Den svenska ligasäsongen smyger igång under torsdagskvällen. Inte mindre än fem matcher från Div 2 finns med på Topptips. Här ska vi bland annat beblanda oss med anrika Västra Frölunda och Buster Blosse. Häckens Champions League-match på damsidan och lite argentinsk samba finns också med på programmet. Vi kör!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: PSG – Häcken  | Speltips: 1X

Mak Linds damer har gjort en otrolig resa i Champions League. Häcken tog sig vidare från en tuff grupp och förra veckan stod Hisingens stolthet upp riktigt bra i den första kvartsfinalen mot PSG, trots att det blev förlust med 1-2. Försvarsspelet lämnade en del i övrigt att önska, men framåt skapade Rosa Kafaji och gänget gott om målchanser. Att Häcken ska vända på steken i den franska huvudstaden är såklart långsökt, men när PSG trycks upp till hög procent är det absolut inte fel att slänga in någon gardering i mixen. Fransyskorna behöver trots allt inte nödvändigtvis gå för segern. 1X.

Match 2:  Qviding – Husqvarna | Speltips: X2

Notera att den här matchen spelas på Zinkensdamm i Husqvarna. Hemmalaget Husqvarna FF levde inte riktigt upp till förväntningarna i Div 2 Västra Götaland förra säsongen då de slutade på en sjätteplats, en bra bit bakom topplagen. I år bör dock HFF kunna utmana i toppen. Värdarna har fått in en hel del spännande nyförvärv, bland annat supertalangen Filston Mawana, som tidigare tillhört lag som Hammarby, Malmö FF och Hoffenheim. Qviding slutade ett par poäng bakom HFF i fjol och känslan är att det kommer att skilja desto mer mellan lagen den här säsongen. Tvåan först.

Match 3:  Landvetter – Västra Frölunda | Speltips: 1

Västra Frölunda siktade på att ta klivet upp i fjol men föll i kvalet. Under vintern har det varit en stor spelaromsättningen i truppen och coach Marcus Lantz kommer säkerligen att få in några spelare från samarbetsklubben IFK Göteborg under säsongen. Om det blir flipp eller flopp återstår såklart att se, men det har sett rätt skakigt ut under försäsongen. Det har även skett en hel del förändringar hos Landvetter IS. Bland annat har kaptenen Patrik Wallin hängt upp skorna i björken, däremot har LIS fått in Lindomes före detta målkung Robert Lipovac. Värdarna har sett fina ut under försäsongen och spelet såg riktigt bra ut i genrepet mot Stenungsund (4-1). Hemmasidan ser ut att bli spelvärd och lockar således!

Match 4: Vänersborgs IF – IFK Skövde | Speltips: 1X2

Efter tre säsonger i Division 1 trillade Vänersborgs IF ur tredjedivisionen. Att VIF ska studsa tillbaka den här säsongen känns föga troligt. Flera nyckelspelare har lämnat under vintern, så även Andy Kilner. IFK Skövde ser klart bättre rustade ut. Gästerna från “Schlätta” gjorde en urstark säsong i fjol då de slutade på tredje plats som nykomlingar. Nu har Skövde fått in David Frisk, som tidigare spelade med Skövde AIK i Superettan. Trots bortamark bör gästerna gälla som knappa favoriter. Utgå från höger och gardera efter storleken på plånkan.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Sleipner – Nacka Iliria| Speltips: 1X2

IK Sleipner var sånär att ta klivet upp till Division 1 förra säsongen då de föll i kvalet. Norrköpingslaget ska även kunna utmana i toppen den här säsongen. IKS har fått behålla bärande spelare som Buster Blosse, Casper Frisk och målmaskinen “Abbe” Johansson. Andreas Fröjdfeldt är däremot helt färsk på tränarposten. Att det ska bli någon promenad i parken mot Nacka Iliria är dock inte skrivet i sten. Nacka har värvat in flera välkända namn, såsom Success Nwosu, Eyasu Alemayehu och Filip Almström Tähti, och i en premiär ska de absolut kunna utmana. Måla på och håll tummarna för en skräll!

Match 6: Boden – Gottne | Speltips: 1X2

I norra Div 2 inleder Gottne IF med en tuff bortamatch på Bodens Energi Arena. Boden huserade i Division 1 i fjol där de inte riktigt höll måttet. BBK hade problem med målskyttet och inför den här säsongen har norrbottningarna tappat flera nyckelspelare, bland annat lagets främsta målgörare, Steve Bawa. Gottne huserade i sin tur i toppskiktet av norra tvåan under 2023 och årets upplaga ser även skaplig ut. Med hemmafördel bör Boden ses som en knapp favorit, men här snålas det inte med tecken.

Match 7: Rosario – Barracas Central | Speltips: 1

Natten mot fredag väntar en tuff bortamatch för Barracas Central i fotbollsmeckat Rosario. Rosario Central är regerande mästare och hemma på Estadio Gigante de Arroyito har inte Ángel Di Marías moderklubb torskat sedan sommaren 2022. De gulblå föll med 0-3 i den förra omgången mot Argentinos Juniors på Maradona-stadion, något Barracas troligen kommer att få käka upp. Besökarna från Buenos Aires-regionen är verkligen inget extra. Poängmässigt har Barracas gått bättre än förväntat, men prestationerna övertygar sällan. Ettan är spikad och klar.

Match 8: . Instituto de Córdoba – Argentinos Juniors | Speltips: 1X

Kupongen går i mål i Córdoba. Det finns hemmastarka lag och så finns det Argentinos Juniors. Buenos Aires-junisarna har vunnit samtliga matcher hemma på Maradona-stadion men på resande tass är gästerna alltjämt segerlösa. Detta ska ett solitt Instituto kunna dra nytta av. Córdoba-klubben är ett av de lagen som släppt till minst antalet målchanser så här långt, dessutom finns en vass målskytt i Damián Puebla. Han är en potentiell matchvinnare här. Ettan är första tecken att ritas ner, krysset därefter.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

Kupongens säkra: Rosario

De regerande mästarna är en maktfaktor hemma i Rosario. På hemmaplan har inte värdarna torskat sedan sommaren 2022. Ett i grunden mediokert Barracas väger lätt här!

Chansningen: Nacka Iliria

En premiär är alltid en premiär med allt vad det innebär. Nacka har fått in ett par välkända namn och räknas inte bort till låg nuffra i den första omgången!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se