Det har vinkats adjö till landslagsfotbollen för den här gången och nu är det dags för Topptipset att återgå till det normala. Fredagens upplaga tar oss med på en resa till Sverige, England, Frankrike, Irland och Italien. Fin utdelning ligger i luften och vi sätter omgående fart mot åtta gröna bockar!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: GAIS – Norrby | Speltips: X2

GAIS har tagit sig samman efter en urusel säsongsinledning och kommer av allt att döma hålla sig kvar i Superettan även kommande säsong. Det är i synnerhet offensiven som sett klart bättre ut där inte minst Richard Yarsuvat hittat storform och 28-åringen har hamnat i målprotokollet i hans senaste fem matcher. På tal om målproduktion så är det något Norrby har haft stora problem med på senare tid. Det har lett till att de blåvita gått segerlösa från de senaste fem ligaomgångarna. Farligt nära giljotinen nu för gästerna som behöver rycka upp sig. Kvaliteten finns helt klart för att lösa det och då spelvärdet riktas österut prioriterar vi X2.

Match 2: Akropolis – AFC Eskilstuna | Speltips: 1X

Akropolis har varit ett av ligans stora utropstecken och nykomlingarna var länge med i racet om en uppflyttning. Kryssbenägenheten har däremot kostat värdskapet en rimlig chans till den allsvenska drömmen där hela 13 (!) av 22 omgångar slutat oavgjort. Komiskt nog så spelar det ingen roll om det är Degerfors eller Umeå som står på andra sidan planen, utfallet tycks i regel bli detsamma. AFC Eskilstuna trillade ner från högstadivisionen i fjol och efter en kaotisk inledning kändes ännu ett steg ned i seriesystemet oundvikligt. Özcan Melkemichel har dock lyckats vända skutan och med 13 pinnar på de senaste fem omgångarna har gästerna klättrat upp till säker mark. Strecka från vänster.

Match 3: Umeå FC – Trelleborg | Speltips: 1X

Ett ångestladdat bottenmöte i Umeå avrundar Superettan. Värdskapet är i bedrövlig form och med blott en seger på de senaste 14 lutar det åt att norrlänningarna får hämta ut returbiljetten till Division 1. Fina insatser mot såväl Akropolis samt Jönköping Södra senast ger åtminstone viss optimism och mot bortasvaga Trelleborg krävs poäng, helst tre. Gästerna har knappast visat bättre form och framförallt har Kristian Haynes manskap haft stora svårigheter på resande fot. Blott sju poäng har hämtats utanför Vångavallen denna säsong. 1X!

Match 4: Derby – Watford | Speltips: 2

Derby hade en skadedrabbad inledning på säsongen. Tre raka torsk, med 0-4-smällen hemma mot Blackburn som den värsta, kunde därför också konstateras innan det till slut vände för Rooney och gänget. Wazza ordnade säsongens första fullpoängare bara minuter från slutet i föregående omgångs dust med Norwich, men det ska också sägas att The Rams var rejält tillbakapressade under i stort sett hela matchen. Fortsätter värdarna att prestera den sortens fotboll kommer det att bli en lång säsong. Watford har i vanlig ordning haft stor omsättning på spelare i transferfönstret, men The Hornets är trots det ett par nivåer bättre än fredagens opponenter i grund och botten. Stannar tvåan under 45 procent är det en sund spik.

Match 5: Dijon – Rennes | Speltips: 1X2

Vidare till Frankrike där ett sargat Rennes reser till Stade Gaston Gérard. Den före detta svenskkolonin tappade superviktige Raphinha till Leeds och dessutom saknar gästerna avstängda duon Da Silva och N’Zonzi. Som om det inte vore nog sitter Niang och Terrier på rehab-territorium och med andra ord är Rennes ruskigt frånvarodrabbade här. Dijon har haft en hädisk start på säsongen men mot gästerna har senapslaget trivts bra historiskt. Tre raka inbördes segrar på den här arenan ska inte underskattas och här är det läge att trycka in samtliga tecken tidigt.

Match 6: Nimes – PSG | Speltips: 2

Färre tecken används i nästa franska batalj. Nimes knep säsongens andra trepoängare precis innan uppehållet och har således haft ett muntert break. Värdföreningen lär hålla till strax under mitten genom säsongen, men här väntar det tuffaste testet av de alla. Formstarka PSG kommer på besök och även om parisarna saknar en del defensiva lirare här ska tvåan vara odiskutabel. Neymar och Mbappé är i gott slag och den duon lär säkerligen ha en del att säga till om. Tvåan lämnas allena utan minsta tvekan.

Match 7: Shamrock – Derry City| Speltips: 1X2

Shamrock Rovers ångar på i toppen av Premier Division och ser ut att gå mot en ohotad ligatitel. Varken Dundalk eller Bohemians, de två normalt största utmanarna, har lyckats gå lika starkt, vilket också medför att värdarna kan börja slå av på takten relativt tidigt i år. Det kan Derry City dra nytta av. Gästerna kommer från en fin skalp mot succélaget Waterford och lita på att The Red and White Army stoppar in både kropp och själ i varenda duell på Tallaght Stadium. Det finns både roligare och troligare spikar än Shamrock på kupongen, måla brett och jobba in Derry!

Match 8: Brescia – Lecce | Speltips: 1X2

Pastastöveln avrundar kupongen med ett ovisst möte från Mario Rigamonti. Brescia brakade ur Serie A i fjol och värdarna gick också på uppehåll med en tung smäll i ryggsäcken. Cittadella slog de vitblåa med 3-0 och nu krävs en rejäl uppryckning. Lecce kommer stärkta med två raka tävlingssegrar i bagaget där dessutom nollan är intakt bakåt. När de båda kombattanterna drabbade samman i Serie A i fjol slutade det med varsin seger. Börja med lillvärdet på ettan, men tillåter plånboken är det inte fel att stoppa med övriga tecken.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: PSG

PSG har fått upp farten i Ligue 1 efter den hemska inledningen. Ingenting kommer att stoppa Tuchel och company på vägen mot ännu en ligatitel. Nimes kammar noll.

CHANSNINGEN: Dijon

Rennes saknar en hel drös med viktiga kuggar och gästerna tappade också Raphinha till Leeds innan fönstret stängde. Dijon har historiskt sett trivts bra mot fredagens motståndare på eget gräs och vänstersidan ska definitivt finnas med.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se