JVM Författare: 2023-01-27T13:44:31+01:00

Junior-VM 2022 är turneringen där vi får chansen att syna framtidens storstjärnor i karriärens första skede. På speltips.se kan du ta del av vassa Junior VM 2022 speltips och en komplett guide för hela mästerskapet med bland annat hela JVM spelschemat och samtliga JVM-trupper!

JVM-Guiden 2022

SPELSCHEMA

Spelschema

JUNIORKRONORNA

Tre Kronor symbol

SLUTSPELET

ODDSJÄMFÖRELSE

Spelbolag med odds på JVM

Snabbare Odds Bonus

Omsättningskrav: 6x – Min Odds: 1.80

  • Snabba uttag med BankID

  • Läs mer om Snabbare

Hajper Odds Bonus

Omsättningskrav: 6x bonus + insättning. Min odds 1.8

  • Snabb registrering med BankID

  • Läs mer om Hajper

Komplett Junior-VM 2022 guide

Speltips.se bevakar Junior-VM 2022 på plats i Kanada och har skapat en komplett guide för turneringen. Vi har ett uppdaterat spelschema, samtliga grupper/tabeller, senaste oddsen och all information om varje landslag. Vi lägger ett stort fokus vid att alltid vara först med de senaste nyheterna kring JVM och är arbetar därför dygnet runt med guiden under mästerskapet.

Vi har dessutom granskat varje lag som ställer upp i Junior-VM 2022 genom att gå igenom samtliga trupper och jämföra med fjolårets lag. Vi presenterar även längd, vikt, ålder och mycket mer för varje spelare.

Vår guide för JVM 2022 innehåller bland annat:

Deltagande lag i Junior-VM 2022

Junior-VM 2022 blir den 46:e upplagan av mästerskapet och det lär bli ett ruskigt spännande mästerskap. Bland de deltagande lagen hittar vi naturligtvis Juniorkronorna, värdnationen Kanada, de regerande mästarna USA och grannarna Finland. Flera stornationer målas upp som förhandsfavoriter på förhand och det blir intressant att se om Sverige kan utmana om guldet.

Deltagande lag i Junior-VM 2022:

Speltips JVM 2022

Är du på jakt efter speltips för JVM 2022 så har du hittat rätt. På speltips.se kan du ta del av speltips från de största internationella turneringarna i flera olika sporter. Tillsammans med fotboll så är ishockey den sport som vi erbjuder flest speltips på. JVM i ishockey är ett årligen återkommande mästerskap och mycket populärt bland det svenska folket, som gärna tar del av JVM speltips. Följ oss för att få nödvändig statistik och senaste nytt från denna turnering, våra hockey-experter bevakar mästerskapet från början till slut och förser er läsare med JVM speltips under mästerskapets gång. Vi punktmarkerar naturligtvis Juniorkronorna och erbjuder speltips på samtliga Sveriges matcher.

Här spelas Junior-VM 2022

I mars 2019 stod det klart att Junior-VM 2022 skulle spelas i Göteborg, för första gången någonsin. I september, fem månader senare, meddelade det Internationella ishockeyförbundet att mästerskapet istället skulle hållas i Kanada, samtidigt om Göteborg istället får stå som värd för Junior-VM 2024.

Junior-VM 2022 kommer att hållas i städerna Edmonton och Red Deer. Det blir den 15:e gången som Kanada står som värdland för mästerskapet. Edmonton har stått som värd vid tre tidigare tillfällen, medan Red Deer endast stått som värd vid ett tillfälle genom åren.

Så ser JVM ut idag

Idag är alltså JVM en turnering med hög status inom hockeyvärlden. Den engagerar många supportrar och är ett utmärkt skyltfönster för unga hockeystjärnor med ambitionen att slå sig in i NHL. Nästan alla de största stjärnorna i dagens NHL har någon gång deltagit i JVM och talangproduktionen ser aldrig ut att avta. Sverige är ofta med långt fram i turneringens slutskede och slutade i januari på en imponerande andraplats. Regerande mästare är Kanada.

JVM:s historia

Junior VM startades redan 1974 men fick officiell status först 1977. Sedan dess har turneringen avgjorts varje år och de största talangerna under 20 år gör upp om den åtråvärda titeln. Mest framgångsrika land är Kanada med hela 17 guld. Ryssland (med Sovjetunionen inkluderat) är tvåa med 13 guld. Sverige har trots många fina prestationer genom åren bara lyckats ta två guld, där det senaste kom 2012.

Turneringens popularitet

Junior VM är en turnering som under de senaste tio åren fått ett allt större uppsving och numera engagerar en mycket större publik än tidigare. Givetvis är turneringen som störst i hockeyns hemland Kanada, där publiken kokar varje gång mästerskapet är på hemmaplan. Men även i Sverige har turneringen fått oerhört hög status. Turneringen har fått nästan mytisk status bland svenska hockeyfans och är numera ett lika självklart inslag i jul- och nyårsfirandet som glöggen och pepparkakorna. Sändningsrättigheterna ägs av SVT och TV4.