Jag väljer att spela på krysset i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Första mötet mellan nationerna i Ukraina slutade med ett kryss.

  • Ukraina har spelat oavgjort i alla deras fem VM-kvalmatcher.

  • Finland har kryssat två av deras fyra matcher i gruppen.

  • Båda lagen är på förhand inte helt missnöjda med att ta en poäng från matchen.

  • Båda lagen står på fem inspelade poäng hittills i gruppen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

X i matchen hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Grupp D

Under lördagen gör Finland och Ukraina upp mot varandra i en grupp som blivit en riktig batalj. Frankrike har ryckt ifrån och kommer vinna denna gruppen. Från andraplatsen till femteplatsen skiljer det dock endast två poäng. Där båda nationerna i detta mötet i allra högsta grad är med och gör upp om VM-biljetten. Ukraina är laget med bäst utgångsläge då de redan mött gruppledaren Frankrike två gånger. Där Ukraina mycket imponerande snodde poäng i båda dessa möten. Just delade poäng har varit Ukrainas grej i VM-kvalet, laget har i alla deras fem spelade matcher hittills kryssat. Det gjorde Ukraina även i deras senaste match där de mötte Tjeckien i en träningsmatch som slutade 1-1.

Hemmanationen Finland har även de ett väldigt bra utgångsläge i gruppen. Finland har likt Ukraina fem inspelade poäng, de har dock bara spelat fyra matcher hittills i gruppen. I senaste samlingen spelade Finland till sig de resultatet man kunde förvänta sig. De började med att på hemmaplan ta en mycket viktig seger mot Kazakstan. I Sista matchen under samlingen mötte Finland gruppledaren Frankrike där de inte hade mycket att hämta. Frankrike visade klassen och vann utan några större problem med 2-0.

Nöjda med krysset

Detta mötet kan mycket väl bli ytterst avgörande i slutändan om vilken nation som landar andraplatsen i gruppen. Jag säger att det är just Finland och Ukraina som det i slutändan kommer stå mellan. De är helt enkelt lagen med mest kvalitet av nationerna som gör upp om det. Inför denna matchen är det svårt att sia om en favorit. Ukraina har en något bättre trupp men med hemmaplansfördel för Finland blir denna matchen helt jämn på förhand.

Jag är tämligen övertygad om att båda nationerna dessutom hade varit hyfsat nöjda med att få med sig en poäng från detta mötet. Då jag gissar på att båda nationerna känner att det viktigaste är att inte förlora matchen. Första mötet mellan dessa lagen slutade även med just delade poäng. Finland kvitterade den matchen genom ett sent straffmål som satte resultatet till 1-1. Givet förutsättningar ser jag goda möjligheter till att även denna match slutar oavgjort. Jag klickar därför i krysset till det fina oddset på 3.20 gånger degen!

fotboll, VM Kval
|
units: 1/5 - spelstopp: 18:00
Finland - Ukraina
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.