Finland har presenterat sin JVM trupp till Junior-VM 2022 och den är slagkraftig. Finland har vunnit JVM fem gånger och gjorde det senast 2019 – spelarna i Finland JVM trupp 2022 kommer från den inhemska ligan i största majoritet. Se hela JVM Truppen här!

Finland JVM 2022

Finland har en framgångsrik del av Junior-VM. Så sent som för två år sedan vann man JVM-guld och presterade starkt genom hela turneringen. Genom åren har man tagit fem JVM-guld, varav tre av dessa är på senare år. Finnarna är återigen ett av lagen som nämns i toppen av både tabellen och turneringen i sig – det skall bli intressant att se om man kan väga upp förväntningarna eller om man får en tuff turnering i och med hur det gick ifjol, eller om man lyckas bygga på detta. Finland möter Kanada i gruppspelet, vilket blir en bra värdemätare för båda nationerna.

Finlands landslagstrupp JVM 2022

NamnPositionNummerKlubbFöddLängdViktVänster/höger

Finland JVM 2022 Tränare

NamnRoll-
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART

Finlands matcher i JVM 2022

MatchDatumOddsLivestream

Spelbolag med odds på JVM

ComeOn logo

Sätt in 100 kr – få 100 sommarspins

Maxbonus: Sätt in 100 kr – få 100 freespins

Omsättningskrav: Spinsen är helt utan omsättningskrav

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

 • Bra utbud och cash-out funktion

 • Läs mer om ComeOn
Till ComeOn
Snabbare logo

100 kr Bonus Utan Insättning

Maxbonus: Sätt in 100 kr, spela för 100 kr

Omsättningskrav: 20x Bonus, minsta odds 1.40

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

 • Pengarna på banken inom några minuter

 • Läs mer om Snabbare

Till Snabbare
Hajper logo

100 kr riskfritt spel

Maxbonus: 100 kr tillbaka vid förlust

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

 • Spela på odds med BankID

 • Läs mer om Hajper

Till Hajper

Finlands JVM 2022 trupp i Kanada

Finland kommer till mästerskapet som regerande mästare. Det är givetvis så att man är med i snacket den här gången också och det lär bli ett tufft lag att slå under Tjeckien-resan. Finland har ett slagkraftigt lag där majoriteten av spelarna spelar i den inhemska ligan – men där vi hittar några spelare så som Rasmus Kupari, Sampo Raanta och någon mer utifrån. Förbundskaptenen har gjort sina val och Finland har tagit ut en trupp som skall vara klara att utmana storlagen i Grupp A.

Finlands JVM trupp 2021/2022:

 • EJ KLART
 • EJ KLART
 • EJ KLART
 • EJ KLART

Kikar vi över Finland JVM trupp 2022 så finns det världsklass på alla positioner med spelare som förmodligen kommer dominera i NHL och KHL i många år framöver. Dock ska det sägas att dessa finnar har ett par tydliga hål i truppen som bland annat Sverige kan utnyttja om det blir en nordisk batalj någon gång under Junior-VM 2022. Förbundskaptenen i Suomi har tagit ut en Finland laguppställning som säkert kan göra 5-6 baljor per match – men målvakten är svag och backarna är lite “njaa”, vilket innebär att om man spelar mot dem med rätt taktik så ska man också kunna trycka dit 5-6 baljor per match. 

Finlands JVM 2022 Trupp

Stjärnor i Finlands JVM-trupp 2022

Finland kommer till mästerskapet i Tjeckien med en bred trupp, där stora delar av truppen hör hemma i den inhemska ligan. Spelare som är ordinarie dag in och dag ut finns med i truppen och istället för att välja ut någon specifik spelare här så väljer vi att lyfta laget Finland – som inte har någon superstjärna likt förra upplagan.

Men skulle man vara tvungen att välja ut ett par nyckelspelare som ändå räknas som stjärnor med ungdomarnas mått, då är listan nedan det närmsta man kommer. Heinola samt Niemela som backar kommer bli enormt viktigt, speciellt med tanke på att Suomis försvar ser klent ut så kommer dessa två spela en sjukt viktig roll om Finland lag JVM ska kunna ta sig ann Slovakien och Kanada. Alla Finland spelare kör alltid med stor stolthet och tradition, detta mästerskap kommer inte bli annorlunda när finnarna jagar sitt sjätte JVM guld i Kanada. Stora stjärnor spelar mindre roll när man redan innehar sisu, sen underlättar det ju också självklart att deras grupp är ett par snäpp enklare än Sveriges. 

Finlands Stjärnor JVM 2022: 

 • Ville Heinola (Back)
 • Topi Niemala (Back)
 • Anton Lundell (Forward)
 • Patrik Puistola (Forward)
 • Kasper Simontaival (Forward)

Tidigare facit i Junior-VM

Finlands tidigare facit när det kommer till medaljer i JVM är helt makalöst och räknar man bort Sovjet, då är Finland det näst bästa laget historiskt i JVM. De finska lejonen har tagit hela fem guld – det är tre fler än Sverige. Finland JVM trupp 2022 kommer självklart vara sugna på att än en gång ro hem guldet till den hockeytokiga nationen i norr. Finland lag JVM ska ha väldigt god chans på minst en semifinal och levererar de offensiva stjärnorna som förutspått så finns det ingen anledning att inte tro på att Finland spelare kan få lyfta den guldiga trofén i Edmonton – nedan följer fullständig lista Finland JVM medaljer historiskt. 

Finland Medaljer Historiskt JVM: 

 • Guld: 5 
 • Silver: 4 
 • Brons: 6 

Finlands laguppställning JVM 2022

Hur Finland laguppställning JVM ser ut är högst relevant för Sverige då vi eventuellt kan få möta Finland redan i en kvartsfinal, då vill man självklart ha koll på hur Finland spelare ser ut och vad man ska passa sig för. Det negativa för Finland är att deras backar och målvakt inte riktigt håller högsta världsklass i detta mästerskap, allt är relativt så det är ju supertalanger oavsett men jämfört med tidigare upplagor så är Finland laguppställning svag på den defensiva fronten. Men det är inget att hänga läpp för eftersom att Finland lag JVM förmodligen har den absolut största offensiva kraften i hela JVM – med spelare som Anton Lundell och Patrik Puistola. Finlands taktik under Junior-VM kommer helt klart bli “anfall är bästa försvar” och vi förväntar oss att Finland laguppställning kommer bjuda på stor målshow under precis varenda match. 

Finlands spelare i JVM 2022

Finland JVM trupp 2022 har toppar och dalar. Lag kan utnyttja svagheten defensivt, men får akta sig för offensiven. Med tanke på hur orutinerade de flesta Finland spelare är så kanske man ska hejda förhoppningarna en aning, i alla fall tills vi får se Finland laguppställning mot ett storlag – först då vet vi hur bra dessa spelare är.

Vi tippar Finland som klar tvåa i gruppen bakom Kanada, sen tror vi beroende på hur spelet ser ut, att Finland spelare kommer kriga sig till en semifinal – där tar det dock stopp dessvärre. Vi håller Sverige spelare och Ryssland spelare högre, och tar sig finnarna till semifinal blir det sannolikt någon av dessa lagen som står på andra sidan – då blir det godnatt.