Axel Olsson|4 februari, 2023, 10:00

Jag väljer att spela på över 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Stuttgart har löst överspelet i 17 av deras 20 senaste matcher.

  • USG har värvat starkt inför det här äventyret.

  • Ingen styrka i MFF, svag säsong och det ser ut att vara slut på framgångsrikt i år.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Över 2,5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Skadelistan har varit ett bekymmer

Anrika Stuttgart kämpar på i botten av tyska Bundesliga. För deras del handlar det främst om att hålla sig kvar och i nuläget är de på säker mark, dock är det med minsta möjliga marginal. Hemmalaget har haft en del bekymmer på skadefronten och har därmed haft en ganska tunn trupp. Nu har läget ljusnat en aning men viktiga spelare som Sosa, Zagadou och Tomas är fortfarande otillgängliga. Med färre alternativ i defensiven minskar hemmalagets chans till att hålla nollan drastiskt. Det öppnar upp för en mer böljande matchbild, särskilt mot just Werder Bremen.

Stuttgart har haft mer lycka i cupen där de lyckades ta sig vidare mot Paderborn efter en 1-2 seger. Det ska dock tilläggas att de stod för en bra insats mot Leipzig också, trots att den matchen slutade med förlust. Anfallaren Guirassy är i en fin form och stått för tre mål på tre starter efter världsmästerskapet. Överspelet har suttit i 17 av deras 20 senaste matcher och det är en statistik som lockar inför söndagen. Mål brukar det bli när Werder Bremen träder in på planen och det är just dessa som besöker Mercedes Benz Arena under söndagen.

Sevärd nykomling

Nykomlingen Werder Bremen är verkligen ett underhållande lag att titta på. Efter en kort sejour i andraligan är de nu tillbaka i finrummet igen och det är här de hör hemma. De vet vad som krävs på den här nivån och klev därmed in som en väldigt orädd nykomling och det gav resultat direkt. Bremen överraskade många med deras offensiva taktik och de fick sig en kanonstart på säsongen. De har en hög höjd men samtidigt en väldigt låg lägsta nivå – deras formpendling brukar alltså bjuda på väldigt underhållande matcher, ibland till deras fördel och ibland till deras nackdel. Lite som när Leeds var nykomlingar i PL med Bielsa vid rodret, en jämförelse för de som har lite bättre koll på den ligan.

Det har verkligen varit blandad kompott efter VM-uppehållet. De fick sig ett rejält uppvaknande när de förlorade med hela 7-1 i återstarten mot Köln. En rejäl kalldusch som verkar ha väckt Bremen igen. De fick med sig en stark seger mot Wolfsburg i deras senaste ligamatch, men det är oerhört svårt att avgöra vilken dagsform de har under söndagen. Det vi kan konstatera är att det ofta bjuds på mycket mål och det är mycket tack vare Bremens våghalsighet. Anfallaren Fullkrug är i stormform med 13 mål på 17 ligastarter, en spelare som Stuttgart måste hålla ett extra öga på. Bremens ligamatcher har ett snitt på höga 3,66 mål/match den här säsongen.

fotboll, Bundesliga
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:30
Stuttgart - Werder Bremen
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.