Axel Olsson|6 juni, 2023, 16:00

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Los Angeles är favoriter, men de spelade en tuff final för bara tre dagar sedan.

  • Atlanta United bjuder på böljande matchbilder. BLGM suttit i tio av deras elva senaste.

  • Atlantas ligamatcher har ett snitt på höga 3,75 mål/match hittills.

Tufft spelschema

Los Angeles FC har spelat betydligt färre ligamatcher än samtliga lag i MLS, därmed ger inte tabellen en tydlig bild just nu. Anledningen till detta är att LAFC har gått väldigt bra i CONCACAF Champions League, vilket är Nord- och Centralamerikas största turneringen för klubblag. Där tog de sig hela vägen till finalen men föll sedan på målsnöret. Finalen spelas över två matcher och LAFC fick se sig besegrade med 1-3 mot mexikanska Club Leon.

Finalens returmöte spelades så sent som natten till måndagen, vilket betyder att de har en väldigt kort vila inför matchen mot Atlanta. LAFC är favoriter inför nästa ligamatch, men vi tror verkligen att dessa två finalmötena tagit på krafterna. Med dessa förutsättningarna anser vi att favoritskapet är en aningen högt och att Atlanta har en bra chans att hitta nätet. Annars har Los Angeles gått riktigt starkt i ligaspelet och är en av toppfavoriterna till guldet den här säsongen. Med trötta ben tror vi att det här kan bli en jämnare match än väntat!

Styrkor och svagheter i boxarna

Atlanta United är ett lag som bjuder på fartfyllda och böljande matchbilder. Klubben har inlett klart godkänt med en sjätteplats i Eastern Conference och målsättningen är givetvis att ta sig till slutspelet i år, vilket man missade ifjol. En bra start övergick till en sämre period i början av maj men nu är laget tillbaka på rätt spår igen. De kommer till den här matchen med fyra raka utan förlust och anfallsspelet fortsätter att leverera mål framåt.

Det blev hela 3-3 i deras senaste ligabatalj mot New England Revolution och det var en match som Atlanta borde ha vunnit. De är väldigt starka i offensiven men har samtidigt uppenbara svagheter i den egna boxen. Atlantas ligamatcher har ett väldigt högt snitt på hela 3,75 mål/match hittills. Vårt BLGM-spel har suttit i tio av deras elva senaste matcher och det visar på att det svänger fram och tillbaka när Atlanta spelar. Den offensiva duon Giakoumakis och Almada kan mycket väl ställa till bekymmer för motståndarlaget, men det är i det egna försvaret som den stora utmaningen ligger.

fotboll, MLS
|
units: 2/5 - spelstopp: 04:30
Los Angeles FC - Atlanta United
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.