Sverige förlorade VM-finalen mot Danmark, som försvarar sitt guld. En bra start på matchen samt lika i halvtid räckte inte för svenskarna.

Sveriges handbollslandslag fick inte slutet på Handbolls-VM som man förtjänade. Danmark blev tillslut numret för stort i VM-finalen, med en storspelande Niklas Landin i mål. Vårat grannland kunde tillslut vinna finalen med 26-24 och försvarade därmed sitt VM-guld. Det var en jämn match och det var små marginaler som avgjorde. Sveriges bästa spelare genom turneringen, målvakten Andreas Palicka, fick se sin överman i det danska målet och det förklarar det hela.

– Det är oerhört tungt. Vi bränner lite för mycket, sa Jim Gottfridsson efter förlusten.

Första VM-finalen på 20 år

Sverige har gjort en fantastisk bedrift genom att ta sig till VM-final för första gången på 20 år. Efter en obesegrad väg till finalen där den övertygande vinsten mot stornationen Frankrike i semifinal var pricken över i:et fick det svenska landslaget tillslut ge sig. Regerande OS- och världsmästarna Danmark gick in i VM-finalen som storfavoriter och levde upp till förväntningarna. Förbundskapten Glenn Solberg har gjort ett fantastiskt jobb med den här truppen, som till 50% saknar mästerskapsrutin. Andreas Palicka storspelade i målet medans Hampus Wanne axlade rollen som skyttekung.

– Vi gav allt. Men som kapten står jag här extremt besviken. Men en vacker dag kommer jag vakna upp och se på medaljen med en enorm stolthet, sa Andreas Palicka.