Malmö FF har stora framgångar i cupspel genom åren och tog under fjolåret hem Allsvenskan. Under gårdagen var lagets flyt betydligt sämre.

Svenska mästarna Malmö FF är utslaget ur Svenska Cupen. Göteborgarna och Superettanlaget GAIS gick segrande ur gruppspelsmatchen under gårdagen, vilket ledde till att Malmös cupfiasko var fullbordat. Fjolårets mästare i Allsvenskan har radat upp en hel del fina säsonger det senaste decenniet men under gårdagen var läget betydligt tyngre. Det här blir ytterligare en säsong utan att Malmö når framgångar i cupen. Senaste gången Malmö FF vann Svenska Cupen var 1989.

På förhand såg lottningen i Svenska Cupen-gruppspelet väldigt lovande ut för storklubbens del, man lottades mot lag som GAIS, Västerås och Halmstad. Det är en grupp som man redan är utslagna efter två spelade matcher. Förlusten mot Västerås förra helgen var inte nog, man skulle också förlora mot nästa lag från Superettan i gruppen, GAIS, under gårdagen. Lagets avslutande match i gruppspelet mot Halmstad har ingen betydelse.

Besviken tränare efter fiaskot

Malmös tränare Jon Dahl Tomasson siktade på guldet inför cupspelets start. Jakten på en efterlängtad cuptitel blev ett rejält magplask och kort sagt ett stort fiasko. Malmö FF var enligt oddsen och experter den stora favoriten att vinna cupen i år. Nu får laget sikta in sig på träningsmatcher fram tills att det är dags för den allsvenska starten. Det var en besviken tränare efter förlusten mot GAIS och uttåget ur Svenska Cupen igår.

Det är enormt frustrerande att vi förlorar den här matchen. Det blir nog inte mycket sömn i natt. Jag kan inte kritisera laget för arbetsinsatsen och antalet chanser vi skapar. Men vi är för oskarpa framför mål, säger tränaren Jon Dahl Tomasson till klubbens hemsida.