Fredagens Topptips bjuder på dueller från spridda platser på jordklotet då allt från Premier League till Afrikanska Mästerskapen tar plats på kupongen. Däremellan ska fajter från bland annat Ligue 1, Bundesliga och Jupiler League synas i sömmarna. Häng med i jakten på åtta rätt!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Brighton – Crystal Palace | Speltips: 1

Brighton och Crystal Palace gör upp vid den engelska sydkusten och det är inte speciellt oväntat att värdarna utses till favoriter på oddsmarknaden. Graham Potters fiskmåsar har sett starka ut mot slutet då bland annat Brentford och Everton besegrats. För gästernas del råder manfall i truppen då stjärnor som Zaha, Ayew och Kouyaté är iväg och representerar sina länder i Afrikanska Mästerskapen. Tunga tapp för “Örnarna” som därmed är vingklippta på Amex Stadium. Till nuvarande procent lockar således ettan – fram med spikpistolen!

Match 2: Nice – Nantes | Speltips: 1X

Vi tar ett skutt över Engelska kanalen och landar i ostarnas och vinets förlovade land Frankrike där ett möte i Ligue 1 går av stapeln. Nice tar emot Nantes vid den franska rivieran där värdarna rättmätigt drar på sig favorit-kostymen. Värdarna störs förvisso med ett par bortfall på grund av Afrikanska Mästerskapen (Atal och Lemina), men det är inget jämfört med gästerna som saknar fyra viktiga pjäser av samma anledning, bland annat Coulibaly och Traoré. Fördel Nice på Allianz Riviera därmed och ettan är, med tanke på situationen, en lockande spik. Säkra upp med krysset om stålar finns.

Match 3: Dortmund – Freiburg | Speltips: 1X2

Tyskland är nästa anhalt där Dortmund och Freiburg ska göra upp om viktiga Bundesliga-poäng. Att detta skulle vara ett toppmöte var det nog inte många som trodde inför säsongen. Gästerna har stått för ett gäng fenomenala insatser vilket gett de svartvita en fjärdeplats i den tyska högstaligan. Dortmund borta är aldrig en enkel match, speciellt med en viss Erling Braut Haaland i speldugligt skick. Men med blygsam procent ute till höger måste ändå X2 med i jakten på en bortaskräll. Alla tecken!

Match 4: Zwolle – Willem II | Speltips: 1X

Zwolle och Willem II är två bottenlag i holländska Eredivisie. Tyngst går det för de förstnämnda som ligger hopplöst sist. Ynka sex pinnar inspelade på 18 omgångar skvallrar om att värdarna kommer att spela i Eerste Divisie kommande säsong. Alexander Isaks gamla Willem har goda utsikter att lösa nytt kontrakt, men trots att de är snäppet vassare än fredagens antagonister svävar de i fara på MAC³PARK Stadion. Bortaspelet har nämligen varit under all kritik (fem raka förluster på resande fot) och som lök på laxen saknas svenske försvararen Emil Bergström. Med värde till vänster är det därför läge att ta ställning för jumbon. 1X torde räcka!

Match 5: Gent – Kortrijk | Speltips: 1X2

Det skiljer endast tre pinnar mellan Gent och Kortrijk i Jupiler League. Värdarna hålls som det skickligare sällskapet, men brukar ha svårt för KFC. Tre raka inbördes förluster mot de rödklädda är ett rungande kvitto på detta. Gästerna har trots allt tre raka segrar i ligan och med stjärnor som Selemani och Palaversa (båda målskyttar senast) ska de kunna störa Gent på Ghelamco Arena. Nämnvärt är att även bortalagets defensiv håller hög klass just nu då Karim Belhocines manskap bara släppt in ett mål totalt i de tre segermatcherna. Då vänsterkanten ser ut att bli hårt betrodd av tipparna är det ett givet val att plocka fram garderingspennan. Täck helst hela spelbrädet!

Match 6: Ternana – Ascoli | Speltips: 1

Italienska Serie B hittar in på kupongen och förhandsfavoriten Ternana väntas kunna svara upp mot favoritskapet. Gästande Ascoli har nämligen sett riktigt bleka ut i de två senaste fajterna där “Picchio” släppt in totalt sex mål. Fyra mål bara i den senaste omgången vittnar om att defensiven inte sitter för tillfället. Läge för Ternana att gå segrande ur kampen om mellersta Italien således. Även fast värdarna inte heller övertygat den senaste tiden ska Donnarumma, Proietti och gänget vara numret större här. Bra spiketta.

Match 7: Partick Thistle – Kilmarnock | Speltips: 1X

Vi fortsätter i andraligorna då skotska Championship bjuder på en batalj mellan Patrick Thistle och Kilmarnock. De sistnämnda trillade ur Premiership i fjol och har därmed fått börja om i landets andradivision. Tredjeplatsen i tabellen ger hopp om en återkomst i finrummet, men endast två segrar på de fem senaste matcherna är långt ifrån ett starkt facit. Det finns ett stort frågetecken kring besökarnas form. Thistle är erkänt starka i hemmaborgen och kommer inte att ge bort något gratis denna fredag. Med bara fyra poäng upp till “Killie”, som gästerna kallas, är en seger av största vikt. Det luktar kryss, men den lågt betrodda ettan bör också plockas med.

Match 8: Gabon – Ghana | Speltips: 1X2

Gabon tvingades klara sig utan sitt stora affischnamn Pierre-Emerick Aubameyang i premiären mot Komorerna. Arsenal-stjärnan sitter fortfarande i karantän för sin Corona-infektion och kommer inte att kunna hjälpa sitt land mot Ghana heller. “Hemmalaget” (Afrikanska Mästerskapen spelas i Kamerun) stod dock för en stark insats och slog öborna med uddamålet i premiären. Att döma av vad de visade upp i segermatchen är de inte helt chanslösa mot ett på pappret starkare Ghana. Hos nyss nämnda nation finns förvisso stjärnor som Ayew (Crystal Palace) och Partey (Arsenal) men det ska sägas att premiären mot Marocko inte var något vidare från ghaneserna (0-1). Smeta på alla tecken och jobba in vänstersidan till fint värde!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 19:59

KUPONGENS SÄKRA: Brighton

Crystal Palace saknar sina afrikanska stjärnor, bland annat Wilfried Zaha, och riskerar att väga för lätt på Amex Stadium. Brighton-spiken känns således given!

CHANSNINGEN: Freiburg

Freiburg har gjort det bra i Bundesliga där de nafsar tvåan Dortmund i hälarna. Denna tillställning blir troligen jämnare än vad strecken säger. Dra till med hela spannet och jobba in en bortaskräll till fint värde!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se