Måndagens utbud är så oerhört klent att bara hälften av Topptipset spelas under veckans första dag. När tisdagen knyter an kan vi däremot se fram emot ett gäng högoktaniga vänskapslandskamper. Det ska också bli spännande att följa Sverige mot Albanien. Let’s go!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Sverige – Albanien | Speltips: 1×2

Sverige fick verkligen sina fiskar varma i Portugal. 2-5 i baken var inte vad Tomasson hade hoppats på i sin debut, men det finns samtidigt ingen anledning att överge sin filosofi bara för att ett av världens bästa lag serverade en snyting. Hemma mot Albanien kommer Blågult att få diktera villkoren och här tror vi att värdnationen kan studsa tillbaka. Albanien har en dags mindre vila i benen och kan visa mättnad efter den säkrade biljetten till EM i Tyskland. Ettan är trolig, men med hänsyn till värdet får gärna garderingar övervägas. Inte minst med tanke på Blågults ihåliga försvar. Om råd alla tecken.

Match 2: Bolivia – Andorra | Speltips: 1X2

Bolivias samling är en intressant sådan. Sydamerikanerna gick in som enorma underdogs i mötet med Algeriet men stod för en klart godkänd insats. 2-3 i nacken var en prestation att bygga vidare på, men inför mötet med Andorra kastas förutsättningarna om radikalt. Här ges Bolivia ett stort favoritskap som vi ställer oss tveksamma till. Att föra en matchbild tillhör inte styrkorna och på neutral mark i Algeriet vill vi inte räkna bort Andorra. Européerna rosar normalt inte marknaden men med en förmodat tacksam matchbild framför sig går vi inte miste om X2. Alla tecken och skrälljobb!

Match 3: Albacete – Racing Ferrol | Speltips: 1X

Den spanska andraligan, Segunda División, sticker emellan med en batalj där två lag med olika målsättningar drabbar samman i Kastilien-La Mancha. Albacete spände inför säsongen bågen för att kunna utmana om playoff-platserna mot finrummet, men det har snarare blivit pannkaka av det mesta. Värdarna trillar för närvarande ur andraligan, men lyckas de få bett i sina omställningar blir detta en svettig måndag för Racing Ferrol. Gästerna har bara två poäng upp till playoff, men sanningen att säga har de tillresta överpresterat xPTS med råge. Ferrol får nöja sig om de löser en poäng. 1X är ett lås.

Match 4: Once Caldas – Alianza Valledupar | Speltips: x2

Innan det är dags för landslagsfotboll igen ska vi syna ett möte från det colombianska finrummet. Once Caldas är ett herrskap som krigade om topplaceringar i begynnelsen av 2000-talet, men sedan dess har de hemmahörande tappat ganska ordentligt i slagstyrka. Hemmaplan är en stor fördel när Alianza Valledupar kommer på besök, men till priser runt 80 procent är det dags att vända andra kinden till. Gästerna har bara förlorat två av sina sex senaste tävlingsmatcher och står knappast utan chans i Manizales. Spelvärda X2 är rätt väg att gå.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Nordmakedonien – Sverige | Speltips: 2

Det är inte bara på A-landslagsnivå som Sverige går knackigt. Kvalet mot U21-EM i Slovakien är i full gång och för juniorerna blir det redan nu omöjligt att komma ikapp Nederländerna på förstaplatsen. Faktum är att Daniel Bäckström och dennes adepter befinner sig bakom Georgien på playoff-platsen, men sköter svenskarna sina kort rätt är andraplatsen en rimlig målsättning. Nanasi, Bardghji och Bergvall är spelare som kan såra Nordmakedonien på egen hand. Värdarna vann det vändande mötet med 1-0, men det ska sägas att Sverige dominerade matchen med eftertryck. En liknande insats i Skopje räcker till tre poäng. Spikad tvåa.

Match 6: Spanien – Brasilien | Speltips: 1X2

Brasilien stod för en disciplinerad insats när de slog England med 1-0 på Wembley. Megatalangen Endrick blev matchens enda målskytt och Dorival Júnior kunde knappast klaga på sina adepter som trots en orutinerad trupp skötte sig med bravur. Härnäst står Spanien på tur på Santiago Bernabéu där flera av brassarna har sin hemvist. Spanien hade svårt att bryta ned Colombia (0-1) för ett par dagar sedan och när spelare som Pedri och Gavi saknas blir vi inte förvånade om samma visa utspelar sig i huvudstaden. La Roja är återigen en favorit i fara. Alla tecken åker med i en på förhand vidöppen historia.

Match 7: England – Belgien | Speltips: 12

Trots en stundtals spelmässigt dominant insats hade England förtvivlat svårt att ta sig till klara målchanser mot Brasilien. Sydamerikanerna straffade engelsmännens bolltapp och med handen på hjärtat hade sambalirarna kunnat göra fler än ett mål i matchen. Efter Sakas sorti har även Kane lämnat truppen och Southgates gäng kan mycket väl få samma typer av problem mot Belgien. Tedescos mannar stod för en slätstruken insats mot Irland där Die Roten Teufel ska vara nöjda med 0-0, men här står en troligen mer passande matchbild att vänta. Då ska den lågt streckade tvåan inte glömmas bort. Ettan först, tvåan sedan.

Match 8: Tyskland – Nederländerna | Speltips: 1

Det dröjde inte länge innan Toni Kroos presenterade sig i sin comeback för det tyska landslaget. Direkt efter avspark serverade mittfältaren Florian Wirtz som kunde ge Tyskland ledningen mot Frankrike efter bara några sekunder. 2-0 slutade mötet i Lyon och för första gången på länge visade Nagelsmanns manskap prov på kunnande som bådar gott inför EM. När det vankas hemmaplan i Frankfurt tror vi att Die Mannschaft spinner vidare på inslagen väg mot Nederländerna. Oranje hade inga större problem med att städa av Skottland med 4-0, men här höjs svårighetsgraden med flera hack. Stannar ettan runt 45-50 procent närmare spelstopp är det dags att spika Tyskland. Etta!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Sverige U21

Ska Sverige spela U21-EM i Slovakien är Nordmakedonien ett gäng som Bäckström och company bara ska besegra. Tvåan streckas sunt och spikas i Skopje.

CHANSNINGEN: Albanien

Albanien har tagit stora kliv de senaste åren och gästernas organisation kan mycket väl störa Sverige på Strawberry Arena. X2 missas inte i jakten på storkovan.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se