Speltips JVM

JVM Författare: 2018-12-26T09:26:19+02:00

JVM är turneringen där vi får chansen att syna framtidens storstjärnor i karriärens första skede. Det är även en turnering som ligger svenskarna varmt om hjärtat och som fått närmast mytisk status under jul- och nyårsfirandet. På speltips.se kan du ta del av vassa speltips från denna årliga ishockeyturnering.

Speltips för JVM

På speltips.se kan du ta del av speltips från de största internationella turneringarna i flera olika sporter. Tillsammans med fotboll så är ishockey den sport som vi erbjuder flest speltips på. JVM i ishockey är ett årligen återkommande mästerskap och mycket populärt bland svenska folket. Följ oss för att få nödvändig statistik och senaste nytt från denna turnering.

Ligans popularitet

Junior VM är en turnering som under de senaste tio åren fått ett allt större uppsving och numera engagerar en mycket större publik än tidigare. Givetvis är turneringen som störst i hockeyns hemland Kanada, där publiken kokar varje gång mästerskapet är på hemmaplan. Men även i Sverige har turneringen fått oerhört hög status. Turneringen har fått nästan mytisk status bland svenska hockeyfans och är numera ett lika självklart inslag i jul- och nyårsfirandet som glöggen och pepparkakorna. Sändningsrättigheterna ägs av SVT och TV4.

JVM:s historia

Junior VM startades redan 1974 men fick officiell status först 1977. Sedan dess har turneringen avgjorts varje år och de största talangerna under 20 år gör upp om den åtråvärda titeln. Mest framgångsrika land är Kanada med hela 17 guld. Ryssland (med Sovjetunionen inkluderat) är tvåa med 13 guld. Sverige har trots många fina prestationer genom åren bara lyckats ta två guld, där det senaste kom 2012.

Så ser JVM ut idag

Idag är alltså JVM en turnering med hög status inom hockeyvärlden. Den engagerar många supportrar och är ett utmärkt skyltfönster för unga hockeystjärnor med ambitionen att slå sig in i NHL. Nästan alla de största stjärnorna i dagens NHL har någon gång deltagit i JVM och talangproduktionen ser aldrig ut att avta. Sverige är ofta med långt fram i turneringens slutskede och slutade i januari på en imponerande andraplats. Regerande mästare är Kanada.