Det är tisdag och Champions League-matcher på menyn. Chelsea och Club Brugge är två klubbar som hänger mot repet inför returerna mot Dortmund respektive Benfica. Frågan är om någon av dessa klubbar lyckas vända sitt underläge? I övrigt kastar vi oss in i den engelska fotbollens underbara värld. Matcher från The Championship och League One ska analyserar i jakten på åtta gröna Topptips-bockar. Som ytterligare grädde på moset finns 250 000 kronor i extrapengar adderat. Nu jobbar vi in fullträffen!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Chelsea – Dortmund | Speltips: 1×2

Graham Potter fick se sitt Chelsea vinna med 1-0 hemma mot Leeds i helgen och därmed räddades troligen Östersunds före detta demontränare från kicken. The Blues kräftgång har varit lång och jobbig men möjligen kan ligasegern i helgen bli starten på något nytt. Dortmund hemma på The Bridge och endast seger räknas för London-klubben. Tyskarna har nämligen med sig 1-0 från den första fajten på Signal Iduna Park. Sedan nyår har besökarna gått rent i och med tio raka vinster i alla tävlingar. Ska britterna lyckas lösa en skalp inför sin krävande hemmapublik vill det till att prestationen snuddar vid hundra procent. 1X öppnar.

Match 2: Benfica – Club Brugge | Speltips: 1X2

Scott Parker har en del att fundera på. Britten har inte fått ordning på sitt Brygge-lag och 0-3-debaclet mot Oostende i fredags var ett lågvattenmärke som heter duga. Benfica borta innebär ändå att belgarna kan kicka boll helt utan press. Örnarna från Lissabon är megafavoriter att vinna denna strid trots att portugiserna redan har 2-0 att gå på från första fajten på Jan Breydel-stadion. Att de rödklädda därmed inte behöver kliva fram lika hårt och därtill också har råda att torska med en boll men ändå gå vidare gör att ettan tidigt måste garderas.

Match 3: Huddersfield – Bristol City | Speltips: 1X

Efter 2-1-segern mot Birmingham i mitten av februari så har Huddersfield återigen rasat samman. 0-4 mot Burnley borta följdes upp av 0-4 mot Coventry hemma i helgen. Neil Warnock har sannerligen inte fått någon kul start på sitt nya tränaruppdrag. Bristol City fick också på läppen i helgen. 0-2 i gumpen borta mot Cardiff var en spelmässigt okej insats över hela banan förutom i offensiv box där The Robins var alldeles för klena och hade svårt att skapa större farligheter. Gästerna är också ett mycket bättre hemmalag jämfört med borta. Huddersfield måste börja nypa segrar och mot ett gäng som huserar i mitten av tabellen utan vare sig realistiska chanser att fixa en playoff-biljett eller någon risk att falla ur så smakar vänstersidan klart bäst på John Smith’s Stadium.

Match 4: Reading – Sheffield United | Speltips: 1×2

Sheffield United har tappat farten i den absoluta toppen av The Championship. 0-1-förlusten mot Blackburn i helgen innebär att The Blades bara fixat tre av tolv möjliga poäng sedan mitten av februari. Nyss nämnda Rovers men framförallt Middlesbrough närmar sig stålstadens fotbollsherrar med stormsteg i fajten om den tokviktiga andraplatsen. Reading blev fullkomligt kölhalade mot Boro i lördags. 0-5 i baken, noll skott på mål och ett passningsspel som inte var godkänt gjorde ingen glad. Noterbart är ändå att detta följer mönstret när det kommer till The Royals. Spelet utomsocknes är genomgående katastrof då bara Huddersfield nypt färre poäng i ligaspelet på bortaplan. Hemma på Madejski är det däremot helt annat ljud i skällan. Paul Ince mannar kan skryta med poäng i 13 av 16 strider framför hemmapubliken och även denna gång finns möjlighet till poäng. På med hela spannet. 1X2.

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: West Bromwich – Wigan | Speltips: 1

West Bromwich ägde runt 70 procent boll borta mot Hull i fredags. The Baggies skapade drösvis med chanser och vann också skotten mot mål med 18-3 men torskade matchen med 0-2. Otroligt surt för Carlos Corberán och hans gäng som ser playoff-platserna glida allt längre bort i fjärran. Wigan slåss å sin sida i den absoluta botten av tabellen. Nykomlingen har sex pinnar upp till säker mark och bara en gång på 15 raka matcher i alla tävlingar så har The Latics lyckats vinna. På The Hawthorns blir det åter förlust. Ettan spikas.

Match 6: Barnsley – Portsmouth | Speltips: 1X

Barnsley går som tåget. Michael Duffs mannar visar åtta raka ligamatcher med poäng och playoff-biljetten till The Championship ligger fint under lagets fötter. Viktige Devante Cole hade en fin höst men en tuffare tid efter nyår. Två baljor från 27-åringen i förra hemmamatchen mot Derby (4-1) bådar ändå gott inför fortsättningen. Med Cole, Norwood och Phillips i form så har värdarna en trio av hög klass framåt. Portsmouth är också bra och befinner sig på en tiondeplats. Tre raka vinster finns på kontot och någon enkel seger för The Tykes är det inte tal om trots spel på hemmagräs. Ettan ska garderas på större system.

Match 7: Peterborough – Shrewsbury | Speltips: 1

Nollade i två raka matcher och en av sex poäng inspelat mot i tur och ordning Charlton och Sheffield Wednesday. Peterboroughs chanser att krypa närmare playoff-spel blir allt mindre. Jonson Clarke-Harris och hans lagkompisar behöver jobba till sig en seger här för att topp 6 fortsatt ska kännas realistiskt och Shrewsbury hemma är ett motstånd som The Posh ska kunna montera ner. The Shrews befinner sig faktiskt en pinne före i en något haltande tabell men har visat noll vinster på tre raka bortamatcher och målskyttar som Christian Saydee samt Ryan Bowman springer runt med blött krut i bössan för stunden. Ettan smakar mumma. Vi spikar!

Match 8: Plymouth – Derby | Speltips: X2

Plymouth fortsätter nypa poäng. I toppen av League One-tabellen har visserligen Sheffield Wednesday lyckats trampa förbi men värdarna är efter 34 omgångar fortsatt tvåa trots att underliggande siffror inte alls vill se The Pilgrims, som hemmalaget kallas, på denna höga höjd. Derby står på tur. Gästerna trillade som bekant ur The Championship i fjol men hoppet om ett snabbt återtåg lever. The Rams har lagt beslag på en av sex playoff-platser och framåt kan gästerna stoltsera med att ha ligans kanske bästa frontlinje för stunden med briljante David McGoldrick längst fram i fören. Derby är ett i grunden bättre fotbollslag trots Plymouth högre tabellplacering. Vi går fullt ut på X2.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:44

KUPONGENS SÄKRA: West Bromwich

WBA är kanonbra hemma och möter ett svagt Wigan. Ettan är spikad och klar.

CHANSNINGEN: Club Brugge

Benfica har 2-0 med sig in till denna andra fajt mot Club Brugge och kan således spela avslappnat och kontrollerande. Brugge är inte så dåliga som resultaten visat på slutet. Tvåan måste med.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se