Det svenska landslaget i Skidskytte-VM är historiska. Fem medaljer, fördelat på ett guld, två silver och två brons, är det bästa resultatet någonsin i VM.

Sverige fick en flygande start på Skidskytte-VM när Hanna Öberg löste ett brons under dag ett. Sedan dess har svenskarna fortsatt att prestera makalösa prestationer borta i Pokljuka, Slovenien. Sverige tog sitt femte guld i singelmixedstafetten under torsdagen och blev därmed historiska. Tidigare resultat i närheten av detta hämtar vi från 2012, när Sverige även då tog fem medaljer men blev utan guld. Skidskytte-VM är långt ifrån slut och det finns chans på fler medaljer redan i helgen.

Vi har båda stafetterna kvar i helgen, och masstarterna. Så det finns chanser, absolut, säger landslagstränaren Mattias Nilsson. 

Tiderna att hålla koll på

Ett historiskt VM är påväg mot sitt slut, men ännu har Sverige inte gett upp hoppet om fler medaljer. Än så länge har det blivit ett guld, två silver och två brons. Under helgens lopp har Sverige goda möjligheter på medaljerna. Det väntar fyra medaljchanser och nedanför har ni tiderna att hålla koll på under helgen. Samtliga lopp sänds på SVT, SVT Play och Eurosport.

Lördag 20 februari, kl 11.45: Stafett, damer. 

Kl 15.00: Stafett, herrar.

Söndag 21 februari, kl 12.30: Masstart, damer.

Kl 15.15: Masstart, herrar.