USA kommer som vanligt med en bra USA JVM trupp 2022 till mästerskapet. En av guldfavoriterna, trots att man återigen får se Kanada som numret större. Truppen till Junior-VM är uttagen och hela USAs trupp kan ses nedanför!

USA Junior-VM 2022

USA är under Junior-VM i Kanada 2022 en av guldkandidaterna – inget som förvånar då man ofta är med och slåss om de finaste medaljerna inom ishockey. Man har genom åren tagit 5 guld, 2 silver och 6 brons – en mycket bra medaljskörd. Senaste medaljen kom så sent som föregående år, när man vann hela turneringen.

USA trupp i JVM 2022

NamnPositionNummerKlubbFöddLängdViktVänster/höger

USA JVM 2022 tränare

NamnRoll
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART

USA matcher i JVM 2022

MatchDatumOddsMatchinformationLivestream

Spelbolag med odds på JVM

ComeOn logo

300% upp till 750 kr

Maxbonus: sätt in 250 kr – spela på 1000 kr

Omsättningskrav: 2x, minsta Odds 2.0

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

 • Bra utbud och cash-out funktion

 • Läs mer om ComeOn
Till ComeOn
Snabbare logo

100% upp till 2500 kr

Maxbonus: Sätt in 2500 kr, spela för 5000 kr

Omsättningskrav: 8x – Min odds 1.8

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

 • Pengarna på banken inom några minuter

 • Läs mer om Snabbare

Till Snabbare
Hajper logo

1000 kr Riskfritt Spel

Maxbonus: upp till 1000 kr tillbaka vid förlust

Utan Omsättningskrav – Min Odds: 0

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

 • Spela på odds med BankID

 • Läs mer om Hajper

Till Hajper

USA JVM-trupp 2022 i Kanada

Som vanligt är USA JVM Trupp en av guldkandidaterna i dessa mästerskap. USA JVM trupp 2022 är uttagen och nedanför finns materialet som skall kriga för sitt land under Junior-VM. Det är en trupp beståendes av mycket collage-spelare, som håller till på universiteten och här har vi sannerligen flera storspelare i framtiden. Några avbräck, men samtidigt gör det inte så mycket i en så slagkraftig och bra USA JVM Trupp ändå kommer med.

USA JVM Trupp 2021/2022:

 • EJ UPPDATERAT

USA spelar som bekant ofta med väldigt unga spelare i dessa mästerskap, då de hellre satsar på att ge unga grabbar chansen för att ge dem maximal erfarenhet inför framtida seniormästerskap. USA laguppställning kommer förmodligen bestå utav femmor med en snittålder som inte ens får gå på krogen och ta en bira. USA JVM trupp 2022 är dock stark och har många spännande spelare med som nosar på dörren till NHL – men detta lag ska inte kunna plocka hem guldet med tanke på hur starka lag som Kanada och Ryssland är denna upplaga av Junior-VM. En till viktig sak att tänka på kring USA spelare innan du ska betta, eftersom att dessa grabbar spelar hockey i college och dessa har hållit stängt under Pandemin, så har majoriteten av USA spelare inte spelat en enda tävlingsmatch sedan mars 2020. Det återstår att se hur mycket det påverkar, men vi skulle kanske placera USA som den fjärde till femte bästa truppen detta mästerskap. 

USA JVM Trupp 2022

Lagets stjärnor i JVM 2022

USA går faktiskt in i detta mästerskap med en mycket starkare trupp än vad de vanligtvis har. Flera nyckelspelare från förra mästerskapet är tillgängliga här och det bidrar till en starkare stomme med lite erfarenhet. Målvaktsspelet är alltid enormt viktigt i ett mästerskap och det kan vara skillnaden om det bär eller brister. Som tur är så har USA en makalöst bra målvakt som är given etta, Spencer Knight. Vald som etta i draften av Florida, här har vi en blivande stormålvakt för USA och vi förväntar oss nästan att han kommer bli en av de viktigaste spelarna i hela JVM 2022. Spencer gör nu sitt tredje JVM och förra upplagan släppte han enbart in 2.49 mål per match – otroligt bra med tanke på mål-festerna JVM bjuder på vanligtvis. 

Om vi sedan kikar på försvaret i USA JVM trupp 2022 så ser vi med en gång stora hål. Här finns det inga större stjärnor att rapportera om. Cam York är den enda spelaren med rutin från tidigare mästerskap, så det blir han som måste prestera och visa hjärta. Men vem behöver stjärnbackar när anfall är bästa försvar, för forwards har nog USA bäst utbud av i hela JVM 2022. Spelare som Zegras (10 assist förra JVM) samt Kaliyev återvänder här och det är otroligt imponerade att kunna ha med spelare av en så pass hög kaliber att de förmodligen hade dominerat i SHL. Nedan följer de absolut största och viktigaste stjärnorna i USA JVM trupp 2022. 

USA Största Stjärnor JVM 2022: 

 • EJ UPPDATERAT
 • EJ UPPDATERAT
 • EJ UPPDATERAT
 • EJ UPPDATERAT

Tidigare facit i Junior-VM

Genom historien så har USA alltid varit med och krigat om medaljer i Junior-VM. USA spelare har totalt åkt hem med 12 medaljer – där 33% av dessa varit guldfärgade. Detta är ett facit som landar dem på en tredjeplats i guldligan och en femteplats för totala medaljer. Kanske inte världens mest imponerande facit i JVM, men tänk också då på att USA laguppställning nästan alltid består utan college spelare och inte färdigutvecklade proffs. Då blir detta facit genast lite mer imponerande. Nedan följer en lista på totala medaljer som alla USA lag JVM lyckats plocka. 

Junior-VM medaljer USA Historiskt: 

 • Guld: 4 
 • Silver: 2 
 • Brons: 6 

USA laguppställning JVM 2022

En bred USA laguppställning med mycket kvalité. Här kommer det roteras en hel del i USAs laguppställning för att hitta de bästa möjliga femmorna, samt den bästa målvakten för dagen det smäller. Slutspelet steppar man upp och växlar till en bättre nivå – många vet hur USA fungerar och man blir att räkna med när det drar ihop sig under Junior-VM i Kanada. Man kommer gå långt på den bredd man har och man har stora möjligheter att rotera för en eventuell avslagen match eller en match där det betyder mycket.

USA är ju som sagt kända för att använda sig av universitets spelare och inte fullfjädrade hockeyproffs under dessa turneringar och denna upplaga är inget undantag. Vill du ha bra koll på framtida megastjärnor i NHL kommande åren så kan ett tips vara att spana in USA JVM trupp 2022 – där finns det massor av grabbar som kommer dominera världens största hockeyliga inom kort. Vi tror inte årets trupp kommer räcka till guld, men med USA och deras vinnarmentalitet så vet man aldrig. Speciellt eftersom att man egentligen inte har någon djupare kunskap om hur bra deras spelare faktiskt är – då dem flesta inte spelar i en senior-liga än. Vet du mer än spelbolagen gör, så kanske USA lag JVM att ta guld är ett spännande spel. 

USA spelare JVM 2022

USA JVM trupp 2022 är mer byggd för framtiden än nutiden, men oavsett vad så ska det bli otroligt spännande att se USA spela hockey. Fart och fläkt är alltid mantra för USA spelare och vinna till alla pris kännetecknar en Amerikan. USA JVM trupp 2022 kommer vara väldigt sugna att knäcka den stora rivalen Kanada nu när dem har hemmaplan och det skulle inte vara någon megaskräll om USA skulle lyckas med det uppdraget.

Det är mycket press på en hemmanation, det kan USA lag JVM kan utnyttja till sin fördel och spela matcher helt utan press där fokus ligger på att lära sig och utvecklas – inte som Kanada där allt annat än guld på hemmabana är stort misslyckande. Varningens finger sträcks ut för detta okända USA lag JVM!