Jag väljer att spela på under 2,5 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Arminia Bielefeld har endast gjort tre mål framåt i deras sju senaste ligamatcher.

  • Nykomlingen Arminia Bielefeld har varit svaga framåt den här säsongen. Deras facit lyder endast 21 mål på 27 ligamatcher.

  • Freiburg gör betydligt färre mål på resande fot än i hemmaborgen. De har endast gjort 14 mål mål framåt i deras 13 bortamatcher i ligaspelet.

  • Spelet satt i deras senaste inbördes möte i december 2020.

  • Varje poäng är viktig för Arminia Bielefeld i den stundande bottenstriden. Vi tror på ännu en matchbild där nykomlingen spelar med ett lågt försvarsspel för att skydda sin egen bur främst.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 2,5 mål hos Betsafe

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Nykomlingen är uddlösa framåt

Under fredagskvällen är det Bundesliga som står på schemat, närmare bestämt mötet mellan nykomlingen Arminia Bielefeld och gästande Freiburg. Vi väljer att rikta fokuset på hemmalaget först. Arminia Bielefeld spelade som sagt i 2.Bundesliga förra säsongen och oj vilken säsongen det blev. Trots de rådande omständigheterna runt om i världen lyckades Arminia Bielefeld hålla ihopa och prestera på en grym nivå.

Laget belönades med en ligatitel och en efterlängtad uppflyttning till Bundesliga. Men likt många andra nykomlingar har Arminia Bielefeld stött på trubbel efter uppflyttning. Det är många lag som chockas av den stora temposkillnaden som finns mellan de olika divisionerna. Hemmalaget har inte riktigt lyckats anamma tempot som hålls i Bundesliga och hittas därmed i bottenstriden just nu. Nykomlingen har visserligen tagit en del skalpar men målproduktionen har varit horribel överlag. Ett facit på 21 gjorda mål efter 27 ligamatcher talar för sig själv, ett facit som behövs förbättras ifall ett säkrat kontrakt ska bli möjligt. Vi tror att den uddlösa offensiven fortsätter under fredagskvällen också. Arminia Bielefeld har endast gjort tre mål framåt i deras sju senaste ligamatcher.

Färre mål på bortaplan

Gästande Freiburg har allt mer erfarenhet ifrån Bundesliga-spel tidigare. Freiburg har spenderat hela tio av deras elva senaste säsonger i den tyska högstaligan. Arminia Bielefeld har en del att lära sig när det kommer till att säkra kontraktet år efter år. Gästerna hittas på en stabil tiondeplats efter 27 spelade omgångar i ligaspelet.

Trots en plats i mittenskiktet har faktiskt Freiburg betydligt mer kontakt med topplagen. I skrivande stund hittas gästerna endast fyra poäng bakom tabellsexan Bayer Leverkusen som innehar den sista kvalplaceringen till Europa-spel. Det som drar till vårt intresse inför fredagens spel är just deras målproduktion. Freiburg har en klart godkänd målproduktion den här säsongen, men det skiljer något enormt när det kommer till hemma och bortaspel. På resande fot har Freiburg endast gjort 14 mål på 13 ligamatcher – ett klart sämre facit än i hemmaborgen. Med det sagt tror vi på en målsnål match när det är två uddlösa offensiver som ställs mot varandra.

fotboll, Bundesliga
|
units: 3/5 - spelstopp: 20:30
Arminia Bielefeld - Freiburg
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.