Samlingen kamper denna måndagen är synnerligen eklektisk med charmiga möbelmakare i England, ligasvaga basker, derby i Lombardiet och matcher på andra sidan Atlanten. Inget stoppar tipparna när åtta rätt bara är ett på klick bort!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Wycombe – Tottenham | Speltips: 1X2

Spurs FA-cuputflykt i nordvästlig riktning är radens inledande akt. Efter fem matcher på årets första 17 dagar är Mourinho nöjd med att det varit ett lite längre uppehåll fram till nu. Än är dock Tottenham något ojämna vilket hindrar Londonlaget från att på allvar blanda sig i toppstriden. Liverpool väntar på torsdag vilket bör betyda att bänknötare som Joe Hart, Gareth Bale och Carlos Vinícius torde starta i måndagens fajt. Wycombe har fått till en svit på fem matcher med bollen i mål vilket är säsongsbästa för The Chairboys. Coronaviruset har sett till att The Blues har fått vila i över två veckor efter den fina 4-1-segern mot Preston som betydde avancemang hit. Inga skador eller planer på rotation hos värdarna gör att heltäckningsmattan är bästa valet!

Match 2: Athletic Bilbao – Getafe | Speltips: X2

La Liga-spel stundar för Athletic, och trots att Lejonen från Bilbao på en vecka tagit sin första titel sedan 80-talet och dessutom avancerat i Copa del Rey är detta en klurig kamp. Lejonen från Bilbao har varit synnerligen ojämna i seriespelet under hela säsongen och parkerar under ligasnittet vad gäller mål. Detta trots att stjärnan Inaki Williams står över få matcher. Två fullpoängare i följd har lyft gästerna två poäng före sina motståndare som El Geta inte torskat mot på nästan exakt fem år. Sund konkurrens mellan Ángel och Jaime Mata i den sista tredjedelen och mer vila mellan kamperna ger Getafe bra verktyg för att överraska. Sätt X2 på San Mamés!

Match 3: Cartagena – Mirandes | Speltips: 1

En trappa ner i det spanska seriesystemet stundar en nervös kamp i regionen Murcia. Cartagena åkte föga förvånande på smisk på Tenerife och där fick ledningen nog; Luis Carrión plockades in som huvudtränare och han har hela truppen till förfogande undantaget coronasmittade Nacho Gil och Kleando Lleshi. I en månads tid har Mirandés inte upplevt annat än nollpoängare. Vildsvinens enda glädjeämne den senaste tiden är värvningen av den centrala mittfältaren Álex López från Espanol. Om det räcker för att vända på skutan är högst tveksamt, och därför funkar ettan till 40 procent som en vettig spik.

Match 4: Sochaux – Toulouse | Speltips: 1X2

Toulouse gasar på i sann Mad Max-anda, och i denna takt kan de lilavita mycket väl ta steget tillbaka till finrummet som Les Violets lämnade efter den avbrutna coronasäsongen. Något svajigare är bortaspelet där bottenlag som Pau och Châteauroux är de enda som betvingats med enkelhet. Sochaux hade åtta kamper utan nederlag innan serieledande Troyes knappt besegrade Lejonungarna. Värdarna studsade tillbaka via cupseger mot Nancy, och eftersom snedstegen på hemmagräset är få i dagsläget kan målfarlige Gaëtan Weissbeck mycket väl  pricka in den boll som leder till skräll. Täck successivt upp därefter.

Match 5: Brescia – Monza | Speltips: 2

Italiens folkrikaste region Lombardiet bjuder på många derbyn, och kampen på Rigamonti är nästa. Brescia har något av en kris att ta sig igenom då fansen är fly förbannade över den svaga tabellpositionen. Coach Davide Dionigi har i vilket fall fått förnyat kontrakt, men måste klara sig utan den avstängde högerbacken Ales Matejus. Monza ägs av Silvio Berlusconi som tog upp grabbarna i Serie B i somras.  Strulpellen Mario Balotelli lirar i Monza, men kör egen rehab efter sin skada. En spelare som Christian Gytkjær ser ändå till att de rödvita slåss om uppflyttning även denna säsong. Harmoniska Monza är värda en tung tvåa.

Match 6: FC Eindhoven – NEC Nijmegen | Speltips: X2

Andraligan i Nederländerna är som bekant ett potpurri av ungdomslag och svängiga matcher, men Nijmegen har stabiliserat sig på en högre nivå sedan årsskiftet. Efter nederlaget mot Telstar har NEC gaskat upp sig och har fyra ligapoäng på två omgångar samt ett cupavancemang. Jordy Bruijn är säkerheten själv från elva meter och Rangelo Janga ger offensiven fysisk tyngd. Likt gästerna inledde FC Eindhoven 2021 med en 2-5-förlust, men har till skillnad från de rödsvartgröna förblivit kvar på samma låga nivå. Bäst värde finns hos NEC så luta pennan skarpt åt höger.

Match 7: Corinthians – Bragantino | Speltips: 1X2

Série A i Brasilien blir det sista som hinns med. Bragantino bättrade på segersiffrorna rejält i andra halvlek mot Vasco da Gama. Claudinho var instrumentell, och nu är formen riktigt bra hos Den brutala massan som laget kallas i folkmun. En liten bit längre upp i tabellen svävar Corinthians som kom tillbaka efter 0-4-debaclet mot Palmeiras. Mittbacken Jemerson jämrade sig dock när hans knä tvingade honom utgå i den 85:e och kommer enligt uppgift inte till spel. Väldigt ovisst på förhand och alla tecken målas dit.

Match 8: Operario – Chapecoense | Speltips: 1X

Slutligen väntar en bortaresa för Serie B-klubben Chapecoense vilka som vanligt ogillar att spela utanför sin egna hemmaarena. Lägg till att gästerna redan fixat uppflyttning till finrummet och inte mycket talar för att Chape tar denna match på fullt allvar. Inte heller Operário har jättemycket att spela för, men Ricardo Bueno har klubbar längre upp som ryktas rycka i honom och trycker mest för sin egen skull in fler bollar. Att de två inhopparna Jorge Jiménez och Diego Cardoso är avstängda påverkar inte nämnvärt. 1X på Estádio Germano Kruger!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:44

KUPONGENS SÄKRA: Monza

Uppflyttning i somras, och nu vill Berlusconi ha ett mini-Milan i finrummet. Organisationen finns där, och även spelarna. Brescias kris torde oroa klubben som för ett år sedan hade Serie A-status. Andiamo, ragazzi!

CHANSNINGEN: Wycombe

Skrällarna duggar tätt i de engelska cuperna vilket i kombination med ett Spurs i medioker form kokar ihop till en knallsoppa i Buckinghamshire. Wycombe är utvilade och laddade till tänderna. Go, Chairboys, go!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se