Fredagens Topptips är ett starkt favoritbetonat sådant. Flera oddsfavoriter ska ses med goda chanser att hålla för trycket och då är det läge att skapa mindre system och istället skruva upp radinsatsen. Matcherna hämtas från England, Italien, Tyskland, Frankrike, Belgien, Portugal och Skottland. Nu kör vi!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Coventry – Bournemouth | Speltips: 2

Nykomlingsmöte stundar på St Andrew’s i Birmingham. Coventry lånar arenan av stadens stoltheter och i föregående League One-säsong gjorde de det med den äran. Det gick så pass bra att det blev uppflyttning till The Championship för Mange Hedmans gamla gäng som inledde hemmaspelet i andraligan med att besegra Queens Park Rangers. Nu väntar dock tuffare motstånd när Bournemouth kommer på besök. Körsbären drattade ur Premier League i fjol men har visat i inledningen att de satsar på att göra sejouren i The Championship till en ettårig sådan. King, Solanke och Brooks är samtliga lirare med spetsegenskaper som värdarna inte besitter. Tvåan singlas.

Match 2: Fiorentina – Sampdoria | Speltips: 1X2

Fiorentinas insats mot Inter gick inte av för hackor. Åtminstone inte offensivt. Trots tre gjorda mål på bortaplan lyckades dock inte de lila knyta ihop säcken då Inter vände och vann med 4-3 i grevens tid. Franck Ribéry hade emellertid stor show mot Contes backlinje och fransmannen visade att han fortfarande håller hög klass trots att han kommit upp i åren. Kan en sådan som Federico Chiesa också steppa upp ska Viola ha goda möjligheter att hitta in på vinnande väg mot ett identitetslöst Sampdoria. Claudio Ranieri har tidigare varit en garanti för att hänga kvar i Serie A, men frågan är om ens Tinkerman kan rädda ett hittills helt håglöst gäng? Alla tecken hittar trots allt in då Fio övervärderas grovt.

Match 3: Union Berlin – Mainz | Speltips: 1X

På tal om att få det tufft att hänga kvar hamnar vi nu osökt i Tyskland där Mainz ska resa till huvudstaden. Robin Quaison och company måste och åter måste få bukt med de defensiva bekymmerna, annars hägrar Zweite Bundesliga-spel nästa säsong. Gästerna har redan släppt in sju mål och att fyra av de kom mot nykomlingen Stuttgart i den senaste omgången säger det mesta. Union Berlin har tappat Sebastian Andersson till Köln, men är ändå ett mer stabilt gäng än gästerna. Värdarna vann borta mot “Die Nullfünfer” i fjol och kryssade hemma och nya poäng är högst troliga denna fredagsafton. 1X.

Match 4: PSG – Angers | Speltips: 1

Ett möte mellan två tabellgrannar stundar i den franska huvudstaden. Det lär dock inte dröja länge innan PSG och Angers går skilda vägar i Ligue 1. Parisarna inledde säsongen turbulent, men allt eftersom bitarna har börjat falla på plats har också Tuchels mannar börjat vinna igen. Värdarna kommer till spel med tre raka segrar och en intakt nolla under samma period och så länge inget mirakel inträffar kommer här också den fjärde. Angers räcker inte till och får här sikta på att hålla siffrorna nere. Ettan är lika klar som odds och streck antyder.

Match 5: Royal Antwerp – Mechelen | Speltips: 1X

Belgien härnäst där Royal Antwerp ska ta upp jakten på Charleroi i toppen. Formen är god med sju poäng på de senaste nio möjliga och mot Kortrijk fick värdarna också igång målkungen Mbokani. Anfallaren satte spiken i 3-1-kistan på övertid och han blir livsviktig inför fortsättningen. Bli inte förvånade om Mbokani finns med i målprotokollet även mot Mechelen. Gästerna, med Gustav Engvall och Kerim Mrabti i laget, hör till mittenskiktet och ska normalt inte ha mycket att sätta emot här. Har svenskduon en bra dag kan det räcka till en pinne, men inte mer än så.

Match 6: Guimaraes – Pacos de Ferreira | Speltips: 1X2

I Portugal har Guimaraes storsatsat i sommarens transferfönster. Det har dock inte burit frukt på plan än så länge där värdarna från norra Portugal inte lyckats göra mål i någon av de två inledande fajterna. Kapaciteten är dock hög i lirare som Edwards, Quaresma och Sacko och höjer den trion sig mot Pacos de Ferreira kommer gästerna att få en svettig afton. Pacos hade inte mycket att sätta emot Sporting senast, men visade dessförinnan mot Portimonense (1-1) att de kan spela bra fotboll när de har sin dag. Hamnar ettan under 55 procent är det en spik, går den över välkomnas garderingar.

Match 7: Dundee United – Livingston | Speltips: 1X2

Vidare till Skottland där två fajter från Premiership avslutar kupongen. Mötet mellan Dundee United och Livingston är först ut. Värdarna, som är nykomlingar i serien, är efter nio omgångar ett av lagen som kvalificerar sig för Mästerskaprundan och det får sägas vara starkt jobbat. Formen är dock illavarslande med bara en seger på de fem senaste och gästande Livingston är inget ängagäng. Besökarna slog St. Johnstone senast och kunde med lite tur även tagit poäng av Celtic (2-3-förlust) i omgången dessförinnan. Det här är ett väldigt ovisst möte, måla helst med samtliga tecken.

Match 8: Kilmarnock – Motherwell | Speltips: 1X

Motherwell stod för en imponerande säsong i fjol, men än så länge har inte den formen konserverats. Dubbelspelandet i Europa League kan ha stört den tunna truppen som efter nio spelade matcher bara befinner sig en poäng ovanför lagen på delad jumboplats. Kilmarnock visar mer för stunden och kommer från två raka segrar. Hemma på välklingande Rugby Park är Killie alltid att räkna med och känslan är att Motherwell får vänta ett tag innan säsongen kan börja ta fart. 1X är ett starkt lås.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:29

KUPONGENS SÄKRA: PSG

Angers hör normalt till den undre halvan och kommer inte att ha mycket att hämta i Paris. PSG har fått upp farten och är snart ikapp lagen uppe i topp. Ettan är helt given.

CHANSNINGEN: Sampdoria

Sampdorias start har varit klappkass men med Ranieri vid rodret har Genualaget en rutinerad räv att förlita sig till. Fiorentina övervärderas här av svenska folket och då är det läge att gardera för att Tinkerman får sitt lag på rätt köl igen.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se