Som alltid när det är dags för Topptips på fredagar så finns en härlig blandning matcher från Europas alla hörn på kupongen. Inte mindre än åtta olika ligor från sju olika länder står på menyn. Första stoppet på Europaresan blir Italien och Serie A där Fiorentina gästar Cagliari. Häng med, för nu åker vi!

Match 1: Cagliari – Fiorentina | Speltips: X2

Fiorentina reser till Sardegna Arena med en 1-1 match mot Lazio i bagaget. “I Viola” ägde stora delar av tillställningen hemma på Stadio Artemio Franchi men löste bara ett oavgjort resultat sen Muriel kvitterat Rom-lagets ganska tidiga ledningsmål. Formen på resande fot är bra och laget har faktiskt bara förlorat en match på de tio senaste. Cagliari är dugliga på hemmagräs. Det är framförallt på bortaplan som laget från Sardinien haft stora bekymmer denna säsong med bara en vinst. Piolis mannar är dock något mer kompetenta och X2 blir slutligen lösningen här.

Match 2: Real Sociedad – Levante | Speltips: 1

I Spanska La Liga har Real Sociedad kommit ner på jorden igen efter en riktigt bra start på det nya året. Två raka förluster för laget från Baskien som nu får ta nya tag mot ett formsvagt Levante. Gästerna reser till Anoeta med bara två segrar på de tio senaste matcherna och ner till Celta Vigo på nedflyttningsplats skiljer nu bara fem poäng. Hemmaformen är på det hela relativt god hos Alguacils lag som dessutom har målskytten Mikel Oyarzabal i bra form. Värdlaget blir en av kupongens två spikar.

Match 3: Lille – Monaco | Speltips: 1

Monaco har vaknat till liv igen i Franska Ligue 1 och har nu sju raka matcher utan förlust. Gästerna kryssade i senaste ligamatchen mot Bordeaux efter ett tidigt ledningsmål i den andra halvleken av Falcao. Det var förövrigt den colombianske landslagsmannens tredje raka match med mål i Monacodressen och veteranen står nu på 12 mål så långt i ligan. Lille är kanske det absolut största utropstecknet i Frankrike denna säsong. Galtier styr ett självspelande piano just nu där det säkra defensiva spelet sticker ut lite extra. Här blir det ytterligare en trea in på kontot trots Monacos formtopp.

Match 4: Borussia Mönchengladbach – Freiburg | Speltips: 1X2

Oscar Wendts Mönchengladbach vann återigen då Mainz besegrades i lördagens ligamatch. 1-0 segern satt dock ganska hårt åt då de rödvita var minst lika bra som Dieter Heckings gäng. Detta var de svartvitas första seger sedan Schalke besegrades i början av februari. Freiburg gjorde det riktigt bra mot Berlin i senaste omgången. 2-1 segern innebär att gästerna mer eller mindre säkrat nytt kontrakt och kan sikta uppåt. Här kommer värdarna med stor sannolikhet att blir ganska kraftigt streckade. Måla på och hoppas på skrällen!

Match 5: Fortuna Sittard – FC Emmen | Speltips: 1X2

I Holländska högstadivisionen spelas en mycket viktig match i ligans nedre region. FC Emmen ligger just nu på en negativ kvalplats men kan vid seger under fredagen gå förbi Fortuna. Kort och gott, mycket viktiga poäng på spel. Värdlaget har haft stora defensiva bekymmer på slutet och släppt in hela 18 mål på fyra matcher. Ett riktigt dåligt facit som självklart inte heller har genererat några poäng. Gästerna löste ett mycket viktigt kryss mot Heracles i söndags efter ett sent kvitteringsmål av Sven Braken. En jämn match att vänta där alla tecken får åka med.

Match 6: Sporting Lissabon – Santa Clara | Speltips: 1X2

Sporting Lissabon är med största sannolikhet borta från guldstriden då Benfica och Porto har ryckt ganska tydligt i toppen. Huvudstadslaget tillhör dock en kvartett i den portugisiska ligan som är i en klass för sig och Europaplatserna inför kommande säsong är mer eller mindre redan klara. Santa Clara har överraskat en del på slutet och kommer till Jose Alvalade med tre raka matcher utan förlust. Henriques mannar är dessutom inte helt bedrövliga på resande fot. Matchen helgarderas därför, där en bortaskräll kommer rensa rejält bland fredagskupongerna.

Match 7: Doncaster – Barnsley | Speltips: X2

Barnsley vill tillbaka till The Championship och har med mindre än tio omgångar kvar av ligaspelet satt sig i en riktigt fin position. Laget har varit helt strålande hemma på Oakwell och är hittills obesegrade på hemmagräset. På resande fot är Stendells mannar också riktigt bra just nu och har faktiskt inte förlorat sen Wycombe vann i början av december. Doncaster smyger med i toppen och ligger just nu på en riktigt fin sjätteplats. Formen är dock vikande för The Rovers som nog ska vara nöjda med ett kryss här. X2 bör rama in matchen väl.

Match 8: Niort – Metz | Speltips: X2

Sist men inte minst på fredagens Topptipskupong hittas en match från Ligue 2 i Frankrike där Metz är i full gång med att slå i den sista uppflyttningsspiken. Gästerna har visserligen två oavgjorda matcher inför mötet med Niort men formen är fortsatt god och det är nog mer eller mindre bara en tidsfråga innan firandet kan starta för Les Grenats. Niort ligger i ingenmansland och kan se fram emot en ny säsong i Ligue 2 till hösten. Värdlaget ska dock inte räknas bort helt på Stade Rene Gaillard där de blåvita har fem raka oavgjorda matcher och ingen förlust sedan slutet av november. X2!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 19:59

KUPONGENS SÄKRA: Santa Clara

Santa Clara är i helt okej form och möter dessutom ett Sporting Lissabon som sett seriesegern försvinna iväg med Benfica och Porto. En överraskning på Jose Alvalade blir en trevlig rensare!

CHANSNINGEN: Hull

Hur reagerar Birmingham på en förlust? Garry Monk har Gary Gardner avstängd och The Blues känns inte alls som någon given segrar mot ett par formstarka tigrar!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.