att spela för medan Väsby har chans att kliva upp i serieledning med två omgångar kvar

  • Väsby har starka siffror i powerplay och boxplay medan Hammarby är ett av seriens sämsta lag i båda spelformerna

  • Hammarby är seriens sämsta hemmalag medan Väsby är ett av seriens bästa bortalag

Gnistrande offensiv!

Hammarby har sedan en längre tid tillbaka tillhört botten av tabellen i Hockeyettan. Laget hade ett par tuffa år efter konkursen 2008 och ishockeysektionen hölls vid liv av fansen, sedan 2013 är däremot ishockeyn tillbaka under Hammarbys namn. Men trots att man tidigare haft bra förutsättningar har man kört fast en del i Hockeyettan, den här säsongen är inget undantag. Laget ligger på en delad jumboplats ihop med Segeltorp och det har verkligen varit en dyster höst för laget som nu får sikta in sig på att klara kontraktet i fortsättningsserien.

Väsby måste ändå ses som ett av Hockeyettans starkaste utropstecken i år. Att klubben kunde ta en plats till Allettan var väl ändå rätt klart men att man skulle göra det på det här sättet var det nog få som trodde. Just nu ligger man på en delad andraplats ihop med Hudiksvall och man har enbart två poäng upp till Visby/Roma på förstaplatsen, med en match mindre spelad. Det främsta vapnet man har är sin offensiv som har sett urstark ut under senaste perioden. Senaste fem matcherna har man gjort 29 mål och just nu har man fem raka segrar. Det kan bli en kul vinter och vår för Väsby!

Ett av seriens sämsta lag

Båda lagen har rent krasst inget att spela för men Väsby har möjlighet att gå för seriesegern, inget som kommer ge laget något speciellt men med tanke på att Väsby mer tippades på en fjärde- till femteplats så skulle en serieseger ge mycket för moralen i gruppen men även respekten för det motstånd man kommer att stöta på i Allettan. Senaste tiden har man visat upp en riktigt fin form och man manglar motstånd efter motstånd. Ett rejält styrkebesked av Väsby som får räknas som en “darkhorse” under vintern och en eventuell vår.

Här möter man ett Hammarby som inte har något att spela för och som varit ett av östra seriens svagaste lag i år. Man gör inte särskilt mycket mål medan försvaret läcker. Väsby hade ett rejält glapp upp till Visby/Roma bara för ett par omgångar tillbaka och nu har man chans att koppla ett rejält grepp om serieledningen. Kollar vi på hur lagen presterar i powerplay och boxplay så är Hammarby rent ut sagt usla medan Väsby är ett av seriens bästa lag i både powerplay och boxplay. Motivation slår klass brukar man säga och här borde Väsby både ha motivationen och klassen till sin fördel mot ett mediokert Hammarby. Med tanke på Väsbys målskörd senaste tiden så skulle det inte förvåna mig om det blir en ny storseger för Väsby här. Därför spelas Väsby –2 till 1.58.

Speltips.se ger tipset:

Väsby –2 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 3/12 kl 16.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.