En match där två Metropolitanlag ställs mot varandra. En match av stor betydelse för båda lag då ingen av dem ännu är uträknade ur slutspelssynpunkt. Rangers och Hurricanes är välbekanta och dem båda är välmedvetna om hur resultatet brukar se ut då slutsignalen ljuder i Madison Square Garden.

Match: New York Rangers – Carolina Hurricanes (NHL) | Speltips: 1 | Odds: @2.65 | Units: 2/5 | Spelbolag: Betsson | Spelstopp: 01:00

Zibanejad mot nya höjder

Senaste månaden har Rangers svenska förstacenter briljerat, det ser ut som han är i sitt livs form och njuter utav varje sekund han spenderar på isen. Lekfull och fylld av spelglädje flyger han fram över isen med en allt högre svansföring och blommar så sakteliga ut till en erkänd förstacenter i ligan. Senaste månaden har han endast gått poänglös från 2 av Rangers 12 matcher och noteras för ett poängsnitt på 2p/ match sedan mitten av januari. Tränare Quinn har uppmärksammat den fortsatt stigande formen och Zibanejad ser alltmer tid på isen. Han har de 5 senaste matcherna snittat runt 23 minuter/ match, för att få det i perspektiv spelar McDavid i snitt 22:50 per match.

Rangers har tappat hemmaborgen en aning, under november var dem ostoppbara hemma och radade upp segrar. Det spelade ingen roll vilket lag som besökte dem, samtliga reste därifrån tomhänta. Trotts att resultaten inte gått deras väg är det alltid tufft för besökarna att få 2 poäng med sig därifrån. På dem 10 senaste hemmaförlusterna är det endast en match dem förlorade med mer än ett mål. 6 av matcherna avgjordes på straffar eller förlängning och 3 med uddamålet. Dem bjuder alltid upp till match med andra ord. En av dem stora bovarna till att dem tappat mycket poäng är målvaktsspelet som inte har hållit tillräckligt hög nivå. Lundqvist har just nu den lägsta räddningsprocent han haft sedan han äntrade ligan för 13 år sedan. Han får alldeles för stor arbetsbörda i och med Georgiyevs oförmåga att stoppa puckar.

Perfect match

Redan nu ser Nino Niederreiter ut som den perfekta värvningen. Han får alltmer speltid och passar bra in i det skottglada spelsystem Brind’Amour applicerat. På 7 matcher har han 5 mål och ett assist. Man kan följa hans stigande förtroende, sett till sina minuter på isen snittar han nu nästan 18 minuter/ match. Detta kan vara en produkt utav att han parats ihop med Aho, tror dock inte detta då han förtjänat speltiden efter dem många matcher han varit en nyckelfaktor i vinsterna. Lite tidigt att påstå att detta var en av dem bästa traderna denna säsong sett till enskilt lags vinning men ser man till Rasks inledande statistik ser traden onekligen ensidig ut.

Carolina har inte lyft som man inför säsongen spådde, men med Niederreiter känns dem alltmer slagkraftiga. I sina inledande matcher i den nya klubben har dem vunnit varje gång han gjort poäng. Han är helt klart en större bidragsfaktor i matcherna än Rask som dem fick ge upp för att addera Niederreiter till laget. Rask kan ha högre tak än Nino men han är den målgaranti laget behöver efter att ha tradeat bort Skinner. Fler spelare verkar hitta tillbaka till formen i och med hans anländande. Dougie Hamilton har stått för 5p på 5 matcher sedan han anlände. Pre-Nino hade han 6p/ 19 matcher. En frisk fläkt av schweizisk kvalitet verkar ge positiva påföljder på hela laget.

Speltips: New York Rangers vinner matchen under ordinarie tid

Trotts Carolinas tilltagande form väljer vi att rygga hemmalaget, framförallt på grund av den inbördesstatistik som presenteras nedan men även på grund av att Carolinas skottvillighet kommer ge Lundqvist det självförtroende han behöver för att stänga matchen. Att par enkla puckar i plockhandsken sen är muren återställd. Här kommer några anledningar till varför jag anser att man bör lägga detta spel:

  • Rangers har 16 raka hemmavinster mot Carolina

  • Carolina har inte vunnit i Madison Square Garden sedan 2010

  • Rangers har vunnit 6/9 senaste matcherna

  • Zibanejad är stekhet

Högst odds hittar jag hos Betsson som ger hela 2.65 för spelet, ett odds vilket måste utnyttjas. Min investering blir 2/5 units!

Rygga till 2.65 hos Betsson

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.