Jonathan Erlandsson|4 februari, 2023, 14:38

Jag väljer att spela på hemmalaget pengarna tillbaka på oavgjort i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Nottingham har sex raka PL matcher utan förlust.

  • Leeds är ett av ligans sämsta bortalag och har endast tagit fem poäng på resande fot.

  • Båda lagen är inblandade i en bottenstrid där det endast skiljer 6 poäng mellan trettonde platsen och sista platsen.

  • Nottingham har fyra raka ligamatcher utan förlust.

  • Leeds har sex raka ligamatcher utan vinst.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Nottingham draw no bet hos ComeOn

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Starka hemma

Nottingham tar emot Leeds i en viktig match i tabellens nedre regioner.
Nottingham har efter en tuff start på säsongen fått ordning på saker och ting och avancerar nu fort uppåt i tabellen. Man ligger nu på trettonde plats med 21 inspelade poäng, men det är jämnt i botten. Och endast tre poäng bakom skuggar söndagens motståndare Leeds på 18 poäng och en femtonde plats. Ytterligare en poäng är det ner till nedflyttning, så det råder inga tvivel om att det är en viktig match.

Formen är god hos storsatsande Nottingham och det är framförallt på hemmaplan som man tar sina poäng. Av lagets 21 pinnar har hela 15 tagits hemma på City Ground och nu har man dessutom sex raka utan förlust på eget gräs.
Man föll förvisso på hemmaplan i veckans Liga Cup mot Man United(0-2), men efter att man torskat med 0-3 i de första mötet veckan innan, så var känslan snarare att man tankade för framtida uppgifter i ligaspelet.
Forest är ett lagen i PL som spenderat mest pengar den här säsongen och i januari har man fortsatt på inslagen väg och till helgen kan spelare som Jonjoe Shelvey, Felipe och Andrew Ayew få debutera. PSG lånet Keylor Navas startar förmodligen mellan stolparna, då Dean Henderson är skadad.
Forest har en diger skadelista och tur är väl det att man har en väldigt bred trupp och numera spetsig trupp för PLs bottenskikt.
Spelare som Brennan Johnson, Serge Aurier, Renan Lodi, Danilo, Gustavo Scarpa och Sam Surridge kan vi vänta oss att se från start här.

Svagt bortalag

Lika ljust är det inte för Jesse Marsch och hans Leeds för dagen. Man har endast lyckats vinna två av de senaste sexton(!) senaste ligamatcherna och hela sju förluster har det blivit sista tolv.
På bortagräs ser det än värre ut för Leeds och endast en vinst har bärgats på resande fot under säsongen. Fem poäng har skrapats ihop och den poängfångsten innebär att laget är näst sämst i ligan på resande fot med endast bättre målskillnad än Bournemouth.
I FA cupen har laget dock fått några framgångar de senaste veckorna. Både Cardiff och Accrington har man besegrat och cupdrömmen lever fortfarande, men skall vi vara ärliga så har inte någon av dem två motståndarna varit någon större värdemätare.
Även Leeds har varit aktiva på transfermarknaden i januari och spelare som Weston McKennie, Maximilian Wober och Georginio Rutter har tagits in.
Olyckligt för Leeds väntas Rodrigo vara borta i drygt två månader och i hans ställe får vi nog se Rutter PL debutera.
Även Leeds saknar ett gäng spelare här. Robin Koch är avstängd och Stuart Dallas, Crysencio Summerville och Adam Forshaw är skadade.

Enligt mig så är Nottingham ett bättre fotbollslag för dagen och i tillägg trivs man väldigt bra hemma, samtidigt som Leeds inte alls övertygat på bortaplan. Därför tror jag en hemmavinst ligger närmast till hands här och spelar därför Nottingham vinst med pengarna tillbaka på oavgjort till fina 1.86 gånger pengen.

fotboll, premier league
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:00
Nottingham - Leeds
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.