Nu är det äntligen dags för årets upplaga av Junior-VM 2022. Tuneringen spelas på kanadensisk mark och närmare bestämt i Edmonton och Red Deer. Sverige kommer till turneringen med en slagkraftig JVM 2022 trupp och Juniorkronorna trupp ses återigen som ett av laguppställningarna att räkna med. Nedanför hittar du Sveriges JVM trupp 2022 till Junior-VM 2022!

Sverige Junior-VM 2022

Under åren har Sverige varit en framgångsrik ishockeynation. Vi har flera olika medaljer inom de största turneringarna – under JVM har vi det samma och det var senast 2012 som vi tog guld. Utöver guldet i JVM 2012 har vi bland annat 11 silver i mästerskapet, ett oroväckande facit i och med antalet förlorade JVM-finaler – men också ett kvitto på att svensk juniorishockey är framgångsrik. Experterna håller Sverige lite utanför toppen av JVM det här året och vi har en betydligt svagare JVM 2022 trupp än vad vi haft tidigare år. Det finns en hel del krav och som stornation är det självklart att man skall ha Sverige i toppen av samtliga mästerskap. Vi har många duktiga spelare med oss till även detta mästerskap och det skall bli intressant att se om Sverige kan lyckas överraska.

Sverige trupp JVM 2022

NamnPositionNummerKlubbFöddLängdViktVänster/höger

Se även

Sveriges matcher i JVM 2022

MatchDatumOddsMatchinformationLivestream

JVM 2022 tränare

NamnRoll
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART

Sveriges matchtröja

Sverige hemmaställ Tre KronorBortaställ

Spelbolag med JVM-odds

ComeOn logo

100% Extra Upp Till 100 kr

Maxbonus: 100 kr

Omsättningskrav: 1x Omsättningskrav Fastställt

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

 • Bra utbud och cash-out funktion

 • Läs mer om ComeOn
Till ComeOn
Snabbare logo

100 kr Bonus Utan Insättning

Maxbonus: Sätt in 100 kr, spela för 100 kr

Omsättningskrav: 20x Bonus, minsta odds 1.40

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

 • Pengarna på banken inom några minuter

 • Läs mer om Snabbare

Till Snabbare
Hajper logo

100 kr riskfritt spel

Maxbonus: 100 kr tillbaka vid förlust

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

 • Spela på odds med BankID

 • Läs mer om Hajper

Till Hajper

Sverige JVM Trupp 2022 i Kanada

Svenska förbundskaptenen har gjort sitt val, Sveriges JVM Trupp 2022 är presenterad och spelarna som skall spela mästerskapet är förberedda. Det är som vanligt en relativt starkt trupp man ställer på pappret, trots att man fått avbräck från vissa spelare som var tänkta att tillhöra truppen under turneringen. Sverige är som vanligt ett lag som blir att räkna med och vi har flera spelare i Sveriges JVM trupp som gjort avtryck hemma i SHL som på andra ställen under året. Nedanför hittar du vilka dessa spelare är och vilka spelare som tagit en plats i den svenska JVM-truppen.

Sverige truppen JVM 2022:

 • EJ UPPDATERAD

Kastar du ett par snabba blickar på listan och tänker på hur en Sverige laguppställning kan se ut så ser du snabbt att Sverige JVM trupp 2022 är extremt stark. Vi har en bred trupp på alla fronter med talanger som redan är väletablerade i stora seniorklubbar i både SHL och utomlands. Vi som nation har extremt tur att ha så stort sparkapital att välja mellan, där till och med stora talanger inte valts med i årets upplaga. Med den JVM 2022 trupp vi har ska allt annat än final vara ett misslyckande. Vi litar på att alla Sverige spelare kommer kriga för nationen och bärga den stora pokalen till oss vid årsskiftet. Heja Sverige!

Sveriges JVM 2022 trupp

JVM åldersgräns 2022

JVM åldersgräns regel är ganska simpel att förstå och förklara. Turneringen är till för alla hockeyspelare som är under 20 år gamla. Självklart så får Sverige spelare även ställa upp om de fyllt 20 under året, annars hade det inte varit rättvist. En Sverige laguppställning kommer till stor del bestå utav spelare i åldrarna 17-20. För första gången har vi en trupp utan spelare födda på 90-talet, det är lite anmärkningsvärt ändå. IIHF har vissa regler kring dispens där en spelare kan få ställa upp i mästerskapet trots högre ålder, men det krävs väldigt specifika händelser för att det ska tillåtas. Annars är det under 20 års ålder som gäller för att få jaga guld i Kanada och tillhöra Sverige JVM trupp 2022. 

JVM 2022 Trupp jämfört med 2021

Sverige JVM trupp 2022 är enligt oss aningen starkare än upplagan år 2020. Det finns ett par Sverige spelare i årets mästerskap som möter JVM åldergräns även denna gång och nu bidrar med stor erfarenhet från förra året. Det är 16 spelare totalt från förra året som ej får vara med enligt JVM åldersgräns och det är såklart tufft. Sverige spelare som högerfattade forwardsen Lucas Raymond från Frölunda och Alexander Holtz från Djurgården har tagit stora steg under året och blir riktiga stöttepelare om Sveriges JVM 2022 trupp ska omvandla ett brons till guld. 

Vi tappar dock riktigt talangfulla spelare som Samuel Fagemo, Nils Höglander och Rasmus Sandin på grund utav JVM åldersgräns, men det är samma för alla nationer egentligen så det är inte hela världen. Enorma spelar-tapp för en ung trupp såklart, men ersättarna är minst lika bra. Levererar firma Raymond/Holtz och våra stora, starka backar håller tätt bakåt så är faktiskt Sveriges trupp bestående av enbart spelare födda på 00-talet extremt spännande när vi går in i detta mästerskap i Kanada och Rogers Place.

Juniorkronorna trupp till JVM 2022:

 • EJ UPPDATERAD

JVM 2022 trupp – det talar för Sverige

Trots att experterna säger att vår JVM 2022 trupp är något svagare än vanligt så finns det några saker som talar för att vår JVM 2022 trupp kan ta sig långt. Laguppställningen ikväll kan dock skifta mot den igår då tränaren kan ta ut olika lag till olika matcher i JVM.

Vi listar dessa fördelar nedan och det är våran personliga åsikt om vilka fördelarna är.

Saker som talar för JVM 2022 truppen:

 • Fyra jämna femmor
 • Spelare med erfarenhet från seniorhockey på hög nivå
 • Vi har inte tappat många av våra tongivande spelare
 • Flera ur JVM truppen har erfarenhet från tidigare JVM

Juniorkronorna stjärnor under JVM 2022

Sverige är som vanligt ett av topplagen under mästerskapet. Vi har en bra grund av spelare – där några är starkare namn än andra. Under mästerskapet i Kanada saknas en del spelare som var tänkta att vara med i truppen, men skador och annat sätter stopp för medverkan. I dagsläget hittar vi superstjärnor som Alexander Holtz och unge Frölunda-talangen Lucas Raymond. Detta är bara två av spelarna som blir intressanta att hålla koll på under tiden mästerskapet rullar.

Juniorkronorna trupp 2022

SpelareÅlderKlubbPosition
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART

Sveriges tidigare facit i Junior-VM

Sveriges tidigare facit i Junior-VM bidrar med ganska jobbig läsning. Visst, Sverige ligger trea i medaljligan genom alla tider med 19 olika medaljer sedan 1974 och det är ju absolut inte fy skam. Men kollar man in statistiken lite djupare så ser man att Sverige varit i tretton finaler total och enbart vunnit två av dessa. Sverige har alltså förlorat i 11/13 JVM finaler och det talar sitt tydliga språk, Sveriges JVM trupp 2022 har stor press på sig och många spöken på sin axel att bli av med. Förutom att lyckas ta sig till final vilken är en stor bedrift, så ska även Sverige spelare lyckas med att knäcka det stora final spöket – 84.61% av dessa tretton finaler har lett till förlust. 

Sverige Medaljer Historiskt Junior-VM: 

 • Guld: 2 
 • Silver: 11 
 • Brons: 6

Sveriges laguppställning JVM 2022

Sveriges laguppställning JVM skiljer sig från match till match, beroende på motstånd och vilka spelare som är bäst för dagen. Oftast vill man ha ett så gott utbud som möjligt och att spelare kan spela med olika spelare från match till match, om det skulle behövas. Spelare kan bli skadade, sjuka eller få stå över matcher på andra grunder – därmed kan det vara en fördel att kunna spela ihop andra spelare än det som första tänkbara.

Inför varje match presenterar vi allt du behöver veta om Sveriges laguppställning. Vilka spelare som saknas, vilka som spelar och all mindre information så som tröjnummer tex.

Sveriges spelare JVM 2022

Vi har som sagt tappat 16 spelare gentemot det förra mästerskapet utav JVM åldersgräns och det är självklart väldigt tufft för Sverige laguppställning i JVM 2022 att hantera. Sverige spelare är ju som bekant utspridda över hela världen i båda farmarklubbar i Nordamerika och seniorlag i Europa. Det betyder att vi har en god bredd på duktiga ungdomar födda på 2000-talet, så ersättare till Sverige JVM trupp 2022 finns faktiskt gott om. Spelare som Lucas Raymond, Simon Holmström och Zion Nybeck ska kunna dominera detta mästerskap och våran kull födda år 2002 är enligt experter den starkaste på länge, den är också vår bas i denna turnering. Småkronorna har en JVM 2022 trupp som är stabil, teknisk och spännande.