Det vankas Junior-VM 2022 och som vanligt så har Slovakien en bra hockeytrupp som representerar nationen. Slovakiens JVM Trupp 2022 kommer med fart och fläkt för att utmana storlagen i turneringen. Betting oddsen är saftiga och underdogs som Slovakiens JVM trupp är alltid spännande att betta på!

Slovakien truppen i JVM 2022

NamnPositionNummerKlubbFöddLängdViktVänster/höger

Slovakien JVM 2022 tränare

NamnRoll
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART

Slovakiens matcher i JVM 2022

MatchDatumOddsMatchinformationLivestream

Bra spelbolag för JVM

ComeOn logo

300% upp till 750 kr

Maxbonus: sätt in 250 kr – spela på 1000 kr

Omsättningskrav: 2x, minsta Odds 2.0

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

 • Bra utbud och cash-out funktion

 • Läs mer om ComeOn
Till ComeOn
Snabbare logo

100% upp till 2500 kr

Maxbonus: Sätt in 2500 kr, spela för 5000 kr

Omsättningskrav: 8x – Min odds 1.8

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

 • Pengarna på banken inom några minuter

 • Läs mer om Snabbare

Till Snabbare
Hajper logo

1000 kr Riskfritt Spel

Maxbonus: upp till 1000 kr tillbaka vid förlust

Utan Omsättningskrav – Min Odds: 0

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

 • Spela på odds med BankID

 • Läs mer om Hajper

Till Hajper

Slovakien Junior-VM 2022

Vi väljer att gå rakt på sak här, Slovakien lag JVM står inför en enorm uppförsbacke, och att de ska lyckas med framgång i årets Junior-VM känns otroligt osannolikt med tanke på hur svaga de varit historiskt och vilken trupp de innehar i dagens läge. Men ska Slovakien JVM trupp 2022 ha en gnutta av chans att utmana om medaljerna så måste spelare som målvakten Samuel Hlavaj leverera mycket bättre än hans snitt på 5.37 insläppta mål per match från förra Junior-VM. Vi rankar dessvärre Slovakien som aningen svagare än Schweiz och mycket svagare än spännande Tyskland. Underdogs är alltid kul att betta på dock! 

Slovakien trupp Junior-VM 2022:

 • EJ KLART
 • EJ KLART
 • EJ KLART
 • EJ KLART
 • EJ KLART
Slovakiens trupp JVM 2022

Slovakien JVM Trupp 2022 i Kanada

Slovakiens JVM trupp 2022 är äntligen släppt och vi har till stor del en Slovakien uppställning bestående av spelare från antingen den Slovakiska hockeyligan eller den Tjeckiska hockeyligan. Båda dessa ligor är sämre rankade än vår kära SHL, men håller ändå relativt hög nivå om man jämför med andra ligor runt om i Europa. Slovakien har en ny ung generation av spelare som sakta men säkert söker sig över till andra sidan atlanten för att spela farma-hockey istället för att spela hemma, så vi förväntar oss nästan att Slovakien sakta men säkert kommer jobba upp sig i ranking och bli bättre och bättre på juniornivå kommande år. Slovakien lag JVM består av en “rutinerad” målvakt som måste vara exceptionell om detta ska fungera, ett par gigantiska backar samt några spännande forwards från de inhemska ligorna. Dessvärre inga riktiga superstjärnor, så fokus ligger på laget före jaget.

Lagets stjärnor under JVM 2022

Det är inte något överflöd av superstjärnor i detta bygge, Slovakien lag JVM är relativt svagt och helt klart nederlagstippade i årets mästerskap. De kommer slåss med näbbar och klor mot Tyskland och Schweiz för att komma till kvartsfinal och eftersom att 4/5 lag går vidare så finns chansen faktiskt där för slovakerna att glida in på ett bananskal med lite flax. Nedan följer de fyra Slovakien spelare vi valt ut som måste göra stor succé för att vi ska se slovakerna i ett slutspel. 

Slovakien Stjärnor Junior-VM 2022: 

 • EJ KLART
 • EJ KLART
 • EJ KLART

Tidigare facit i Junior-VM

Slovakien spelare har sedan separationen från Tjeckien inte varit någon klart lysande stjärna när det kommer till medaljer i JVM. Faktum är att enbart två brons har plockats som självständig nation – det ska Slovakien JVM trupp 2022 göra allt i sin makt för att ändra. Bronsen kom år 2015 och 1999, men med tanke på förra JVM och vilket enormt dåligt mästerskap de presterade, med en -16 målskillnad och enbart en liten futtig 3-1 vinst mot Kazakstan, så ser det inte ljust ut. Mycket sämre än 2019/2020 kan det inte gå – men truppen är nog svagare nu än förra upplagan. Sedan år 1993 när Tjeckien och Slovakien gick sina separata vägar har det inte varit många framgångar för de sistnämnda, vi tippar på att facit i Junior-VM är ungefär lika bedrövligt efter denna upplaga.

Slovakien laguppställning JVM 2022

Slovakien laguppställning kommer få rikta in sig till stor del på defensiven detta JVM och de har ett par riktiga bjässar som kan försvara blålinjen och hjälpa målvakterna att sänka sitt bedrövligt målsnitt. Defensiven var under all kritik förra upplagan och ska detta kunna bli något så måste Slovakien laguppställning steppa upp rejält för sin nation.

När stjärnorna i seniorlaget som Hossa bröderna, Chara och Gaborik åldras ut så är det upp till spelarna som nu representerar Slovakien lag JVM att steppa upp och tar över stafettpinnen. Vi tror inte att denna upplaga kanske är den som kommer bära nationen framöver, men ett par unga spelare i Slovakien JVM trupp 2022 ser spännande ut och vi kommer hålla stenkoll. Om inte annat så får ju dessa unga grabbar ovärderlig erfarenhet inför framtiden!

Slovakien spelare JVM 2022

Många unga Slovakien spelare väljer att spela i den inhemska ligan och det känns som att det har drabbat Slovakien laguppställning hårt här under JVM, då truppen rakt av ser svag ut. Vi ser ett par 18-åringar som är och nosar kring draften och spelar i OHL bland annat, vi 

lägger hoppet till dem grabbarna och hoppas på en starkare upplaga om de lyckas hålla sig kvar i A-gruppen inför nästa mästerskap. Slovakien har alltid haft en stark hockey tradition men den forna talangfabriken verkar ha stannat upp. Det ska dock sägas att i grund och botten så är Slovakien JVM trupp 2022 stark om man jämför med blåbären Norge och Danmark, så det är ingen katastrof. Men ska de hämta fler medaljer i framtiden så måste något hända. Nederlagstippat lag helt klart – men mirakel har skett förr!