Svensk fotboll för hela slanten. Åtta matcher med fokus på Division 1 samt 2 är vad som gäller under onsdagen. Poplaget Karlberg får fullt förtroende hemma mot Sleipner medan överstreckade Örebro Syrianska samt Torn får tuffare resor än vad gemene man och kvinna verkar tro. Åtta matchanalyser är klara – varsågoda!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Örebro Syrianska – Stockholm Internazionale | Speltips: X2

Formen pekar nedåt. Nykomlingarna från Stockholm har fem raka utan seger och spelet har stundtals hackat betänkligt. Positivt för gästerna är ändå två oavgjorda matcher mot topplagen Vasalund och Karlstad på slutet och inför matchen mot Örebro Syrianska är frånvaron hos besökarna låg även om Luka Dobrijevic är avstängd. Hemmalaget skådas på en stabil femteplats i tabellen. Klubben från Närke ska dock lösa denna fajt utan två viktiga pjäser i Salcinovic och Kocadag som är avstängda. Med värdet i öst blir det därför helt givet att spela X2 och hoppa en trött etta.

Match 2: Torns IF – IFK Malmö | Speltips: 1X2

Skånederby härnäst. Torn kunde inte utmana Oddevold om poäng i förra omgången utan föll med 0-2 i Uddevalla. Pågarna från Lund är därmed kvar på en tämligen blygsam tiondeplats i tabellen och inför matchen mot Kamratföreningen från Malmö saknas en av motorerna i Edvin Svalling (avstängd). Al-Hamawi, Holmgren och Sandberg saknades dessutom häromsistens och fortsatta frågetecken finns därmed. Malmö är jumbo i Ettan Södra och gästerna har haft väldigt svårt att hitta rätt under våren. Som alltid brukar ändå derbyn ha en tendens att leva sina egna liv och med en etta som kliver upp på skyhöga nivåer är det läge att se sig omkring. Helgardera och håll tummar och tår för en Malmö-knall.

Match 3: Vänersborg – Tvååker | Speltips: 2

Tvååker lirar stabil boll för tillfället och Pierre Krantz tillsammans med Tobbe Hysén har coachat fram hallänningarna till en sjundeplats då strax halva säsongen är spelad. Gästerna saknade Rasmus Andersson och Johan Persson mot IFK Malmö i förra omgången men vann ändå och nu väntar Vänersborg borta. VIF fick pisk av GAIS i föregående runda och både Anton Hellborg likväl som Yasim Hassan är till denna match avstängda. Ett bättre Tvååker vinner. Tvåan testas allena.

Match 4: Lidköping – Stenungsund | Speltips: 1X

Bonnboll från Lidköping. Stenungsund hade fyra raka vinster med sig in i hemmamatchen mot Ahlafors förra veckan. AIF var bättre matchen igenom och 1-2-förlusten var ett fördelaktigt sminkat resultat för gästernas del. Till råga på allt är SIF:s näst bästa målskytt Linus Andersson avstängd. Lidköping är å sin sida ruskigt starka hemmavid. LFK har inte torskat en batalj på Framnäs IP sedan oktober. När lagen fajtades om poäng här i fjol vann värdarna med solklara 4-0. 1X ramar in matchen väl.

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Karlberg – Sleipner | Speltips: 1

Karlberg har varit en aning ojämnt under våren. Stockholmarnas stora bekymmer är framförallt spelet på resande tass där de rödklädda ännu inte vunnit (0-1-5). Hemma på Stadshagen är det däremot allt som oftast klang och jubel-föreställningar och när KBK krossade Arameisk-Syrianska med 5-1 i helgen så var det lagets sjätte seger på sju försök på egen gräsplätt. Sleipner har varit bleka under juni. Gästerna från Norrköping har en pinne på tre försök och därtill släppt in nio mål på 270 minuters fotboll. Det kommer inte hålla mot ligans bästa hemmalag. Etta.

Match 6: Landvetter – Sävedalen | Speltips: X2

Derbydags i Landvetter. Hemmalagets trend är inte mycket att hänga i granen i och med tre raka förluster. Därtill så kommer LIS rejält brandskattade till denna dust. Inte mindre än tio spelare är redan klara på frånvarolistan på grund av skador och avstängningar. Däribland Hussain, Yildirim och Bengtsson. Klubbens juniorlag lirar därtill samtidigt en viktig match så hur startelvan ser ut här är ytterst oklar. Sävedalen har hittat en finfin formtopp och kommer med en 5-0-kross mot Tölö i bagaget. X2 är faktiskt ett lås som heter duga.

Match 7: Järfälla – Stocksund | Speltips: 1X2

Stocksund är Division 2 Norra Svealands bästa lag. Ömür Pektas är en målskytt ämnad för större uppdrag än spel i den svenska fjärdedivisionen och Djurgårds-fostrade George Alchahin är också sylvass för Kamratföreningen. Järfälla borta blir ändå ett tuffare uppdrag än vad många kanske tror. Värdarna står bara noterade för en ynka torsk hemma på Järfällavallen och senast lagen möttes fick Stocksund slita för segern (2-1). X2 först men finns stålarna så är det fullmatad bricka som gäller.

Match 8: Sandvik – Sund IF | Speltips: 1X2

Norrländskt möte från de nedre regionerna av landsdelens Division 2-serie. Sandvik från Holmsund har sedan slutet av maj inte mindre än fyra raka nederlag och en hemsk målskillnad på 2-15 sett över dessa bataljer. Defensiven har rämnat och framåt finns också mer att önska då kapaciteten inom truppen är tämligen hög. Sund föll mot Friska Viljor i klubbens jubileumsmatch nyligen då gästerna firade 100 år. Bortalaget har en vinst på sju raka försök men hittas trots detta en poäng före i tabellen. Sund har också varit godkända på bortaplan under första delen av säsongen med poäng eller segrar i hälften av matcherna. Svårtippat, 1X2.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Karlberg

Division 2 Södra Svealands bästa hemmalag skördar åter en triumf på Stadshagens IP. Sleipner är ett ganska bra bortalag men räcker inte till i Stockholm.

CHANSNINGEN: Stockholm Internazionale

Stockholm Internazionale har grejat minst en poäng vid fyra av hittills sex bortamatcher och möter ett Örebro Syrianska med tveksam hemmaform och även ett par gubbar på frånvarolistan. Värdemässigt jättefin högersida.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se