Prägeln på måndagens Topptips är många gånger regional. I Londonområdet väntar prestigekamp precis som det gör i Lissabon, Niedersachsen, södra Italien samt norra Portugal. Årets kortaste månad startar med åtta rätt!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Watford – QPR | Speltips: 1

Tipsets första stopp är strax utanför London, en titt på tabellen visar att detta torde bli en ensidig historia. I egenskap av seriens bästa hemmalag och en duktig assistmakare i Ken Sema har The Hornets alla kort på handen för att ge QPR en ordentlig omgång. Trots sju inhåvade poäng på fyra omgångar behöver The Hoops titta neråt då degradering ännu är ett reellt hot. Stefan Johansen är inhämtad från Fulham, men mittfältaren är inte det enda svaret för Rangers som har ett tufft schema framför sig. Spikettan behöver inte mycket motivering.

Match 2: Real Betis – Osasuna | Speltips: 1X2

Islossningen ser ut att ha startat ungefär samtidigt i Sevilla som i Pamplona. Efter 1-1 i Valencia stod Osasuna för en helgjuten insats mot mycket pigga Granada. Nacho Vidal är åter tillgänglig efter avstängning och glider in på högerbacksplatsen i vad som är en klar förstärkning. Real Betis får klara sig utan talangen Diego Lainez som testat positivt för corona, därmed har Los Béticos i runda slängar sju spelare borta inför måndagens möte. Prestationerna och poängskörden på Villamarín har varit av varierande kvalitet hela säsongen, då ska den sköna tvåan på knappa 15 procent inkluderas i de stora penseldragens rörelser.

Match 3: Sporting – Benfica | Speltips: X2

Inte långt ifrån Andalusien ska lejon ta emot örnar i den portugisiska huvudstaden. Coronaviruset står bakom en hel del av Benficas försämrade form, men nu är Nicolas Otamendi och Nuno Tavares tillbaka efter att ha stått över tre kamper. Även Jan Vertonghen är tillbaka och vid seger på José Alvalade öppnar SLB upp titelracet igen. Sporting har varit seriens jämnaste lag, men även solen har sina fläckar; på hemmagräset har SCP tappat fler poäng än på resande fot. När mittfältet ska formeras utan avstängda Joao Palhinha är risken att ett hårt matchat Lissabongäng rasar ihop. Storebror blir valet via X2!

Match 4: Moreirense – Braga | Speltips: 2

Upp i regionen Minho har det gått lite mer åt rätt håll för Moreirense, men överlag är de grönvita rätt statiska. Mål har varit en bristvara hela säsongen, att den offensiva mittfältaren Pedro Nuno drog korsbandet tidigt i höstas har satt värdarna i en svår sits. Bragas sjukstuga är tommare än läktarna i och med att målmannen Paulinhos återkomst, och med lite flyt i Lissabonderbyt kan Ärkebiskoparna kliva upp på tredje plats. De rödvita besökarna streckas 65 procent vilket är mer än tillräckligt för att plocka fram släggan.

Match 5: Hannover – Osnabruck | Speltips: 1X2

Duellen mellan klubbarna från Niedersachsen är den 34:e i ordningen och även om den historiska övervikten är till Hannovers fördel har Osnabrück goda möjligheter att fälla storebror. Trots svårt motstånd under månadens andra halva har de lilavita stadigt förbättrat sina insatser, Sebastian Kerk är en underskattad släpande forward. Luc Ihorst är dessutom tillbaka efter avstängning och kan kastas in om det låser sig. Hannover kan vara på väg mot en formsvacka efter ljumma insatser mot St. Pauli och Karlsruhe. Försvarets slarv syntes då även på Kingsley Schindlers självmål och i ärlighetens namn ska mycket till om H96 kunna göra något vettigt av säsongen. Skrällar ska man ha, och i detta fall även full täckning!

Match 6: Reggina – Salernitana | Speltips: 1X

Nere i Serie B:s källare harvar Reggina som den senaste tiden har upplevt en del glädjeämnen. Dels gjorde de mörkröda en väldigt bra första halvlek i Frosinone, dels har värdarna lånat in en mycket intressant ytter i Torinos Simone Edera. Den forna italienska U21-landslagsmannen har bra med rutin från Serie A och torde lyfta Gli Amaranto. Salernitana ligger uppe i toppen till stor del tack vare de många inlånade spelarna från SS Lazio som exempelvis Cedric Gondo. Gästerna har emellertid tappat rent formmässigt och tillhör de sämre lagen när kommer till nätrassel på resande fot. Därmed sätts hoppet till den troliga ettan som även rensar gott.

Match 7: Sabadell – Logrones | Speltips: 1X2

Nykomlingsmötet i Segunda blir en spännande historia och chansen till ytterligare upprättelse för Antonio Hidalgo på Sabadells bänk. Katalanen har basat över de blåvita sedan 2019 och efter en tung höst har Saballuts haft en hittills fin vinter. Till viss del är detta tack vare den målglade mittfältaren Juan Diego Molina Martínez med det inte så ödmjuka artistnamnet Stoichkov. Logronés pendlar mer mellan högt och lågt, och lider av att det bara blivit positiv nätkänning i en av de senaste fem ligakamperna. Tabelläget tyder dock på att UDL inte är helt under isen, så skriv ettan allra sist när tecknen marscherar in från vänster.

Match 8: NAC Breda – Almere City | Speltips: X2

Precis nedanför det nederländska finrummet kämpar Breda och Almere om en uppflyttningsplats, och det lutar åt gästernas håll när lagen beträder Rat Verlegh Stadion. 2-0 slutade i oktober efter bland annat en strut av Faris Hammouti. Försvararen satte två nya bollar i den senaste seriekampen, och ett extravapen i offensiven är aldrig fel. Sydney van Hooijdonk (ja, son till Pierre) är den som gör det framåt för NAC, men just nu kommer inte de gulsvarta inte längre än oavgjort. X2 passar därmed som handen i handsken!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:29

KUPONGENS SÄKRA: Watford

Med stormsteg mot Premier League är Watford ett av seriens maktcentra, för stackars QPR finns inte mycket att göra än att stålsätta sig i hopp om att kanske stjäla en pinne. Troligtvis går inte detta och segern blir gulsvart!

CHANSNINGEN: Osnabruck

Ett regionalderby innebär att form och kapacitet jämna ut sig. Eftersom Hannover läcker betänkligt bör Osnabrück ta chansen att bygga vidare på insatserna från de senaste veckorna och straffa storebror. Kempfen, VfL!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se