Nations League

  1. Speltips
  2. /
  3. Sport
  4. /
  5. Fotboll
  6. /
Nations League Författare: 2021-11-03T14:22:37+01:00

UEFA Nations League är den relativt nya landslagsturneringen som ska ersätta träningslandskamper och fungera som en bakväg till platserna i EM-slutspelen. På speltips.se kan du ta del av flera speltips från Nations League inför varje omgång. Givetvis är samtliga våra betting tips för Nations League helt utan kostnad.

Spelbolag med odds på Nations League

Speltips för Nations League

På speltips.se erbjuder vi dagligen våra följare de bästa speltipsen från de olika ligorna och turneringarna runtom i världen. Självklart ingår den relativt nya landslagsturneringen UEFA Nations League bland dessa. I varje omgång garanteras flera välgrundade speltips, statistik och senaste nytt från turneringen. Samtliga våra betting tips från Nations League är givetvis helt utan kostnad, och kommer alltid med den senaste informationen kring lagen i turneringen. Dessutom har vi alltid marknadens bästa odds i våra speltips för Nations League.

Turneringens popularitet

Det är ganska så svårt att mäta populariteten för Nations League med tanke på att det är en relativt ny turnering som startat upp så sent som i september 2018. Men det som finns att säga är att intresset för landskamper tycks öka, och med tanke på att matcherna i Nations League är rena tävlingsmatcher som ersätter träningslandskamperna så ökar intresset för turneringen ytterligare. Den stora och långsiktiga effekten återstår dock att vänta på, då turneringen fortfarande är i ett tidigt skede. Ur ett bettingperspektiv så erbjuder de flesta spelbolagen odds för Nations League, med breda och välfyllda marknader. Experterna här på speltips.se följer givetvis turneringen noggrant och förser er läsare med betting tips inför varje omgång.

Historien om Nations League

UEFA Nations League är en nystartad landslagsturnering. Den startades hösten 2018 och är tänkt att ersätta träningslandskamper mellan kvalspel till VM och EM. De första spadtagen till turneringen togs redan 2013 då norska fotbollsförbundets president Yngve Hallén kom fram med idén om en tredje turnering för europeiska landslag. I mars 2014 kikade UEFA:s generalsekreterare Gianni Infantino på förslaget och senare samma månad antogs turneringen på kongressen i Astana, Kazakstan.

Så ser Nations League ut idag

Formatet i Nations League har stundtals blivit starkt kritiserat av spelare och supportrar för att vara krångligt och svårt att få struktur på. Hursomhelst så fungerar det på så vis att de 55 deltagande länderna, baserat på ranking, delas in i fyra olika divisioner, så kallade ligor. I varje liga formas sedan fyra grupper, med antingen tre eller fyra lag i varje grupp, där lagen möter varandra på hemma- och bortaplan. Vinnarna av varje grupp i den högsta ligan går vidare till Nations League Finals, där en slutsegrare koras. Samtidigt avancerar gruppvinnarna från samtliga ligor upp en division, medan samtliga gruppjumbon åker ner en division. Nations League fungerar också som en bakväg till kommande EM-slutspel. De fyra bäst placerade lagen i Nations League, som inte kvalificerat sig via det ordinarie EM-slutspelet, erhåller en plats till EM-turneringen.

Betting tips för Nations League

Betting tips för Nations League kan ni ta del av här på speltips inför varje omgång, givetvis helt utan kostnad. Våra insatta landslagsexperter förser er läsare med välmotiverade betting tips för Nations League, självklart med fokus på de största och hetaste matcherna från turneringen. Vi punktmarkerar turneringen från början till slut och håller er ständigt uppdaterade med senaste nytt från UEFA:s senaste landslagsturnering.

Bäst odds för Nations League

Som vi var inne på tidigare så är Nations League en relativt nystartad turnering, som fått både ris och ros av fotbollsfans världen över. Vi på speltips.se älskar fotboll i sin helhet, och vi strävar efter att erbjuda speltips och analyser från världens alla hörn och turneringar – däribland Nations League. Våra insatta experter dukar fram välmotiverade speltips för Nations League inför varje omgång, och givetvis har våra skribenter sonderat terrängen rejält i jakten på bäst odds för Nations League. I samtliga våra betting tips för Nations League tar ni alltid del av de bästa oddsen, i kombination med analyser och senaste nytt från turneringen.