JVM Författare: 2024-05-07T13:34:20+02:00

Junior-VM 2024 är turneringen där vi får chansen att syna framtidens storstjärnor i karriärens första skede. På speltips.se kan du ta del av vassa Junior VM 2024 speltips och en komplett guide för hela mästerskapet med bland annat hela JVM spelschemat och samtliga JVM-trupper!

JVM-Guiden 2024

SPELSCHEMA

Spelschema

JUNIORKRONORNA

Tre Kronor symbol

SLUTSPELET

ODDSJÄMFÖRELSE

Spelbolag med odds på JVM

Snabbare Odds Bonus

Omsättningskrav: 8x – Min Odds: 1.80

  • Supersnabba uttag!

  • Läs mer om Snabbare

ComeOn logo

Omsättningskrav: 6x – Min Odds: 1.80

  • Sätt in 500 kr – Spela för 1000 kr

  • Läs mer om ComeOn

Betsson Odds Bonus

Omsättningskrav: 12x bonus – Min Odds 1.80

  • Bonus + 100 Free Spins

  • Läs mer om Betsson

Regler och Villkor gäller | Bonus giltig i 60 dagar | +18 | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Läs fullständiga regler och villkor här.

Unibet logo

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

  • Stabilt spelbolag med svensk spellicens

  • Läs mer om Unibet

Komplett Junior-VM 2024 guide

Speltips.se bevakar Junior-VM 2024 på plats i Göteborg och har skapat en komplett guide för turneringen. Vi har ett uppdaterat spelschema, samtliga grupper/tabeller, senaste oddsen och all information om varje landslag. Vi lägger ett stort fokus vid att alltid vara först med de senaste nyheterna kring JVM och är arbetar därför dygnet runt med guiden under mästerskapet.

Vi har dessutom granskat varje lag som ställer upp i Junior-VM 2024 genom att gå igenom samtliga trupper och jämföra med fjolårets lag. Vi presenterar även längd, vikt, ålder och mycket mer för varje spelare.

Vår guide för JVM 2024 innehåller bland annat:

Deltagande lag i Junior-VM 2024

Junior-VM 2024 blir den 48:e upplagan av mästerskapet och det lär bli ett ruskigt spännande mästerskap. Bland de deltagande lagen hittar vi naturligtvis Juniorkronorna, Kanada, USA och grannarna Finland. Flera stornationer målas upp som förhandsfavoriter på förhand och det blir intressant att se om Sverige kan utmana om guldet.

Deltagande lag i Junior-VM 2024:

Speltips JVM 2024

Är du på jakt efter speltips för JVM 2024 så har du hittat rätt. På speltips.se kan du ta del av speltips från de största internationella turneringarna i flera olika sporter. Tillsammans med fotboll så är ishockey den sport som vi erbjuder flest speltips på. JVM i ishockey är ett årligen återkommande mästerskap och mycket populärt bland det svenska folket, som gärna tar del av JVM speltips. Följ oss för att få nödvändig statistik och senaste nytt från denna turnering, våra hockey-experter bevakar mästerskapet från början till slut och förser er läsare med JVM speltips under mästerskapets gång. Vi punktmarkerar naturligtvis Juniorkronorna och erbjuder speltips på samtliga Sveriges matcher.

Här spelas Junior-VM 2024

Det har blivit dags för Junior-VM på hemmaplan. I år spelas JVM i Sverige och närmar bestämt i Göteborg. Matcherna kommer spelas i Scandinavium och Frölundaborg, som är Frölunda HC:s arenor till vardags. Det här är första gången som Göteborg arrangerar turneringen som pågår mellan 26 december och 5 januari.

Så ser JVM ut idag

Idag är alltså JVM en turnering med hög status inom hockeyvärlden. Den engagerar många supportrar och är ett utmärkt skyltfönster för unga hockeystjärnor med ambitionen att slå sig in i NHL. Nästan alla de största stjärnorna i dagens NHL har någon gång deltagit i JVM och talangproduktionen ser aldrig ut att avta. Sverige är ofta med långt fram i turneringens slutskede och slutade i januari på en imponerande andraplats.

JVM:s historia

Junior VM startades redan 1974 men fick officiell status först 1977. Sedan dess har turneringen avgjorts varje år och de största talangerna under 20 år gör upp om den åtråvärda titeln. Mest framgångsrika land är Kanada med hela 20 guld. Ryssland (med Sovjetunionen inkluderat) är tvåa med 13 guld. Sverige har trots många fina prestationer genom åren bara lyckats ta två guld, där det senaste kom 2012.

Turneringens popularitet

Junior VM är en turnering som under de senaste tio åren fått ett allt större uppsving och numera engagerar en mycket större publik än tidigare. På hemmaplan kommer turneringen bli väldigt hypad. Turneringen har fått nästan mystisk status bland svenska hockeyfans och är numera en lika självklart inslag i jul- och nyårsfirandet som glöggen och pepparkakorna. Sändningsrättigheterna från JVM i Göteborg, Sverige ägs av SVT.

blomman

Chefredaktör

Andreas är vår nya chefredaktör här på Speltips.se. Han har flera års erfarenhet inom branschen och har jobbat som bland annat oddssättare och sportsbook manager på Malta. Sportintresset är brett och när inte favoritlaget Hammarby spelar är det basket som gäller. Andreas sköter kontakten med Speltips skribenter och har du några frågor kring det är du varmt välkommen att kontakta honom.