Joakim Östman|4 februari, 2023, 11:30

Jag väljer att spela på överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i fyra av det fem senaste inbördes mötena.

  • Milan Serie A matcher har i 75% resulterat i över 2,5 mål.

  • Inter Serie A matcher har i 70% resulterat i över 2,5 mål.

  • Inter har snittat 2,00 mål per match i Serie A.

  • Milan har snittat 1,50 mål per match i Serie A.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

över 2,5 mål hos comeon

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Skilda trender i Milano

Inter har något i skymundan startat om säsongen efter VM-uppehållet hyfsat starkt och Nerazzurri är nu uppe på 2-platsen i Serie A. Avståndet upp till serieledande Napoli är 13-poäng men är det något lag som ska utmana ser Inter ut att vara just det laget, även om det mesta talar för titelstriden är körd. Tio-poäng på fem matcher har spelats in sedan omstarten och plumpen i protokollet är förlusten mot Empoli där en tidig utvisning blev väldigt kostsam. 

Inter har bortsett från ligaspelet även tagit säsongens första titel som bärgades i supercupen mot just antagonisterna Milan. Därtill har Inter även tagit sig vidare till semifinal i Coppa Italia efter att i veckan besegrat Atalanta.

Allt annat kan sägas om Milan som infinner sig i en ordentlig formsvacka och starten efter uppehållet har varit katastrofal. Milan går inte alls att känna igen och från ett lag som varit känt för att vara mentalt starka under Andra Pioli, har det inte krävts mycket för att Rossoneri ska falla ihop fullständigt på sistone.

I helgens ligamöte mot Sassuolo skulle en rejäl genomklappning ske och hemma på San Siro blev Milan överkörda. Likt den senaste tiden var Milans försvarspel obefintligt och efter 90-minuters spel var förlusten skriven till 2-5. Milan har således på deras tre senaste matcherna släppt in tolv mål och efter flera bottennapp i rad är självförtroendet helt kört i botten.

Målrikt på nytt

Formmässigt befinner sig Inter och Milan i helt skilda världar för tillfället och inför säsongen sista derbymöte borde favoritskapet vara självklart. Som alltid lever dock dessa mötena i stort sätt sitt eget liv, för Milan är därför derbyt mot antagonisterna Inter ett perfekt mötet att studsa tillbaka.

Inter ska likväl hållas som favoriter och inte bara för att formen varit stark, utan senast lagen möttes i januari vann Nerazzurri övertygande med 3-0 när säsongens första titel säkrades.

Vi synar att Inter kommer gå segrande ur söndagens tillställningen, men vi väljer ändå att avstå från spel på segrare. Målmarknaden är mest attraktiv på förhand och överspelet känns givet sett till trenden i respektive lag.

Fyra av det fem senaste Derby della Madonnina har resulterat i över 2,5 mål och det mesta tyder även denna gång på en målrik tillställning. Milans Serie A matcher under säsongen har i 75% resulterat i över 2,5 mål medans det samma gäller i 70% av Inter Serie A fighter. Varken Inter eller Milan är heller lag som särskilt ofta lämnar planen mållösa, Inter har har snittat 2,00 mål per match medans Milan snittat 1,50 mål per match i Serie A. När blickarna riktas mot San Siro inför säsongens tredje Derby della Madonnina klickas därför överspelet till spelvärda 1.75!

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Inter - Milan
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.