Topptipset inleds hemma i Svedala med en Superettan-duell mellan J-Södra och GIF Sundsvall. Därefter bjuds vi på hela fem fajter från det sydamerikanska VM-kvalet innan damernas Champions League tar oss i mål. Vilken torsdag!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Jönköpings Södra – GIF Sundsvall | Speltips: 1X2

GIF Sundsvall har fått upp ångan i Superettan. Västernorrlänningarna gick segrande ur toppmötet med Helsingborg och står därmed noterade för fem raka trepoängare. Storstjärnan Linus Hallenius har klivit fram för de blåvita och varit fenomenal när det behövts som mest. Det kan mycket väl spelas allsvensk fotboll i Sundsvall nästa år. J-Södra huserar betydligt längre ned i tabellen jämfört med gästerna, men smålänningarna är med det sagt inget strykgäng. Formen må vara sisådär, men vi ska komma ihåg att de grönklädda plockat poäng i tre av sina fyra senaste hemmamatcher. Dessutom har “Giffarna” inte tagit tre poäng på Stadsparksvallen sedan 2013. Med värde till vänster inleds målandet där. Alla tecken är att föredra.

Match 2: Brasilien – Uruguay | Speltips: 1X2

Brasilien lyckades bara få med sig en pinne från mötet med Colombia, men är alltjämt obesegrade i det sydamerikanska VM-kvalet. Denna natt (svensk tid) besöker Uruguay, som fick storstryk mot Argentina senast, regnskogen i Manaus. Med spelare som Suárez, Cavani, Torreira och dessutom Juventus-stjärnan Rodrigo Bentancur tillbaka från avstängning ska gästerna trots allt ses med goda chanser att störa brassarna. “Seleção”, som värdarna kallas har i praktiken redan säkrat gruppsegern och väntas gå på sparlåga i denna fajt då många av stjärnorna har viktiga ligamatcher som väntar. Besökarna däremot fajtas om viktiga poäng och kan inte räknas ut. Hela upp och jobba in skrälltvåan till bra värde!

Match 3: Colombia – Ecuador | Speltips: 12

Colombia gör förvisso få mål framåt, men att besegra Reinaldo Ruedas landslag är ingen enkel sak. Fråga bara Brasilien som “bara” fick med sig en pinne från Barranquilla i helgen. Juventus-stjärnan Juan Cuadrado är tillbaka från avstängning lagom till mötet med Ecuador där värdarna med rätta utses till favoriter. Besökarna har dock en trumf på hand i form av glödhete anfallaren Enner Valencia (tre mål på två matcher) och en bortaseger kan trots allt inte uteslutas. Då krysset ser ut att bli överstreckat är tvåan ett spännande komplement bredvid utgångsettan. Har Valencia ännu en bra dag på jobbet kan han mycket väl sänka Colombia på egen hand. Etta, tvåa!

Match 4: Bolivia – Paraguay | Speltips: 1

Bolivia är erkänt starka hemma i La Paz där luften är extremt tunn på grund av den höga höjden. Ett faktum som slogs fast ytterligare när svårbesegrade Peru brottades omkull senast. Nu är det Paraguays tur att kippa efter andan när ett starkt hemmakollektiv sätter fart. Gästerna har häng på en VM-biljett och en seger i denna fajt är därför av största vikt för Almirón och company. Det är dock inget roligt bortafacit som de rödrandiga ståtar med då de åkt på två raka 2-0-förluster på resande fot. En negativ svit som mycket väl kan förlängas på Estadio Hernando Siles där värdarna spås diktera villkoren denna torsdag. Till 30-35 procent är ettan en suverän värdespik.

Match 5: Argentina – Peru | Speltips: 1X

Argentina ser inte ut att kunna rå på ettan Brasilien, men Messi och company seglar alltjämt mot en komfortabel andraplats i kvalet. 3-0-segern mot Uruguay senast vittnar om de blåvitas höga kapacitet. Peru är vara ett av kvalets stora utropstecken. MFF-stjärnan Sergio Peña har betytt mycket för det rödvita landslaget som med lite flyt kan ta sig till Qatar nästa år, men 26-åringen saknades i förlustmatchen mot Bolivia senast. Ett tungt avbräck för förbundskaptenen Ricardo Gareca förstås. Om skadeförföljda Peña är spelduglig i detta möte återstår att se. Alldeles oavsett är hemmanationen gigantiska favoriter, med all rätt. Det mesta talar såklart för att Argentina löser ännu en komfortabel seger i Buenos Aires, men med tanke på den höga streckprocenten som klär ettan åker krysset med som en potentiell rensare.

Match 6: Chile – Venezuela | Speltips: 1X

Chile ligger fortfarande pyrt till i VM-kvalet. Vill det sig illa för Martín Lasartes landslag får de nöja sig med att följa nästa års världsmästerskap från tv-soffan. 2-0-segern mot Paraguay senast var en viktig sådan, men också dyrköpt då Leverkusen-mittfältaren Aránguiz drog på sig rött kort och är således avstängd här. Men då jumbon Venezuela står för motståndet denna afton bör förbundskapten Lasarte trots allt klara sig med det spelarmaterial han har till förfogande. Med lirare som Alexis Sánchez, Vidal, Pulgar och Jiménez i startelvan är det inget snack om att chilenarna håller högre klass. Gästerna är kvalets slagpåse och ska inte ha mycket att hämta i Santiago. Kommer hemmanationen upp i något så när normal nivå bör de dra det längsta strået i denna batalj. Ettan går först och krysset hakar endast på om det finns stålar över.

Match 7: Bayern München – Häcken | Speltips: 1

Häcken står inför en minst sagt tuff uppgift när Hisinge-gänget beger sig till Bayern Campus för att ta sig an giganten Bayern München. Tyskorna tippas gå långt i Champions League och kommer att diktera villkoren mot underlägsna getingar. Stina Blackstenius och company håller hög nivå hemma i Damallsvenskan, men mot Europas toppskikt får de svårt att räcka till. Hemmalagets anfallsstjärna Lea Shüller satte två strutar mot Hoffenheim i ligan senast och är därmed uppvärmd inför mötet med svenskorna. Enkel seger för värdarna är att vänta. Banka av ettan!

Match 8: Arsenal – Hoffenheim | Speltips: 1X2

Hoffenheim sparade inte på krutet när de lade danska Köge på rygg i den senaste gruppspelsmatchen i Champions League (5-0). Belgiskan Tinne De Caigny låg bakom det mesta i offensiv riktning då 24-åringen gjorde två mål och spelade fram till ytterligare ett. Nu väntar tuffare motstånd i London i form av Jonas Eidevalls Arsenal. The Gunners gick inte helt oväntat bet mot Champions League-mästarna Barcelona i Spanien och ska nu försöka studsa tillbaka i Storbritannien. Då krävs det att lirare som Little och Heat kliver fram ifall de rödvita ska kunna utmana om segern. Inled från vänster men säkra helst upp med samtliga tecken.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:44

KUPONGENS SÄKRA: Bayern München

Häcken må hålla hög klass hemma i Damallsvenskan, men mot det europeiska toppskiktet har “Getingarna” svårt att räcka till. Bayern München fixar en komfortabel seger i hemmaborgen. Ettan är bara att banka av!

CHANSNINGEN: Uruguay

Brasilien har i praktiken redan säkrat förstaplatsen i det sydamerikanska VM-kvalet och kan därmed spara på krutet mot Uruguay. Suárez, Cavani och övriga besökare har tillräckligt hög kapacitet för att chocka brassarna i Manaus!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se