Returen mellan Chelsea och Malmö FF sparkar igång torsdagens Topptips som består av idel möten från sextondelsfinalerna i Europa League. Kan MFF rubba ett uppretat Chelsea på Stamford Bridge? Ytterst tveksamt. Större möjligheter för en svenskbetonad skräll ska det finnas på BayArena den här kvällen. Analysen är klar, mot 8 rätt!

Match 1: Chelsea – Malmö FF | Speltips: 1

Maurizio Sarri Chelsea är inne i en väldigt jobbig period för tillfället och italienaren är minst sagt pressad på tränarposten. Insatsen mot United i FA-cupen tidigare i veckan var dock helt okej från The Blues även fast Chelsea torskade med 0-2. Noterbart är att detta var engelsmännens blott andra hemmaförlust den här säsongen. Malmö gjorde en fin insats mot London-laget förra veckan på Stadion, trots att det blev förlust med 1-2. På Stamford Bridge kommer svårighetsgraden att skruvas upp ytterligare ett par snäpp för de himmelsblå. Väldigt trolig etta!

Match 2: Bayer Leverkusen – Krasnodar | Speltips: 1X2

Leverkusen inledde säsongen väldigt blekt men kusarna har helt klart steppat upp sedan dess. De rödsvarta fick dock nöja sig med 0-0 borta mot Krasnodar i det första mötet där både Viktor Claesson och Kristoffer Olsson fanns med i ryssarnas startelva. Ett stort avbräck för Leverkusen inför returen är att Karim Bellarabi är skadad. De grönklädda ryssarna har gjort en riktigt fin säsong och faktum är att gästerna endast torskat en av de tolv senaste matcherna. Tvåan kittlar helt klart på BayArena. Alla tecken är dock att föredra.

Match 3: Benfica – Galatasaray | Speltips: 12

Örnarna från Lissabon har trummat på riktigt bra den senaste tiden. Benfica vann det första mötet mot Istanbul-laget på bortagräs med 2-1 och SLB står nu på sex raka segrar. 10-0 segern mot Nacional för drygt tio dagar sedan sticker naturligtvis ut. Trots detta ska turkarna inte alls räknas bort från det här dubbelmötet. Gala har överlag väldigt fin form och truppen är ytterst kompetent. Lägg därtill att Eduardo Salvio, som gjorde ett av målen för Benfica i det första mötet, nu är skadad. Ettan bör garderas, helst med den lågt streckade tvåan.

Match 4: Valencia – Celtic | Speltips: 1X2

Valencia har varit ganska så trubbigt den här säsongen. Framförallt har målskyttet varit ett problem vilket har lett till alldeles för många oavgjorda matcher i La Liga. Los Ché vann dock det första mötet på Celtic Park med 2-0. Inför returen mot skottarna har Marcelino ett par avbräck i backlinjen. Brendan Rodgers grönvita manskap håller i grunden inte samma nivå som Valencia men likväl lockar skrällen på Mestalla. Att värdarna inte behöver gå för någon seger i det här mötet ska inte underskattas. Måla på!

Match 5: Villarreal – Sporting Lissabon | Speltips: 1X

Villarreal har varit den största besvikelsen i La Liga den här säsongen. Trots att fina spelare som Santi Cazorla, Gerard Moreno och Carlos Bacca huserar i “den gula ubåten” återfinns de precis ovanför nedflyttningsstrecket i ligaspelet. Formen är dock tydligt stigande och bortamötet mot Sporting Lissabon vann spanjorerna med 1-0. Ett minus för värdarna är att Jaume Costa och Santiago Cáseres är avstängda. Villarreal ska dock ses ha goda chanser att avancera i turneringen. Sporting CP trivs mindre bra på resande fot och även gästerna har ett par avbräck i truppen. 1X ska räcka långt.

Match 6: Real Betis – Rennes | Speltips: 1X

Det blev ett rejält målfyrverkeri på Roazhon Park förra torsdagen. 3-3 slutade den tillställningen. Spelmässigt såg dock Real Betis ut som det bättre laget vilket var ganska så väntat. Andalusierna är något spetsigare och nu när lagen drabbar samman i Sevilla ska Béticos ha riktigt fina chanser att avancera. Rennes övertygar sällan på resande fot och här kommer gästerna till spel utan både Theoson Siebatcheu och Benjamin André. Om 1X räcker i den föregående matchen räcker definitivt samma spel på Benito Villamarín.

Match 7: Salzburg – Club Brügge | Speltips: 1

Energidrycksklubben Salzburg har varit riktigt stark de senaste åren och det var inte alls långt ifrån att österrikarna knep en plats till Champions League i höstas. Något tjurarna borde ha klarat av. Fjolårets semifinalister i Europa League torskade dock bortamatchen mot Club Brügge förra veckan med 1-2 men på Red Bull Arena bör det vara dags för revansch. Förlusten mot Brügge var det första nederlaget för Salzburg sedan maj 2018. De blåsvarta från Belgien har inte riktigt kommit upp i samma nivå som i fjol och i ligaspelet har gästerna blivit ifrånsprungna av Genk. Både Arnaut Groeneveld och Matej Mitrovic är out. Trolig hemmaseger!

Match 8: Genk – Slavia Prag | Speltips: 1X2

Raden avslutas med ett ovisst möte på Luminus Arena. Det första mötet slutade mållöst i Prag. Genk är som bäst när laget får kontra, vilket De Smurfen oftast får göra på bortagräs. Anmärkningsvärt är att de blåvita tagit fler poäng på bortaplan än hemma på Luminus Arena i den inhemska ligan. Slavia Prag, som toppar den tjeckiska ligan före Viktoria Plzen, är långt ifrån ofarliga. Gästerna släppte in blott tre bollar i gruppspelet som innehöll Zenit, Köpenhamn och Bordeaux. Skrällbud i Genk – helgardera!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:54

KUPONGENS SÄKRA: Chelsea

Klasskillnaden är enorm mellan Chelsea och Malmö FF, det råder det ingen tvekan om. Det kommer bli klart tuffare för de himmelsblå på Stamford Bridge än hemma på Stadion. Ettan sitter!

CHANSNINGEN: Krasnodar

Grönklädda Krasnodar är knappast ofarliga samtidigt som Leverkusen känns ganska ojämna. Lägg därtill att Bellarabi är skadad. Den lågt streckade tvåan kittlar på BayArena!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.