Joakim Östman|7 december, 2021, 15:14

Jag väljer att spela på Manchester United och Manchester United över 1 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Manchester United har visat upp en fin form på sistone.

  • Spelet sitter i tre av Manchester United fem spelade matcher i gruppen.

  • Young Boys spel på bortaplan har inte imponerat.

  • Young Boys har ett enormt tufft skadeläge.

  • Manchester United har en betydligt bättre trupp och är givna favoriter.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Seger senast

Ralf Rangnick fick starten han önskade på sin Manchester United karriär i och med segern senast. Manchester United vann på hemmaplan med 1-0 mot Crystal Palace efter ett drömmål av Fred. Efter bara en match med Ralf Rangnick kan man likväl inte dra för stora slutsatser. Vi kan dock konstatera att sedan Ole Gunnar Solskjaer fick lämna klubben har det sett bättre ut. Manchester United har efter det vunnit tre av deras fyra spelade matcher. Enda poängtappet kom i bortamötet mot Chelsea som slutade oavgjort vilket är ett klart godkänt resultat. I Champions League säkrade Manchester United gruppsegern med segern senast mot Villarreal. De kan därför spela helt utan press när nu Young Boys kommer på besök.

Young Boys inledde deras Champions League äventyr med att besegra just Manchester United I första omgången. Efter det har dock de bara blivit en ytterligare poäng som togs senast på hemmaplan i galen match mot Atalanta. Young Boys har på många sätt gjort det bra i gruppen men som många på förhand kunde förutspå har det inte räckt till hela vägen. De har en fortsatt chans på en tredjeplats i gruppen vilket skulle innebära fortsatt spel i Europa League. Jag ser dock inte att deras chanser är särskilt goda, med tanke på att en seger mot manchester United samt att Atalanta förlorar skulle krävas för att ta tredjeplatsen.

Jobbigt skadeläge

Young Boys har även halkat efter hemma i ligaspelet där de bara hittas på en fjärdeplats. Det tighta spelschemat har kostat för Young Boys som åker till Manchester med sju spelare borta med skador, där de fortsatt saknar bland annat David von Ballmoos och Christian Fassnacht som är två viktiga spelare för Young Boys. Manchester United har därför en gyllne chans att fortsätta deras fina trend med ytterligare en seger här. Trots att de inte har något att spela förväntar jag mig att Rangnick kommer ta vara på denna matchen. Det sista Manchester United behöver är ett svagt resultat och ett sämre självförtroende. Jag ser därför de som givna favoriter på förhand och detta är en match som Manchester United bara ska vinna.

Enbart spel på hemmasegern ger jag dock inte mycket spelvärde för, därför kryddar jag det spelet med att Manchester United även gör över 1 mål. Det spelet har suttit i tre av Manchester Uniteds fem matcher i denna gruppen, två av de matcherna är även hemma på Old Trafford där Manchester United alltid är starka. Young Boys har heller inte alls lyckats störa lagen i denna gruppen på bortaplan likt det kunnat hemma i Schweiz. Manchester Uniteds trupp är betydlig bättre och med formen de har ser jag inte Young Boys störa. Här synas därför hemmasegern och Manchester United löser det med att minst göra två mål framåt. 

fotboll, champions league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Manchester United - Young Boys
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.