Skador påverkar den svenska landslagstruppen inför söndagens möte med Kosovo. Albin Ekdal gick ut skadad mot Georgien och har lämnat samlingen.

Den svenska matchplanen mot Georgien spricker i och med att Albin Ekdal inte är spelduglig. Den svenske Serie A-mittfältaren byttes in och ut inom loppet av ett par minuter under matchen mot Georgien senast och skadan håller spelaren borta från spel. Albin Ekdal har under en längre tid varit rejält skadebenägen och det var otroligt olyckligt senast. Janne Andersson räknade med en start för Albin mot Kosovo på söndagen, en plan som nu spricker.

Albin har fått en lårskada och undersöks i dag och kommer inom närmsta framtiden åka tillbaka till Sampdoria. Vi räknar inte med honom mer den här samlingen, säger Wettergren.

Robin Olsens tveksamheter fortsätter också. Den svenske Evertonmålvakten saknas i Sveriges startelva även mot Kosovo.

Janne Andersson: ”Då står Nordfeldt”

Janne Andersson har drappats av skadebekymmer inför Sveriges möte mot Kosovo under söndagen. Robin Olsen saknades i startelvan mot Georgien senast och finns heller inte med under det andra mötet i VM-kvalet. Kristoffer Nordfeldt ersatte förstamålvakten på ett bra sett senast och Janne Andersson gör inga ändringar om Robin Olsen saknas mot söndagens motstånd.

Robin är vår förstemålvakt. Vi får se hur pass snabbt det hinner bli riktigt bra med Robin. Efter ”Kribbas” prestation i dag så är det klart att jag inte gör något byte om det är så att Robin inte kan stå. Då står ”Kribba” på söndag, säger Janne på presskonferensen.

Robin Olsen har efter matchen mot Georgien tränat individuellt och inte funnits med på fotbollsplanen med de andra landslagsspelarna. Premier League-keepern skall enligt uppgifter ha en känning som oroar.