Västerbo Grosbois var centimeter ifrån plats sist och det var en snöplig förlust, nya tag denna helg. V75-champions ska koras och jag har funnit ett mycket intressant spel i lärlingsloppet. Elsztein har jag följt sen barnsben och det finns mycket kapacitet innanför pälsen, kommer genombrottet snart?

Match: Solvalla lopp #7 | Speltips: Elsztian Vinnare | Odds: @10.00  Units: 2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 17:02

Uppfödd av Lufti Kolgjini

Elsztian inledde sin karriär hos familjen Kolgjini och det tog sju starter innan man skar linjen först till maffiga 32 gånger pengarna. Sen dess har man hunnit med att vinna ytterligare två lopp och har med de resultaten ”endast” 148 000 kr på kontot. Resultatraden är inte vacker och det var en berg- och dalbana hos Kolgjini utifrån Elsztians prestationer. Claes Rickard Hamrin köpte hästen och tog med honom norrut och till Bergsåker. I den nya regin har man hunnit med fyra starter. De inledde på bästa möjliga vis, seger från ledningen. Därefter gick man ut i ett tufft lopp på Solvalla och slutade som trea efter att man fått gått lite för tidigt ute i tredjespår. Man kunde inte rå på Gazza B.R som ståtar med fem raka segrar och Indy D spurtade för fort ute i spåren. Man var dock före Budets Lasse som några starter senare skulle ta hem ett V75-lopp.

Näst senast blev man grovt störd och senast blev allt fel när Elzstain stressade upp sig inför start och tog inte ett travsteg upp till bilen. Nu ska tränaren döva ner hästen och sätter på en vanlig vagn igen. Lyckas man med förberedelserna och får Elsztain lugn upp bakom vingen ser jag honom som klar spetsfavorit och därifrån ska han slås.

Klas Olsson, en duktig lärling.

Klas Olsson hann med att köra 147 lopp förra året och tävlade ihop 1,1 miljon kr till hästägarna. En ökning med mer än 100% jämfört med året innan och Klas har tagit ett kliv i utvecklingen.

Största segern tog han med Peter Untersteiner tränade Happy Steel på V75 i Jägersro. Var förvisso favorit till seger, men hade ett krångligt utgångsläge med bakspår på Jägersro och det är inte helt enkelt att vinna därifrån. Klas löste det dock på bästa vis och körde fram i rätt tidpunkt och kunde sen vinna hur enkelt som helst.

Jag ser Klas Olsson som en väldigt påläst lärling, som studerar sina motståndare. Här borde en möjlighet vara att överta från Dats So Cool som blev mosad i ledningen sist. Lång distans ser jag inte som en nackdel och skulle man hitta till spets här är segerchansen mycket god.

Speltips: Elsztain Vinnare

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Mycket bättre än resultatraden. 

  • Bra kusk. 

  • Ska dövas ner och ökar chansen för felfri avgång. 

  • Spetsfavorit.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 10.00. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 10.00 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.