Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Mycket står på spel i denna matchen och vi kommer få se två lag som går för segern.

  • Första mötet mellan lagen slutade med att båda lagen hittade nätet.

  • Det finns mycket kvalitet spelare i båda dessa nationerna.

  • För Slovakien är detta en måstematch där tre poäng är ett måste.

  • Ryssland kan med en seger koppla ett ordentligt grepp om VM-biljetten.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Viktiga poäng 

VM kvalet går in i sista fasen och poängen som står på spel är väldigt viktiga. Så är det inte minst i mötet vi tittar närmre mot mellan Ryssland och Slovakien. Där båda nationerna gör upp med varandra om tabellpositionerna som innebär avancemang till VM. Ryssland kliver in i detta mötet med ett bra utgångsläge. De ligger för tillfället på en andra plats med tretton inspelade poäng. Vilket är lika många poäng som gruppledarna Kroatien, som leder på en bättre målskillnad. Efter sommarens EM som inte blev någon succé visade Ryssland formen i senaste samlingen. Där de först lyckades ta en poäng hemma mot Kroatien och sedan vann deras två efterföljande matcher. Segrarna kom mot Malta och Cypern vilket givetvis är lag Ryssland ska slå om ett VM-slutspel ska bli en verklighet.

Slovakien åker till mötet mot Ryssland och behöver få med sig ett resultat. Helst behöver de få med sig alla tre poängen om en VM plats ska vara möjlig. Slovakien hittas på tredje plats i gruppen med nio inspelade poäng. Det innebär alltså att Slovakien är fyra poäng bakom Ryssland. Slovakien hade en tuff samling senast där de bland annat förlorade mot gruppledarna Kroatien. De tappade även poäng mot Slovenien vilket kan bli väldigt ödesdigert i kampen om en VM-biljett. Slovakien vann dock deras sista match i mötet mot Cypern med 2-0. Vilket gör att det fortsatt är med i racet om avancemang vidare från gruppen.

Går för segern

Det råder inget tvivel om att detta mötet kommer bli högst avgörande för båda nationerna om en VM-plats ska nås. Ryssland är som alltid på hemmaplan väldigt svårslagna. Det är favoriter hos oddsbolagen i denna matchen och bör rimligtvis också var det. Slovakien åker dock till Ryssland med vetskapen att trepoäng är sett till gruppläget ett måste. Det finns även gott om kvalitets spelare hos bortalaget för att överaska Ryssland i detta mötet. Jag väljer därför att avstå från spelet på en hemmaseger i detta mötet.

Jag lockas istället väldigt mycket av spelet att båda lagen gör mål i denna matchen. Sätt till förutsättningarna inför matchen kan detta bli en väldigt öppen historia. Där Slovakien måste gå för segern och Ryssland på hemmaplan har chansen att hänga av Slovakien i gruppen. Första mötet i gruppen mellan lagen slutade med en seger för Slovakien. Där båda lagen dessutom hittade nätet i matchen som slutade 2-1. Jag synar att det blir så även i detta mötet och klickar i att båda lagen gör mål, till ett mycket spelvärt odds på 2.05.

fotboll, VM kval
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Ryssland - Slovakien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.