Fyra trevliga tillställningar från Svenska Cupen inleder måndagens Topptips. Kupongen, som är kryddad med 250.000 i extrapengar, fortsätter sedan med topplag som Arsenal och Inter innan spansk samt portugisisk fotboll tar oss in över mållinjen. Ni hänger väl med?

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Hammarby – Mjällby | Speltips: 1X2

Efter två raka segrar har Mjällby kopplat ett järngrepp om förstaplatsen i Grupp 7. Grabbarna från Listerlandet har skött matchbilderna mot Västerås och Sundsvall med bravur och spås få en passande sådan framför sig även mot Hammarby. Bajen studsade tillbaka senast med en 3-1-seger mot Sundsvall, men rent spelmässigt fanns det stora hål i stockholmarnas defensiv. Kan Mjällby utnyttja dessa står de definitivt inte utan chans i huvudstaden. Med ont om skrällägen på kupongen är det dags att vända sig mot alla tecken på Tele2. 1X2.

Match 2: Västerås – GIF Sundsvall | Speltips: 1X

Västerås inledde Svenska Cupen strålande med att slå Hammarby på Tele2 Arena. Därefter föll pågarna från gurkstaden tillbaka mot Mjällby där 0-2 var rättvisa siffror. Seger med ett par bollar är ett måste mot Sundsvall samtidigt som resultatet mellan Hammarby och Mjällby går med Kalle Karlssons gäng. Omöjligt är det inte men vi tror samtidigt att Giffarna kan störa Västerås på Iver Arena. Gästerna har stundtals imponerat och var inte alls oävna mot Hammarby. Krysset sällskapar den givna utgångsettan.

Match 3: Sirius – IFK Norrköping | Speltips: 1

Ren och skär gruppfinal från Grupp 8 där de båda fyrapoängarna, Sirius och Norrköping, drabbar samman i Uppsala. Sirius fick en gyllene möjlighet att ta över förstaplatsen senast mot Brage, men 0-0 i Borlänge var inte mycket att hurra över. Christer Mattiassons mannar hade svårt att komma till, men mot ett mer offensivt viktat Peking gillas den förmodade matchbilden. Gästerna har sett sårbara ut i inledningen av säsongen och får verkligen se upp med Sirius sylvassa omställningar. Ettan lämnas allena till fin procent.

Match 4: Utsikten – Brage | Speltips: 12

Brage har fortfarande en minimal chans att ta sig vidare till slutspel, men det ska till ett smärre mirakel för att det ska ske. Gästerna från Borlänge fick med sig delad pott från mötet med Sirius (0-0) där försvarsspelet stundtals sköttes med bravur, men mot Utsikten bör de grönklädda vara mer offensivt framåtlutade. Utsikten har inte alls räckt till men motiveras samtidigt av att kunna avsluta snyggt. I en troligande böljande akt gillas “gubben” (etta-tvåa) på västkusten.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Sheffield United – Arsenal | Speltips: 2

Kattens lek med råttan ligger i korten i stålstaden där Sheffield United tar emot Arsenal. De förstnämnda stod upp helt okej senast mot Wolverhampton, men när ligans just nu bästa lag kommer på besök har The Blades ingenting att säga till om. Arsenal kör över det mesta i sin väg och har dessutom ett ljusnande truppläge där bland annat Partey är tillbaka. Artetas gäng kommer att dominera detta från start till mål och tvåan är precis lika given som streck och odds antyder. Spika av Londonlaget och gå vidare.

Match 6: Inter – Genoa | Speltips: 1X2

Inter blir tillsammans med Arsenal kupongens två absolut största favoriter. Nerazzurri har gått fram som en ångvält i Serie A där de är ligans tveklöst bästa lag, men när vi valt att spika av Arsenal blir det nästan ett måste att gardera Inter. Genoa är ett bättre lag än Sheffield United och lyckas gästerna sköta sin defensiv utan felaktigheter går det att göra det svårt för Inter. Ettan springer upp mot 85 procent och då är det dags att dra öronen åt sig i modehuvudstaden. Alla tecken och ett sanslöst skrälljobb är rätt väg att gå.

Match 7: Osasuna – Alavés | Speltips: X2

Osasuna ser ut att ha tappat en hel del jämfört med fjolårssäsongen. Ávilas flytt till Real Betis har försvagat offensiven som numera är alldeles för beroende av att Budimir levererar på egen hand. Kan Alavés stänga ytorna för kroaten gillas baskernas poängchans i Pamplona extremt mycket. Sett till Expected Points är besökarna snäppet vassare än Osasuna och när ettan luktar på över 40 procent tittar vi åt andra hållet. Är det någon favorit som ska vaskas på denna kupong är det Osasuna. X2!

Match 8: Famalicao – Boavista | Speltips: 1X2

Vidare till Portugal där kupongen stängs med ett möte från Primeira Liga. Famalicao och Boavista krigar båda för kontraktet trots att de förstnämnda befinner sig på den övre halvan. Famalicao ska egentligen inte behöva oroa sig för degradering då kunnandet håller högre nivå än så, men Boavista kan med det sagt lägga sig lågt och spela på omställningar. Det är gästernas paradgren och med tanke på kupongens utformning tar vi det säkra före det osäkra i Portugal. Alla tecken!

Antal rader: 144 | Spelstopp: 18:29

KUPONGENS SÄKRA: Arsenal

Arsenal ser just nu ut som det bästa laget i Premier League och mot tabelljumbon gör The Gunners vad som krävs för tre poäng. Tvåan är gjuten i betong.

CHANSNINGEN: Genoa

När Arsenal spikas blir det nästan ett måste att helgardera Inter i jakten på hög utdelning. Genoa är habila och står stjärnorna rätt kan gästerna lämna San Siro med någonting. Helgardera.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se