Axel Olsson|6 maj, 2022, 10:44

Jag väljer att spela på Wolves över 2 hörnor i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Wolves har ett snitt på 4,2 skapade hörnor/ligamatch den här säsongen.

  • Wolves spelar med så kallade wingbacks. Dessa två står för en rejäl bredd i anfallsspelet och Wolves bygger gärna upp spelet på kanterna för att sedan hitta inspel in i box.

  • Chelseas motståndare snittar 4,2 hörnor/ligamatch i säsongens ligaspel.

  • Wolves skapade fyra hörnor i deras senaste ligamatch mot Chelsea.

  • Chelsea har tappat poäng i tre av deras fyra senaste ligamatcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Wolves över 2 hörnor hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Svaga poängtapp

Storklubben Chelsea har tappat poäng i tre av deras fyra senaste ligamatcher men de hittas fortfarande på en tredjeplats i Premier League-tabellen. De har fyra ligamatcher kvar att spela samt en viktig cupfinal mot Liverpool i FA-cupen. Deras poängtapp har gjort att Arsenal hittas endast tre poäng bakom, men det viktiga är att stanna i topp 4 och försöka gå för cupguldet mot Klopps gäng.

Chelsea dominerade spelet i senaste ligamatchen mot Everton men det blev Lampard som gick segrande ur den här striden med ett oväntat 1-0 resultat. Storklubbens offensiv har inte riktigt kommit upp till förväntningarna som ställdes inför säsongen. Romelu Lukaku köptes för massvis med pengar men han har inte alls fått till det under Tuchels styre. Sedan har Kai Havertz och Timo Werner blandat och gett alldeles för mycket och deras nivå har varit alldeles för ojämn. Det finns saker att bygga vidare på för Champions League-mästarna som inte varit i närheten av Man City och Liverpool i säsongens ligaspel. Inför lördagens batalj ligger fokuset på hörnstatistiken. Chelseas motståndare har snittat 4,2 hörnor/ligamatch den här säsongen, vilket är klart över vår hörnlina. Med tanke på Chelseas senaste poängtapp har Wolves en bra chans att slå från underläge!

Hörnorna i fokus

Vårt fokus ligger på Wolverhampton inför lördagens batalj på Stamford Bridge. Gästerna har blandat och gett i säsongens ligaspel men i det stora hela har det varit en stark säsong av Bruno Lage och hans mannar. Wolverhampton hittas på en åttondeplats i tabellen och de har fortfarande en chans att ta sig in i topp 7. Wolves har spelat en match mindre än sjuan West Ham och hittas tre poäng bakom.

Chelsea har en sämre form inför det här mötet, likaså gästande Wolverhampton. Lages mannar har tre raka förluster i ligaspelet men vi väljer att undvika själva 1×2-marknaden inför lördagen. Det är fullt fokus på antalet hörnor som Wolverhampton skapar och vi tycker att det här spelet ser väldigt spännande ut. Det är sen gammalt att Wolves spelar med så kallade wingbacks, något som gör att de alltid har bredd i sitt anfallsspel. Dessa två ytterspringarna slickar alltid sin linje och dem finns alltid som ett spelalternativ i Wolves uppbyggnadsspel. Med deras bredd vill gästerna gärna bygga upp ett spel på kanterna och därefter hitta inspel i boxen där en nickstark Jimenez brukar befinna sig. Med mittfältare som Neves och Moutinho kan kanterna vänta sig vändningar med precision och det gör att Wolves ofta skapar sina chanser från just kantspelet. Gästerna snittar 4,2 hörnor/ligamatch den här säsongen och det är en bra bit över vår lina som ligger på över två hörnor mot Chelsea. De skapade fyra hörnor i deras senaste inbördes möte mot Chelsea och det är bara framåt som gäller under lördagen.

fotboll, Premier League
|
units: 2/5 - spelstopp: 16:00
Chelsea - Wolverhampton
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.