NHL säsongen är i full gång och mängder av svenskar sticker ut. På andra håll är det tunga tider, speciellt i Buffalo där svenskarna inte har något vidare självförtroende.

Det har varit en lysande säsong i NHL för mängder av svenskar, till exempel har Nicklas Bäckström slagit rekord och Mika Zibanejad blivit historisk. På annat håll är det betydligt tyngre dock, i Buffalo har svenskarna Rasmus Dahlin, Rasmus Asplund, Linus Ullmark och Victor Olofsson en tuff formkurva med sitt lag. Klubben signade storspelare inför säsongen för att en bättre säsong än den föregående skulle vara möjlig men det har knappast blivit ett ljusare läge i Buffalo. Svenskklubben har nämligen 15 raka förluster och är det första laget sedan säsongen 2005 med den noteringen.

Nattens förlust mot Pittsburgh skrevs till 5-2 och innebar lagets tunga bottenrekord.

Svenskarnas målskytte hjälpte inte

Buffalo Sabres femtonde raka förlust kom i natt när Pittsburgh Penguins besegrade laget med tre måls marginal. Det stjärnfyllda motståndarlaget tog kommandot tidigt men och Buffalo hade inget bättre att sätta emot. Motståndarna blev återigen numret större och matchen skulle ta ett tydligt steg redan innan sista perioden skulle spelas. Pittsburgh hade kontroll på matchen och kunde tillslut segra – efter mål av bland andra Sidney Crosby. Det här innebär att Buffalo nu har förlorat 15 raka matcher och svensklaget har det onekligen tufft för tillfället.

Positivt i svenskögon var att både Rasmus Dahlin och Victor Olofsson blev målskyttar för sitt Buffalo.