Axel Olsson|5 juni, 2023, 12:00

Jag väljer att spela på Trabzonspor DNB i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Basaksehirs fokus ligger på den nästkommande cupfinalen mot Fenerbahce.

  • Basaksehir har avslutat ligan lite sämre med endast en seger i deras fyra senaste.

  • Trabzonspors offensiv har verkligen varit på hugget. De har gjort makalösa 13 mål i deras tre senaste matcher.

Fokus på nästkommande match

Turkiska Super Lig knyter ihop säcken med en sista omgången under tisdagskvällen. Det mesta är redan fastställt i tabellen och därmed väntar flera odramatiska avslutningar. Vi anses ha hittat spelvärde och riktar våra blickar mot matchen mellan Basaksehir och Trabzonspor. Det är ett hemmalag som har fokus på annat håll, då en cupfinal mot Fenerbahce väntar runt hörnet. Basaksehir har tagit sig hela vägen i den turkiska cupen och den finalen spelas fem dagar efter tisdagens batalj.

Det är mycket möjligt att hemmalaget roterar inför cupen och dessutom har deras ligaform varit ganska svag på sistone. Hemmalaget har endast en seger i deras fyra senaste ligamatcher och det är tydligt att fokuset varit kring det pågående cupspelet. Att de lyckades vinna den senaste ligaomgången mot Adana Demirspor var långt ifrån självklart. Det var en match där Demirspor dominerade tydligt men Basaksehir lyckades ta tillvara på deras chanser. Det roterades lite i den matchen och vi tror på fortsatt rotation för att sedan ställa den starkaste elvan i finalen.

Offensiven är på bra humör

Trots att de inte har särskilt mycket att spela för har Trabzonspor växlat upp rejält i de avslutande omgångarna. Deras fina svit kommer lite väl sent då de inte har någon chans på topp 3, men vid en seger under tisdagen kan de iallafall ta över Basaksehirs femteplats. En förbättrad placering kan ge en högre prissumma till slut, men annars har de inte något att spela för. Trabzonspor verkar dock trivas att spela utan en större press, iallafall om vi tittar hur det gått på senaste.

Gästerna har stått för några briljanta prestationer och det är främst deras offensiv som vaknat till liv igen. Trabzonspor har gjort makalösa 13 mål i deras tre senaste ligamatcher. Ifall de kan avsluta på samma nivå kommer Basaksehir få det tufft under tisdagens batalj. Gästerna har kvar endast den här matchen och det kommer att ställas upp en stark elva från deras håll. Marek Hamsik gör sin sista match i karriären och det är en anledning som kommer höja motivationen hos bortagänget. De har flera kvalitetsspelare i offensiven och när de väl är på detta humöret väljer vi att syna deras sida.

fotboll, Super Lig
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Basaksehir - Trabzonspor
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.