Nådens år 2020 är inne på de sista dagarna och därmed även de sista chanserna att förbättra det rent ekonomiskt. En riktigt fin rensare i England samt skrällar i Portugal och Turkiet hjälper oss en bit på vägen!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Chelsea – Aston Villa | Speltips: 1X2

Efter 3-0 på West Ham skulle titeljagande Chelsea ta tre poäng på Boxing Day stadsrivalen Arsenal. The Gunners överglänste dock The Blues vars Jorginho hann med att sumpa en straff. Det var Lampards tredje nollpoängare på senaste fyra omgångarna, och krisen är annalkande. En man kort i 45 minuter var inget problem för Aston Villa som på lördagen smiskade ett Londonlag med 3-0. Mittbacksparet Hause/Mings hade helt olika lycka på planen då den förre blev målskytt och den senare utvisad. The Villains ser vassa ut och ska inte underskattas. Plocka med alla tecken.

Match 2: Everton – Manchester City | Speltips: 2

Förståsigpåare hävdar att Everton studsat tillbaka efter respasset ur Ligacupen genom att klå Sheffield med 1-0. Jumbon höll dock fortet mycket länge mot Ancelottis alltmer stressade manskap vars Richarlison hölls borta från spel på grund av hjärnskakning. Det extremt intensiva spelschemat ser ut att ha en förhållandevis liten påverkan på Man City. Walker och Gabriel Jesus sitter i karantän, men utöver det är det inga nämnbara avbräck hos The Citizens. Klättrandet i tabellen fortsätter alltjämt, och när bortasegern streckas runt 60 procent finns all anledning att snegla på hammaren.

Match 3: Crystal Palace – Leicester | Speltips: X2

Tio bollar i baken för Crystal Palace mot Liverpool och Aston Villa svider, och nog hade åldringen Gary Cahill behövt ta plats i dessa ruiner till försvar. Han kommer dock inte att stressas tillbaka av Roy Hodgson som också har en del att tänka på i offensiven. Startmannen Wilfried Zaha är inne i en måltorka och när ivorianen inte är i slag ser det torftigt ut. Leicester kom tillbaka två gånger mot United, och den lille yttern Harvey Barnes fick åter figurera i målprotokollet. The Foxes som helhet är i tillräckligt bra slag för att knäcka The Eagles. Trolig tvåa på Selhurst Park även om krysset gör sällskap på större system.

Match 4: Stockport – Wrexham | Speltips: 1X

Över till Edgeley Park för ett mittenmöte i National League. Stockport har ett par matcher mindre spelade än lagen i närheten, och har därmed chansen att slå sig in i topp sex. Strikeruppsättningen får anses vara god då Alex Reid står för kontinuiteten, medan Connor Jennings är den friska fläkten. Wrexham spelar sin tredje bortamatch på raken i seriespelet. Resultaten har varit blandade, men det gnager att försvararen Theo Vassell är den som gör det framåt just nu. Ettan rensar utmärkt bland rör och kuponger, och skall väljas i samspel med oavgjort.

Match 5: Rio Ave – Maritimo | Speltips: 1

En förflyttning mot norra Portugal står på programmet. Den nedre halvan av Primeira är ett enormt getingbo, och fastän Marítimo lämnade källaren via en sällsynt trea kom segern hemma i Funchal. På fastlandet är det tyvärr en ihållande sanning att “Öns största” mer ser ut som pygméer undantaget mycket duktige Rodrigo Pinho. Få skador i Rio Ave möjliggör stabilitet för det målsnåla gänget som firar stora framgångar i cupspelet. Gabrielzinho är ett spännande namn på mitten, och med tanke på att gästerna nästan alltid bortafloppar ligger en 1-0-seger och lurar. Rak etta!

Match 6: Boavista – Braga | Speltips: 12

Staden Portos andralag Boavista har tagit sex av sina totalt nio poäng på de senaste fem kamperna. En klar förbättring jämfört med september/oktober, och som grädde på moset kanske honduranen Alberth Elis har fått igång målproduktionen för “Pantrarna”. Braga håller givetvis en annan nivå jämfört med värdarna, men “Ärkebiskoperna” har inte visat det fullt ut på Primeiras bortamattor; 3-0-2 är inte mer än ok, och 1-2 mot impotenta Belenenses i den senaste resan i seriespelet var undermåligt. Gästerna matchas mycket hårt, och således blir det en gaffel (ett-tvåa) i Porto!

Match 7: Besiktas – Sivasspor | Speltips: 1X2

Turkiet för oss i mål med två seriefatjter med start i Istanbul. Sivasspor reser till miljonstaden med vetskapen att de bakre lagdelarna håller högsta turkiska klass. Offensiven har nu börjat hålla sin del av avtalet när i synnerhet ivorianen Max Gradel skänker kreativitet och mål från sin kant. Ja, Besiktas har ett bättre tabelläge och skytteligaledaren Vincent Aboubakar, men det är också sant att Istanbuls örnar står utan sin förstekeeper Utku Yuvakuran som har covid. 19-årige Ersin Destanoğlu har stått ett par kamper och har delvis fått sitt “erkännande”, men misstag är vanliga i den åldern. Chansningar har sin plats i tippande, måla på hela vägen för att få med tvåan!

Match 8: Antalyaspor – Hatayspor | Speltips: 1X2

Semesterorten Antalya är mer än bara sol och bad. Stadens stolthet är ett habilt hemmalag som dessutom har en världsmästare i Lukas Podolski. Tysken har klämt in tre bollar så här långt, och är därmed bäst i laget. Hatayspor är nykomlingar, och har överraskat stort. Detta har dock varit mestadels hemma i Antakya gästerna presterat, och när hemmanollan sprack mot Trabzonspor förra veckan kan förtrollningen vara bruten. Ovisst värre i match 8 och alla tecken gör sig bäst.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 15:59

KUPONGENS SÄKRA: Manchester City

The Citizens har häng på Champions League-platserna, men siktar givetvis högre än så. Everton kan ha svårt att klara det intensiva matchandet och visade trötthetstecken mot Sheffield. Ljusblå bortaviktoria!

CHANSNINGEN: Aston Villa

Flera är matcherna där Aston Villa piskat upp lag från högre viktklasser. Fråga bara Liverpool, Arsenal och Leicester. Chelsea haltar betänkligt, och “oframgång föder oframgång”. Skräll hem tre pinnar till Birmingham nu, Villa!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se