Åtta matcher från The Championship är vad som utgör långfredagens Topptips. 250.000 i extrapengar blir en härlig krydda till matcher som Blackburn – Ipswich och Southampton – Middlesbrough. Häng med i analysen för att ta del av matnyttig information!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Blackburn – Ipswich | Speltips: 12

Blackburn var på vippen att spela playoff mot Premier League i fjol men föll till slut på målsnöret. Jon Dahl Tomasson hade inte samma jaktlycka i år och resultaten har heller inte kommit sedan John Eustace tog över. Rovers behöver börja vinna sina matcher för att undvika bottenstriden. En förmodat passande matchbild väntar mot Ipswich men gästerna har samtidigt ligans vassaste offensiv. Kieran McKenna förtjänar stående ovationer för vad han åstadkommer med The Tractor Boys som dock streckas aningen hårt i Lancashire. “Gubben” (etta-tvåa) spelas.

Match 2: Southampton – Middlesbrough | Speltips: 1

Southampton har fallit ifrån topptrion i The Championship, men det ska sägas att The Saints har ett par matcher till godo. Om dessa slutar med sex poäng är de rödvita med i kampen om topp 2 och ett skadeskjutet Middlesbrough ska ses som en vettig motståndare hemma på sydkusten. Boro har inte givit upp hoppet om topp 6, men Michael Carrick tvingas notera nya avbräck i nästan varje match som går. Southampton dominerar detta från start till mål. Spikad etta.

Match 3: QPR – Birmingham | Speltips: 1

Tre raka utan seger var mörk läsning för QPR innan uppehållet. Martí Cifuentes mannar stötte dock på tufft motstånd, men när The Championship återstartar med en hemmamatch mot Birmingham gillar vi The Hoops segerchans. Gästerna är helt ur slag och även om Gary Rowett är tillbaka i sin nygamla roll som tränare blir detta en svårlöst uppgift. QPR trivs bra med fansen i ryggen på Loftus Road där vi ämnar att ta ställning i västerled. Ettan spikas upp till 50 procent. Dykes gör minst ett mål!

Match 4: Norwich – Plymouth | Speltips: 1X2

Norwich tog sig upp på sjätteplatsen innan uppehållet tack vare ett par starka prestationer. The Canaries har dock för vana att prestera ojämnt över tid och mot ett Plymouth som älskar den här typen av matchbilder kan vi inte ställa oss bakom över 80 procent på ettan. Plymouth har gott om spets i sina omställningar där spelare som Hardie och Whittaker kan riva upp stora sår i Norwichs försvar. De gulgröna har överpresterat xPTS och garderas från start. Alla tecken åker med i hopp om en knall.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Huddersfield – Coventry | Speltips: 1X2

Huddersfield återstartar The Championship under nedflyttningsstrecket. The Terriers har ett material som knappast håller för annat än bottenstrid i andraligan, men hemma på John Smith’s Stadium ska de blåvita inte skojas bort hur som helst. Här tar Hudds merparten av sina poäng och Coventry får se upp under fredagen. The Sky Blues har en av ligans allra bästa tränare i form av Robins, men till nästan 50 procent är gästerna övervärderade. Spelvärda 1X går först. Först på större system åker alla tecken med.

Match 6: Hull – Stoke | Speltips: 1X2

Hull stod för ett starkt januarifönster och har en offensov som mycket väl kan räcka för toppstrid. Liam Rosenior har dock haft svårt att få den att klicka och även om spelare som Philogene-Bidace och Carvalho finns att tillgå vill vi höja ett varningens finger för Stoke. The Potters står med en trivsam matchbild framför sig där Schumachers manskap kan få spela på omställningar. Det passar de desperata gästerna bra och vi vill inte blunda för X2 som erbjuder smygvärde. Helgardera från start på MKM Stadium.

Match 7: Cardiff – Sunderland | Speltips: 1X

Sunderland är den största besvikelsen i denna säsongs upplaga av The Championship. The Black Cats spände bågen inför säsongen men det har blivit pannkaka av målsättningen då topp 6 högst troligt är utom räckhåll. Clarke går skadad och utan honom får gästerna problem i Wales. Cardiff föll tungt i derbyt mot Swansea men får en passande uppgift att studsa tillbaka i denna fredag. I kraft av hemmaplan lutar vi mest åt värdarnas håll. 1X torde räcka för grön bock.

Match 8: Sheffield Wednesday – Swansea | Speltips: 12

Sheffield Wednesday gick starkt hemma på Hillsborough innan uppehållet. Danny Röhl har givit en boost åt The Owls sedan han tog över och det är inte otänkbart att de blåvita löser kontraktet innan säsongen går i mål. Swansea är en på förhand passande uppgift i stålstaden, men efter derbysegern mot Cardiff vill vi inte räkna bort gästerna. Luke Williams visar spännande tendenser i sin offensiv och tvåan sällskapar utgångsettan på större system. Krysset lämnar vi därhän.

Antal rader: 144 | Spelstopp: 15:59

KUPONGENS SÄKRA: Southampton

Middlesbrough är inga duvungar men mot ett habilt Southampton slår de skadedrabbade gästerna ur underläge. Ettan är en stabil spik.

CHANSNINGEN: Plymouth

Plymouth trivs mot spelförande lag och ska knappast undervärderas på Carrow Road. Norwich har problem över 90 minuter och här är X2 av yppersta vikt.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se